Into the Forest – Στην Καρδιά του Δάσους

Παραγωγή: Καναδάς - 2015 

Διάρκεια: 101 λεπτά 

Βαθμολογία: * * * 

Είδος: Ψυχολογικό Δράμα

Σκηνοθεσία: Patricia Rozema

Πρωταγωνιστούν: Ellen Page, Evan Rachel Wood, Max Minghella, Callum Keith Rennie, Michael Eklund, Wendy Crewson.

Υπόθεση: Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, δύο νεαρά κορίτσια ζουν μαζί με τον πατέρα τους σε ένα τελευταίας τεχνολογίας σπίτι χωμένο μέσα στα βουνά. Όταν κόβεται ξαφνικά και ανεξήγητα το ρεύμα, το υπεραυτόματο σπίτι τους μένει βουβό και σκοτεινό. Χωρίς ηλεκτρισμό και  καύσιμα, αποκομμένοι από τον κόσμο έχουν για μόνη επικοινωνία ένα τρανζίστορ ηλιακής ενέργειας που κι αυτό μετά από λίγο σιωπά αφού σταματούν να λειτουργούν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί.  Μέσα στην απόλυτη σιωπή και με αυξανόμενο το αίσθημα ανασφάλειας, τα κορίτσια έχουν να αντιμετωπίσουν την πείνα και την αβεβαιότητα και πρέπει να συνεργαστούν για να καταφέρουν να επιβιώσουν με μοναδικό τους όπλο, τις μνήμες πολιτισμού που κουβαλάνε από τις χαρούμενες οικογενειακές τους μέρες.

Ένα sci fi best seller μυθιστόρημα της Καναδέζας Τζιν Χέγκλαντ γίνεται όχημα για την πιο πρόσφατη ταινία της διασημότερης δημιουργού του Καναδικού (και όχι μόνο) σινεμά της Πατρίτσια Ροζέμα (Mansfield Park). Μια ταινία υπόκωφης εφιαλτικής φαντασίας, καθαρά γυναικεία υπόθεση, όπου δύο αδελφές εντελώς διαφορετικής ψυχοσύνθεσης καλούνται να ξεχάσουν την πολυτέλεια του πολιτισμού και να πάρουν θέσεις μάχης απέναντι τόσο στη φύση όσο και στην αγριότητα του ανθρώπου που τείνει να φανερώνεται σε περιόδους κρίσης. Η μια διαθέτει πιο γήινο και πρακτικό πνεύμα, ή άλλη-πιο καλλιτεχνική φύση-γαντζώνεται στην χορευτική τέχνη της, μέχρι να καταφέρει να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να πατήσει και με τα δύο πόδια στη γη αν θέλει να συνεχίσει να την περπατάει και να επιβιώσει.

Ένα σινεφίλ ντουέτο για δύο ρόλους και πολλές εξωτερικές προκλήσεις που υπηρετείται θαυμάσια από τη μικροσκοπική αλλά δυναμική Έλεν Πέιτζ και την όλο και πιο ώριμη Έβαν Ρέιτσελ Γουντ. Χωρίς ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνολογία και τα εφέ, η Ροζέμα παρουσιάζει ένα μετααποκαλυπτικό μέλλον όπου όλα τα τεχνολογικά επιτεύγματα καταρρέουν ένα-ένα, αφήνοντας τον άνθρωπο να παλεύει με τον σκοτεινό εαυτό του και με τη φύση που αναδεικνύεται σε όλη της την εχθρική αδιαφορία για το ματαιόδοξο ανθρώπινο είδος. Στο φινάλε, τι έχει σημασία;…

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 17.11.16