The Curing Room

 

Room είναι η λέξη-σύνθημα που φαίνεται να ξεκλειδώνει την πόρτα για το θησαυροφυλάκιο του Vault! Μετά το εξαίσιο Marvin’s Room πέρυσι, έρχεται φέτος το σκληρό και τολμηρό Curing Room. Μια ευτυχής λεκτική σύμπτωση για δύο εντελώς διαφορετικές αλλά εξίσου συναρπαστικές θεατρικές προτάσεις.   

H νέα σκηνοθετική δουλειά του Δημήτρη Καρατζιά, μετά τον περσινό θρίαμβο του Marvin's Room (τρεις υποψηφιότητες στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2016 του Αθηνοράματος: Καλύτερης Παράστασης, Γυναικείος ρόλος και Μουσικής σύνθεσης), το αντιπολεμικό κοινωνικό δράμα του David Ian Lee, The Curing Room, βασισμένο σε αληθινά γεγονότα και αυστηρώς ακατάλληλο, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Ένα έργο βαθιά συγκινητικό, ανθρώπινο, σκληρό, άγριο, σπαρακτικό. Ένα αγωνιώδες, τολμηρό, αποτρόπαιο και έντονο θρίλερ που ήδη έχει αποθεωθεί από τους κριτικούς και το κοινό στην πατρίδα του τη Βρετανία. 

Από την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 έως την Κυριακή 9 Απριλίου 2017, κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 21:15 και Κυριακή στις 18:15.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ

 Άνοιξη 1944. Νότια Πολωνία. Πριν αποχωρήσουν τα Ναζιστικά στρατεύματα αιχμαλωτίζουν μια διμοιρία Ρώσων στρατιωτών. Τους σκοτώνουν όλους εκτός από επτά άνδρες, που κλειδώνουν γυμνούς, χωρίς φαγητό και νερό στο κελάρι ενός άδειου Μοναστηριού. Την ελπίδα, θα την διαδεχτεί η ένταση, ο θυμός, η άρνηση, ο φόβος, η απόγνωση, η απελπισία. Ο εγκλεισμός, η πείνα και η δίψα, το ένστικτο της επιβίωσης γρήγορα θα τους οδηγήσει στα άκρα.

Η ταυτότητα της παράστασης

Συγγραφέας:  David Ian Lee

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καρατζιάς

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Μάνος Αντωνιάδης

Σκηνικός χώρος: Γιώργος Λυντζέρης

Σχεδιασμός φωτισμών: Βαγγέλης Μούντριχας

Φωτογραφίες παράστασης: Χριστίνα Φυλακτοπούλου

Αφίσα παράστασης: Σίμος Παπαναστασόπουλος

Trailer: Στέφανος Κοσμίδης

Κατασκευή πτωμάτων: Μιχάλης Παπαδόπουλος

Διδασκαλία σκηνικής πάλης: Αλέξανδος Αχτάρ

Παραγωγή: VAULT

FB Page: https://www.facebook.com/The-Curing-Room-Vault-1800446966902242/ 

Παίζουν: Νίκος Γκέλια, Στέλιος Καλαϊτζής, Μάνος Κανναβός, Παναγιώτης Μπρατάκος, Θανάσης Πατριαρχέας, Βασίλης Τσιγκριστάρης, Στέλιος Ψαρουδάκης.

 

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΚΑΙ Η ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ / ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΘΑ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΝΟΜΙΚΑ.

 

Πρόγραμμα Παραστάσεων

9 Δεκεμβρίου 2016 – 9 Απριλίου 2017

Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 και Κυριακή στις 18:15

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :

Γενική είσοδος: 15 ευρώ

Μειωμένο: 10 ευρώ (Φοιτητές / Μαθητές / Σπουδαστές / Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων/ ΑμΕΑ / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) /Συνταξιούχοι)

Ατέλειες: 5,00 ευρώ

Προπώληση VIVA: 12,00 ευρώ

http://www.viva.gr/tickets/venues/polyxoros-vault/

ΔΙΑΡΚΕΙΑ :  100 λεπτά χωρίς διάλειμμα

 

Πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS

Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8' περίπου με τα πόδια)

Πληροφορίες-κρατήσεις: 213 0356472 / 6949534889

(για τηλεφωνικές κρατήσεις 11:00 - 14:00 και 17:00 - 21:00)

Email: [email protected]

FB Page : http://www.facebook.com/VAULTTheatreGr1