Office Christmas Party

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2016 

Διάρκεια: 105 λεπτά 

Βαθμολογία: * * 1/2 

Είδος: Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Josh Gordon & Will Speck

Πρωταγωνιστούν: Jason Bateman, Olivia Munn, T.J. Miller, Jennifer Aniston, Kate McKinnon, Courtney B. Vance, Jillian Bell, Rob Corddry, Vanessa Bayer, Randall Park, Sam Richardson, Karan Soni, Jamie Chung, Abbey Lee, Da'Vine Joy Randolph, Andrew Leeds, Oliver Cooper.

Υπόθεση: Η Διευθύνων Σύμβουλος μιας επιτυχημένης εταιρίας πληροφορικής (Τζένιφερ Άνιστον) θέλει να κατεβάσει ρολά στο παράρτημα που διευθύνει ο άσωτος και ιδιαίτερος αδελφός της (Τ. Τζ. Μίλερ) τον οποίο αντιπαθεί από παιδί. Εκείνος, όμως, σε συνεργασία με τον φίλο του και Διευθυντή του Τεχνικού Τμήματος (Τζέισον Μπέιτμαν) θα προσπαθήσει να εντυπωσιάσει έναν μεγάλο πελάτη, οργανώνοντας με το προσωπικό ένα επικό χριστουγεννιάτικο πάρτι, προκειμένου να σώσουν το τμήμα τους και τη θέση τους στην εταιρεία. Φυσικά αυτό το πάρτι θα πάει όσο στραβά μπορεί να πάει…

Χριστούγεννα, η πιο όμορφη εποχή του χρόνου. Φώτα, γιορτινή αίσθηση, καλή διάθεση και πάρτι, πολλά πάρτι. Αυτά βέβαια προ κρίσης. Γιατί κάποτε, στις ΗΠΑ τουλάχιστον, τα εταιρικά χριστουγεννιάτικα πάρτι αποτελούσαν μία πολυαναμενόμενη παράδοση. Όλο το προσωπικό μιας εταιρείας προετοιμαζόταν για μια επική νύχτα ασυδοσίας, ατελείωτου ποτού, χορού και κεφιού, μια νύχτα όπου τα όρια μεταξύ συνεργατών και φίλων, εργοδοτών και εργαζόμενων έπαυαν να ισχύουν. Όλα αυτά κάποτε…Στη σημερινή άχρωμη εποχή αυτά είναι περασμένα μεγαλεία. Σύμφωνα με τον πρωταγωνιστή Τ.Τζ. Μίλερ, «Ένα εταιρικό χριστουγεννιάτικο πάρτι δεν ήταν μια θρησκευτική γιορτή αλλά ένα event όπου οι εργαζόμενοι αφήνονταν χωρίς φόβο να πουν στο αφεντικό τους τι πραγματικά πιστεύουν». Αυτά στις Νέες Υόρκες και τα Σικάγα.

Οι δημιουργοί αυτής της έξαλλης και αθυρόστομης κωμωδίας είχαν λοιπόν μια νοσταλγική διάθεση για εποχές λιγότερο «πολιτικά ορθές» αλλά και πιο ξένοιαστες. Πήραν λοιπόν τον εκρηκτικό -τηλεοπτικό κυρίως - σταρ Τ.Τζ.Μίλερ και τον έκαναν κληρονόμο μιας εταιρείας παροχής υπηρεσιών πληροφορικής την οποία διευθύνει με σχεδόν χίπικο τρόπο αν και αρκετά επιτυχημένα. Στο κάδρο μπαίνει η ανταγωνιστική και επιθετική αδελφή του (θεά η Τζένιφερ από εμφάνιση τουλάχιστον) που θέλει να τον ξεφορτωθεί κι αυτόν και το προσωπικό του. Τι να κάνουν οι δόλιοι, μηχανεύονται τρόπους για να κρατήσουν τις ζωές τους. Υπάρχει μια κλοουνίστικη μελαγχολία πίσω από το loud και βέβηλο χιούμορ της ταινίας που προσγειώνει συχνά την αναρχική κωμική διάθεση σε πιο γήινα και ενίοτε συναισθηματικά φάλτσα επίπεδα. Όμως το καστ είναι σε γενικές γραμμές υπέροχο και το σενάριο είναι γεμάτο one liners που δεν αφήνουν το θεατή να πλήξει. Εκτός από τον ταλαντούχο πρωταγωνιστή ξεχωρίζει στο ρόλο του θηλυκού νταβατζή πολυτελείας η εκρηκτικά κωμική Τζίλιαν Μπελ, γνωστή μας από το 22 Jump Street. Οι ατάκες της και ο τρόπος της είναι όλα τα λεφτά. Merry F…ing Xmas!

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 08.12.16