Rings - Rings: Σήμα κινδύνου 3

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2017 

Διάρκεια: 102 λεπτά 

Βαθμολογία: * * 

Είδος: Τρόμου 

Σκηνοθεσία: F. Javier Gutiérrez 

Πρωταγωνιστούν: Matilda Lutz, Alex Roe, Vincent D'Onofrio, Laura Wiggins, Aimee Teegarden, Bonnie Morgan, Johnny Galecki, Lizzie Brocheré, Zach Roerig. 

Υπόθεση: Η νεαρή Τζούλια αποχαιρετά το αγόρι της τον Χολτ που φεύγει για σπουδές σε κολλέγιο άλλης Πολιτείας. Όταν ο Χολτ κόβει ξαφνικά κάθε επαφή μαζί της σαν να άνοιξε η γη και τον κατάπιε, η Τζούλια τα μαζεύει και πάει να τον βρει στο κολλέγιο. Εκεί ανακαλύπτει την ανάμιξή του στην έρευνα μιας σκοτεινής υπόθεσης, αναφορικά με μια μυστηριώδη βιντεοκασέτα που λέγεται πως σκοτώνει, επτά ημέρες μετά, όποιον την παρακολουθεί. Την άκρως απόρρητη αυτή έρευνα διευθύνει ένας καθηγητής στο Κολλέγιο τον όποιο η Τζούλια αποφασίζει να παρακολουθήσει, ανακαλύπτοντας έτσι το στοιχειωμένο βίντεο. Το κόλπο είναι ότι αν καταφέρεις τώρα να πείσεις κάποιον να δει έγκαιρα το αντίτυπό σου, τότε η κατάρα μεταβιβάζεται σ αυτόν και συ γλυτώνεις. Η ηρωίδα μας λοιπόν το παρακολουθεί και θυσιάζεται για να σώσει το αγόρι της, ανακαλύπτει όμως κάτι τρομακτικό: υπάρχει “μια ταινία μέσα στην ταινία” που δεν την έχει δει ποτέ κανείς. Με το χρόνο να τρέχει προς το θανατηφόρο επταήμερο, η Τζούλια ξεκινά έναν αγώνα δρόμου για να τερματίσει την κατάρα και να σπάσει το φαύλο κύκλο του αίματος.

Ο κόσμος του Koji Suzuki και της σκοτεινής ηρωίδας του έχει μεταφερθεί πολλές φορές στην οθόνη από το 1998 και το πρώτο Γιαπωνέζικο Ringu του Hideo Nakata. Έχουν περάσει εξάλλου 12 χρόνια από το αμερικάνικο sequel, τώρα που αυτό το νέο κεφάλαιο έρχεται να προστεθεί στη σκοτεινή μυθολογία του franchise, με τη φιλοδοξία να πάει παραπέρα την ιστορία του ανατριχιαστικού κοριτσιού που είναι παγιδευμένο σε μια κασέτα και σκορπίζει το θάνατο. Όμως ο χρόνος που πέρασε είναι υπερβολικά πολύς, το θέμα σχεδόν εξαντλημένο και το νέο plot twist που μπαίνει θυμίζει λίγο το πάρε το μουτζούρη (και αυτό δεν είναι καλό).

Δυστυχώς η νέα αυτή ταινία παρουσιάζει εμφανή σημάδια κόπωσης και επανάληψης τα οποία δεν μπορεί να καλύψει ούτε η σφιχτοδεμένη και ατμοσφαιρική αφήγηση του Ισπανού σκηνοθέτη ούτε η συμπαθητική παρουσία της νεαρής και πανέμορφης Ιταλίδας πρωταγωνίστριας. Το κοινό της σειράς όμως μάλλον θα ικανοποιηθεί με την επιστροφή της Σαμάρα από το ξεχασμένο πηγάδι της… 

Διανομή: UIP

Στις αίθουσες από 02.02.17