Fúsi (Virgin Mountain) – Καρδιά Βουνό

Παραγωγή: Ισλανδία/Δανία - 2015 

Διάρκεια: 94 λεπτά 

Βαθμολογία: * * * 

Είδος: Δραματική Κομεντί

Σκηνοθεσία: Dagur Kári

Πρωταγωνιστούν: Gunnar Jónsson, Ilmur Kristjánsdóttir, Sigurjón Kjartansson, Margrét Helga Jóhannsdóttir,  Franziska Una Dagsdóttir, Arnar Jónsson,  Thorir Sæmundsson, Þorsteinn Gunnarsson.

Υπόθεση: Ο καλόκαρδος Φούσι είναι 43 χρονών, υπέρβαρος, γλυκομίλητος αλλά συναισθηματικά ανώριμος. Ένας γίγαντας που αρνείται (ή μήπως φοβάται;) να ενηλικιωθεί και προτιμά να ζει ακόμη στο σπίτι της υπερπροστατευτικής μητέρας του και να παίζει με τα στρατιωτάκια του. Δουλεύει ως εκφορτωτής στο αεροδρόμιο, βυθισμένος στη ρουτίνα και τα καθημερινά καψώνια των συναδέλφων του. Η ζωή του πρόκειται όμως να αλλάξει ριζικά όταν εισβάλλει σε αυτή μια νέα και γεμάτη ζωντάνια γυναίκα με ιδιαίτερη προτίμηση στα τραγούδια της Ντόλι Πάρτον αλλά και το οκτάχρονο μοναχικό κοριτσάκι της διπλανής πόρτας. Ο Φούσι θα βγει αναγκαστικά από το καβούκι του και θα ρισκάρει να ζήσει σαν ανεξάρτητος ενήλικος.

Ένας αξιολάτρευτος, εντελώς αθώος αλλά εμφανώς απροσάρμοστος κοινωνικά και με χοντρό οιδιπόδειο ήρωας, μια ζωή μονότονη και αδιέξοδη αλλά πάντα γλυκιά, ένα τραγούδι της Ντόλι Πάρτον που λιώνει ακόμη και τους Ισλανδικούς πάγους και ένα ρίσκο που γίνεται δίκοπο μαχαίρι γιατί η ζωή δεν είναι ακριβώς χολιγουντιανή κομεντί. Γλυκιά, ζεστή και ανθρώπινη η κομεντί του Ντάγκουρ Κάρι σηματοδοτεί την επιστροφή του στα πάτρια εδάφη μετά το αμερικάνικο διάλειμμα του The Good Heart.

Βραβευμένη με το Μεγάλο Βραβείο και το Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας στο φεστιβάλ της Tribeca, αυτή η γλυκόπικρη φέτα ζωής μέσα στον χειμώνα του Βορρά φτιάχνει το κέφι διδάσκοντας ταυτόχρονα απλές και διαχρονικές αλήθειες για την ανθρώπινη καρδιά, άσχετα από το πάχος του κορμιού που την περικλείει. Ρεσιτάλ ερμηνείας από τον πληθωρικό Γκούναρ Γιόνσον, με τα πιο εκφραστικά μάτια που είδαμε τελευταία στην οθόνη.

Διανομή: One from the Heart

Στις αίθουσες από 10.11.16 w