Maya the Bee Movie– Μάγια η Μέλισσα - Η ταινία

Παραγωγή: Γερμανία/Αυστραλία - 2014 

Διάρκεια: 88 λεπτά 

Βαθμολογία: * * 1/2 

Είδος: Animation

Σκηνοθεσία: Alexs Stadermann

Στην αγγλόφωνη βερσιόν ακούγονται οι: Coco Jack Gillies, Kodi Smit-McPhee, Noah Taylor, Richard Roxburgh, Miriam Margolyes, Jacki Weaver, Justine Clarke, Andy McPhee.

Συντελεστές Ελληνικής προσαρμογής:

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Κακκανάς

Μετάφραση: Φάνη Καρόζη

Στίχοι τραγουδιών: Σταύρος Σταύρου

Μουσική διδασκαλία Ποίμης Πέτρου

Τραγουδούν: Ποιμής Πέτρου, Ιωάννα Μόρφη 

Διανομή: Ιφιγένεια Στάϊκου, Στεφανία Φιλιάδη, Βούλα Κώστα, Ποίμης Πέτρου, Κωνσταντίνος Κακκανάς, Νίκος Παπαδόπουλος, Βασίλης Μηλιός, Εβελίνα Αραπίδη.

Υπόθεση: Στο μικρό μελίσσι στο λιβάδι, η μικρή Μάγια είναι ένας σίφουνας. Γεμάτη περιέργεια και με φοβερή διάθεση ανυπακοής στους αυστηρούς κανόνες της κυψέλης που απαγορεύουν την επαφή με τις σφήκες και τα άλλα έντομα ξεχύνεται στο λιβάδι για να κάνει φιλίες με τον Φλιπ, την ακρίδα, τον Κερτ το σκαθάρι ακόμα και τον Στινγκ, τη νεαρή σφήκα! Μία ατρόμητη παρέα που όμως οι άλλες μέλισσες δεν βλέπουν με καλό μάτι… Όταν κάποιος κλέβει τον βασιλικό πολτό, όλες οι υποψίες πέφτουν στις σφήκες και η Μάγια μπαίνει στο στόχαστρο ως συνεργός τους. Μόνο ο καλόκαρδος Βίλι την πιστεύει και την βοηθάει να λύσει το μυστήριο, παρέα με τους υπόλοιπους φίλους της.

Το 1912 δημοσιεύτηκαν στη Γερμανία «Οι περιπέτειες της Μάγιας της Μέλισσας» του Βάλντεμαρ Μπόνσελς. Το βιβλίο τελικά έγινε παγκόσμιο best seller και μεταφράστηκε σε πάνω από 40 γλώσσες. Στη δεκαετία του 70, η Μάγια η μέλισσα κατέκτησε με τις περιπέτειες της την μικρή οθόνη και προβλήθηκε σε αμέτρητους τηλεοπτικούς σταθμούς ανά τον κόσμο, για να φτάσει μέχρι και σήμερα, να είναι ένας από τους πιο δημοφιλής και αγαπητούς παιδικούς χαρακτήρες. Η ταινία είναι βασισμένη στο αρχικό βιβλίο, που αγαπήθηκε από γενιές και γενιές σε όλο τον κόσμο.

Μια Γερμανική παραγωγή σε συνεργασία με τα Αυστραλιανά studio Flying Bark, με συμπαθητικό ψηφιακό σχέδιο, politically correct μηνύματα αγάπης, συμφιλίωσης και ανοχής στη διαφορετικότητα και ένα περιπετειώδες storyline ιδανικό για τις μικρότερες ηλικίες. Πάνω από όλα ένα διδακτικό παραμύθι με μια αξιολάτρευτη μικρή ζουζούνα στο επίκεντρο, ιδανικό για οικογενειακές εξόδους!

Η ταινία θα προβληθεί με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Goethe, αποκλειστικά μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά. Να σημειωθεί η πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει από το ελληνικό team τόσο στις φωνές όσο και στην προσαρμογή των τραγουδιών.

Διανομή: Weird Wave

Στις αίθουσες από 19.01.17