ΤΙΣΙΣ: Έρχεται σύντομα στις αίθουσες

«'Εσύ μέχρι που θα έφτανες για την αγάπη;»

Γιώργος Βούλγαρης, Κωστής Σαββιδάκης σύντομα στο Τίσις

(και δεν είναι αυτό που νομίζετε…)

 

Τίσις… η τελευταία και τρομερή φάση του αρχαίου τετράπτυχου που ξεκινά από την Ύβρι, συνεχίζεται με την Άτη, επιφέρει την Νέμεσι και καταλήγει στην Τίση. Η Αλαζονεία κατά Θεών και ανθρώπων οδηγεί στην τύφλωση της ψυχής, κάνει τους Θεούς να αναλάβουν δράση και να επιφέρουν την απόλυτη καταστροφή του Υβριστή.  

 

Τίσις είναι και ο τίτλος της πρώτης ταινίας μεγάλου μήκους του Γεώργιου Ευαγγελόπουλου. Σκηνοθέτης αρκετών ταινιών μικρού μήκους, βραβευμένος στις Νύχτες Πρεμιέρας του 2013 για το φιλμ «Δεν είναι μπαμπούλας», ο νεαρός δημιουργός αποφάσισε να πέσει κατευθείαν στα βαθιά με την πρώτη. Ξεκινώντας από τη δημιουργική επεξεργασία αρχαίων μύθων και παραδόσεων, δημιουργεί ένα σκοτεινό παραμύθι που εξελίσσεται σε μια αρχαϊκή εποχή πέρα από το χρόνο, η πλοκή του οποίου έχει άμεση συνάφεια με τη σημερινή κατάσταση της χώρας μας. Γιατί τι άλλο υπήρξαν τα τελευταία 40 χρόνια Ελληνικής Ιστορίας από μια παραφθορά του αρχαίου τετράπτυχου; Σήμερα, ένα βήμα πριν (ή και ένα βήμα μετά) την έλευση της Τίσης, πληρώνουμε ακριβά το παρελθόν με κίνδυνο να απωλέσουμε το μέλλον.   

Γυρισμένη εξ ολοκλήρου σε εξωτερικούς χώρους, στα όρη (και τα άγρια βουνά) Αττικής και Βοιωτίας, στην Κρήτη και στη Στερεά Ελλάδα, η Τίσις παρουσιάζει ένα σκοτεινό παραμυθένιο κόσμο με αθάνατους και θνητούς, με νεράιδες και ξωτικά σε άμεση συνάφεια με την αρχαία ελληνική μυθολογία. Στο κέντρο της πλοκής  μια σκοτεινή δίχως αύριο καταδικασμένη ιστορία αγάπης που υπόσχεται να ταράξει τα ελληνικά κινηματογραφικά δεδομένα. 

Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Όταν Θεϊκές οντότητες πέφτουν στις αμαρτίες και τα πάθη των ανθρώπων, το Συμβούλιο των Αθανάτων, αναγκάζεται να κόψει τον ομφάλιο λώρο των σχέσεων με τους θνητούς με την απαγόρευση και κατάρα  "Κάθε αθάνατος που θα γευτεί την αμαρτία με θνητό, θα πέσει από το βασίλειό μας, θα τον περιμένει μόνο θάνατος και ο απόγονος του θα εξοντώσει την φυλή των θνητών, καθώς θα θρέφεται μόνο με το αίμα και την σάρκα αυτών". Κάθε νεράιδα και ξωτικό, θεός και ημίθεος που ζούσε στα δάση κρύφτηκε τότε για τα καλά στις σκιές τους... Τα χρόνια περνούν και οι ιστορίες των ανθρώπων για συναντήσεις με νεράιδες και Θεϊκές οντότητες σβήνουν... Όμως, η μοίρα είχε αποφασίσει να ζωντανέψει η Θεϊκή οργή με τον πιο σκληρό τρόπο όταν ένας θνητός (Γιώργος Βούλγαρης ) έρχεται σε σύγκρουση με τα πιο μεγάλα ''πρέπει'' και ''θέλω'' του . 

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Γεώργιος Ευαγγελόπουλος

(με βοηθό στην γραφή την Γεωργία Τσιντάνου)

Βοηθός Σκηνοθέτη: Αφροδίτη Ταυρή

Tecnical Support Manager: Μάριος Χάννας

SPECIAL EFFECTS-VISUAL EFFECTS: kkk studios

Πρωταγωνιστούν: ο Γιώργος Βούλγαρης (γνωστός στο πλατύ κοινό από τη συμμετοχή του σε πολλές και αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές και με σεβαστό αριθμό θεατρικών εμφανίσεων), η  πρωτοεμφανιζόμενη Χρύσα Νταούλη στο ρόλο της Νεράιδας, που οι επιλογές της ανατρέπουν την Θεϊκή υπόστασή της και ο επίσης πολύ γνωστός από κινηματογραφικές και τηλεοπτικές δουλειές του Κωστής Σαββιδάκης στο ρόλο του Βασιλιά των Αθανάτων.

Μαζί τους οι: Βασίλης Σαμαριτάκης, Πέτρος Τριανταφυλλόπουλος, Χρύσα Μαρκατά, Γεωργία Ρεντίφη, Αχιλλέας Τρευλός  και ένα πολυπληθές καστ

Τη μουσική της ταινίας έχει συνθέσει ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Δημήτρης Λιόλιος. Το τραγούδι των τίτλων τέλους «Με έναν έρωτα Θεριό» (Μουσική Δημήτρης Λιόλιος-Στίχοι Ερασμία Μάνου) ερμηνεύουν ο ίδιος ο συνθέτης και η στιχουργός Ερασμία Μάνου με τη μαγευτική φωνή της (το γονίδιο γαρ-κόρη της Σοφίας Βόσσου).

 

Eπίσημη Σελίδα http://www.tisismovie.com/

Δείτε παρακάτω το πρόσφατο trailer της ταινίας που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη διαδικασία Post Production λίγο πριν την έξοδο στις αίθουσες.