Trolls – Οι Ευχούληδες

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2016 

Διάρκεια: 92 λεπτά 

Βαθμολογία: * * 1/2 

Είδος: Animation

Σκηνοθεσία: Mike Mitchell (co-director: Walt Dohrn)

Με τις φωνές των: Anna Kendrick, Justin Timberlake, Zooey Deschanel, Christopher Mintz-Plasse, Christine Baranski, Russell Brand, Gwen Stefani, John Cleese, James Corden, Quvenzhané Wallis, Jeffrey Tambor.

Στα ελληνικά ακούγονται οι: Πηνελόπη Σκαλκώτου, Φοίβος Ριμένας, Στεφανία Φιλιάδη, Βασίλης Μήλιος,  Βίνα Παπαδοπούλου, Παναγιώτης Αποστολόπουλος, Αλεξάνδρα Λέρτα, Χάρης Μπόσινας, Κώστας Αποστολίδης, Αποστόλης Ψυχράμης, Αντιγόνη Ψυχράμη.

Υπόθεση: Η ταινία μας μεταφέρει σε ένα πολύχρωμο, φανταστικό κόσμο, κάτοικοι του οποίου είναι οι υπερβολικά αισιόδοξοι Ευχούληδες που διαρκώς χορεύουν και τραγουδούν και οι μεγάλοι εχθροί τους, οι γιγαντόσωμοι και πάντα απαισιόδοξοι Μπέργκεν, που σκοπό της ζωής τους έχουν βάλει να φάνε τους Ευχούληδες για να γίνουν χαρούμενοι. Μετά μια εισβολή των Μπέργκεν στο χωριό των Ευχούληδων, η χαρούμενη πριγκίπισσα Πόπη και ο γκρινιάρης και μονόχνωτος Κλωνάρης ξεκινούν ένα ταξίδι με στόχο την διάσωση των φίλων τους. Η αποστολή τους είναι γεμάτη περιπέτεια και ανατροπές, καθώς οι δύο αταίριαστοι σύντροφοι προσπαθούν να ανεχτούν ο ένας τον άλλον αρκετά ώστε να πετύχουν τον στόχο τους, κι έτσι θα μάθουν πολλά για την αναζήτηση της ευτυχίας, όπως και το τι μπορεί να κάνουν κάποιοι για να την αποκτήσουν.

Θυμάστε εκείνα τα ασχημούλικα κουκλάκια που κρεμούσαν για γούρι στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου, πριν από πολλά χρόνια; Ήρθε η ώρα να αποκτήσουν κι αυτά τη δική τους κινηματογραφική ταινία. Τα ολίγον κιτς κουκλάκια που σχεδίασε ο Δανός Τόμας Νταμ το 1959, βασισμένα στα θρυλικά άσχημα πλάσματα της Σκανδιναβικής μυθολογίας, κατέκτησαν την υφήλιο για 4 δεκαετίες αλλά δεν είχαν ακόμη αποκτήσει τη δική τους σινεμυθολογία όπως τα παρεμφερή γαλάζια στρουμφάκια. Μέχρι που η Dreamworks αγόρασε τα δικαιώματα και αποφάσισε να τα επαναλανσάρει μέσα από μια πανάκριβη 3D παραγωγή με μπόλικη pop μουσική και με το νέο hit του Τζάστιν Τίμπερλέικ να προωθεί το πακέτο. Επί της ουσίας πρόκειται για ένα σχετικά ανώδυνο, πολύχρωμο και χαρούμενο παιδικό θέαμα με μερικά πολύ έξυπνα στοιχεία και μια αισθητική ανάμεσα στα Στρουμφάκια και (όπως διατείνονται οι δημιουργοί του) στο σύμπαν του Χαζάο Μιγιαζάκι (πολύ θα ήθελαν!).

Η ελληνική βερσιόν είναι αρκετά προσεγμένη και περιλαμβάνει ακόμη και τα τραγούδια μεταφρασμένα. Δυστυχώς είναι και η μόνη επιλογή οπότε ξεχάστε τον Τζάστιν και τα hit του. Ούτως ή άλλως αυτά είναι λεπτομέρειες για το παιδικό κοινό.

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 03.11.16