Bad Santa 2 - Ο Αϊ Βασίλης είναι πολλή λέρα

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2016 

Διάρκεια: 92 λεπτά 

Βαθμολογία: * 1/2 

Είδος: Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Mark Waters

Πρωταγωνιστούν: Billy Bob Thornton, Kathy Bates, Tony Cox, Christina Hendricks, Brett Kelly, Ryan Hansen, Jenny Zigrino, Jeff Skowron, Cristina Rosato, Mike Starr και η Octavia Spencer.

Υπόθεση: Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τα προηγούμενα κατορθώματά τους και μυαλό δεν έχουν βάλει ούτε ο Γουίλι ούτε και ο Μάρκους που ενώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους, για να ληστέψουν έναν φιλανθρωπικό οργανισμό την Παραμονή των Χριστουγέννων.  Αυτή τη φορά όμως στην παρέα υπάρχει και ένα τρίτο πρόσωπο, η δύστροπη μητέρα του Γουίλι, η τρομακτική και αδίστακτη Σάννυ που κάνει τον Γουίλι να αμφιβάλλει για την επιτυχία του σχεδίου. Γιατί το σχέδιο μπορεί να είναι καλά οργανωμένο αλλά τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται. Άσε που στον Γουίλι φορτώνεται και ο Θέρμαν Μέρμαν, ο στρουμπουλός και χαρούμενος (μέχρι παρεξήγησης) πιτσιρίκος που, μη παίρνοντας χαμπάρι τα εγκληματικά σχέδια του Γουίλι τον λατρεύει σαν είδωλο και γαντζώνεται πάνω του, βγάζοντας στην επιφάνεια όσα ψήγματα ανθρωπιάς έχει μέσα του ο Γουίλι. Κι αυτό δεν βοηθάει καθόλου στην επιτυχία του μεγάλου κόλπου.

13 χρόνια είναι πολλά, πάρα πολλά, για να γυριστεί ένα sequel.  Όχι μόνο η αγορά, ολόκληρη η υφήλιος έχει γυρίσει ανάποδα από το 2003 τη χρονιά που γυρίστηκε το πρώτο Bad Santa. Πόσο μάλιστα όταν η ασταμάτητη αθυροστομία που χαρακτηρίζει τους ήρωές του φαντάζει σήμερα αντί για προκλητική, απλά γκροτέσκα, ενοχλητική και κουραστικά επαναλαμβανόμενη. Παρόλα αυτά, σαν να μην πέρασε μια μέρα, οι τρεις άθλιοι, βρώμικοι και κακοί αντιήρωες ξεκινούν για τη μεγάλη μπάζα, κοιτάζοντας πίσω τους για να προσέξουν ποιος θα την φέρει πρώτος στον άλλον.

Τίποτα που να μην έγινε στην πρώτη ταινία, εμφανώς κουρασμένη πλοκή και ένας Μπίλι Μπομπ Θόρντον τόσο ανόρεχτος που μοιάζει να εκτελεί καταναγκαστική εργασία. Με ένα ένδοξο κινηματογραφικό παρελθόν και ένα λαμπρό τηλεοπτικό παρόν (φέτος υποψήφιος για χρυσή σφαίρα για την τηλεοπτική σειρά Goliath) τι ακριβώς αναζητά σε κλεισμένους ερμηνευτικούς λογαριασμούς είναι απορίας άξιο.

Ο σκηνοθέτης Μαρκ Γουότερς, πάλαι ποτέ φέρελπις δημιουργός ταινιών όπως House of Yes και Mean Girls, συνεχίζει το κακό σερί που ξεκίνησε πρόπερσι με το άθλιο Vampire Academy, μόνο που τώρα κρατάει τουλάχιστον ένα αφηγηματικό ρυθμό της προκοπής και αποφεύγει τις κιτς κακοτοπιές.

Κρίμα λοιπόν που αυτή η αντιχριστουγεννιάτικη βλάσφημη κωμωδία, με τον επιτηδευμένα ανορθόγραφο ελληνικό τίτλο, δεν βρίσκει τον στόχο της. Εύχομαι να βρει τουλάχιστον εγχώριους θεατές. 

Διανομή: Tanweer

Στις αίθουσες από 15.12.16