The Bachelor

Παραγωγή: Ελλάδα - 2016 

Διάρκεια: 110 λεπτά 

Βαθμολογία:

Είδος: Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Αντώνης Σωτηρόπουλος

Πρωταγωνιστούν: Κατερίνα Γερονικολού, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Τόνια Σωτηροπούλου, Γιάννης Ζουγανέλης, Αγορίτσα Οικονόμου, Αποστόλης Τότσικας, Νίκος Βουρλιώτης, Θανάσης Βισκαδουράκης, Κατερίνα Τσάβαλου, Ευτυχία Φαναριώτη, Λευτέρης Ελευθερίου, Δημήτρης Φραγκίογλου, Γιάννης Αίβάζης, Courtney Parker, Άρης Πλασκασοβίτης, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Μάνος Ιωάννου, Αντώνης Τακτικός, Αντώνης Σωτηρόπουλος.

Υπόθεση: Ένα “λάθος” της νύφης, φέρνει ξανά μαζί τέσσερις φίλους της καταστροφής και έναν εκρηκτικό πεθερό! Πέντε άντρες ανεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη να τα γκρεμίσουν όλα. Ένας πεθερός μπαίνει σε μια νεκροφόρα με σκοπό να σκοτώσει έναν έρωτα. Μια παλιά ερωμένη χορεύει ταγκό με τις αναμνήσεις της. Ένας γάμος που ματαιώνεται και μια σχέση που ξεκινάει με το πέπλο της νύφης ν’ ανεμίζει στον αέρα της ανεξαρτησίας.

Κι ό,τι καταλάβατε από την παραπάνω σύνοψη. Επί της ουσίας επίκειται ο γάμος της κόρης ενός διάσημου και πλούσιου καρδιοχειρουργού με τον γιο και κληρονόμο ενός μεγαλογραφείου τελετών. Αυτός κάνει ένα reunion με τους φίλους του που εξελίσσεται σε bachelor party. Όταν επεμβαίνει έξαλλος ο πεθερός όλα μπερδεύονται μέσα στο ποτό και όλοι μαζί καταλήγουν στη Θεσσαλονίκη, τύφλα και απένταροι. Εκεί εμφανίζεται στο κάδρο η πρώην του νεκροθάφτη και γίνεται της μεγάλης φτωχομάνας το κάγκελο.

Η ταινία πολύ θα ήθελε να είναι το βαλκανικό Hangover αλλά για να γίνει αυτό απαιτείται σενάριο με πνευματώδεις διαλόγους, σωστό timing για να μην πέφτουν στο κενό τα ανέκδοτα και σωστή διδασκαλία των ηθοποιών ώστε να αποφύγουν το σκόπελο της καρικατούρας. Κάτι από το οποίο τελικά δεν ξεφεύγει αυτό το μακρόσυρτο και χαβαλεδιάρικο πάρτι, γεμάτο άνισες ερμηνείες με υπερβολικές γκριμάτσες, υποπλοκές που δεν λειτουργούν, άγαρμπο αντί για βέβηλο χιούμορ και product placement πέραν του δέοντος. Η αξιοπρεπής και μετρημένη παρουσία της όμορφης πρωταγωνίστριας Κατερίνας Γερονικολού είναι απλά σταγόνα στον ωκεανό όπου εκτίθενται σεβαστοί και δοκιμασμένοι ηθοποιοί. Αυτό το σινεμά δεν δικαιούται να θεωρεί εαυτόν διάδοχο του «παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου» γιατί η πλειοψηφία των παραγωγών τότε διέθετε, αν μη τι άλλο, γνήσια λαϊκότητα και καλλιτεχνική αξιοπρέπεια. Από την άλλη υπάρχει και το εμπορικό ελληνικό σινεμά των 80s…  

Αλλά τι σκάμε; Η ταινία έχει γυριστεί με target group το οποίο ό,τι και να πούμε είναι πολυπληθές και δεν ενδιαφέρεται για τα ψιλά γράμματα. Καλή επιτυχία λοιπόν και πάντα τέτοια!

Διανομή: Village Films

Στις αίθουσες από 01.12.16