The Warriors Gate

Παραγωγή: Γαλλία/Κίνα - 2016 

Διάρκεια: 108 λεπτά 

Βαθμολογία: * * 

Είδος: Περιπέτεια Φαντασίας 

Σκηνοθεσία: Matthias Hoene

Πρωταγωνιστούν: Mark Chao, Ni Ni, Dave Bautista, Sienna Guillory, Uriah Shelton, Francis Chun-Yu Ng, Ming Xi, Kara Hui, Zha Ka.

Υπόθεση: Ένας Αμερικανός έφηβος, ο Τζακ Μπρόνσον (Ουράϊα Σέλτον), ζει μία εικονική ζωή. Στο σχολείο πέφτει συνεχώς θύμα bullying ενώ η μητέρα του εργάζεται σκληρά, προσπαθώντας να πληρώσει την υποθήκη του σπιτιού τους. Έτσι, με κάθε ευκαιρία, ο Τζακ δραπετεύει από την αποπνικτική πραγματικότητα μέσα από τα video games. Έτσι, λοιπόν, ο Τζακ έχει δημιουργήσει έναν εικονικό χαρακτήρα, τον ατρόμητο Μαύρο Ιππότη. Μια μέρα, ο κύριος Τσανγκ, ο έμπορος αντικών τον οποίο βοηθάει ο Τζακ κάθε μέρα μετά το σχολείο, του προσφέρει ένα μυστηριώδες κινέζικο σεντούκι. Ο Τζακ δεν γνωρίζει ότι το συγκεκριμένο σεντούκι είναι μια μαγική πύλη, η επονομαζόμενη «Πύλη του Πολεμιστή», που οδηγεί στον εξωτικό κόσμο της αρχαίας Κίνας. Τη νύχτα εμφανίζεται στο δωμάτιο του Τζακ ο πολεμιστής Τζάο (Μάρκ Τσάο) και του αναθέτει τη φρούρηση της πριγκίπισσας Σουλίν (Νι Νι). Στην αρχή, ο Τζακ αντιστέκεται. Στη συνέχεια, όμως, γοητεύεται από την πριγκίπισσα, και όταν η τελευταία πέφτει θύμα απαγωγής και μεταφέρεται πίσω στην αρχαία Κίνα εκείνος σπεύδει να τη σώσει. Στην Κίνα, ο Τζακ μαζί με τον Τζάο και τον μάγο Γου (Φράνσις Ν. Τζ.), ξεκινάνε ένα απίστευτο ταξίδι γεμάτο κακούς και εμπόδια. Ο Τζακ θα μάθει πώς να ξεπερνάει τους φόβους του, ενώ παράλληλα θα γίνει ένας ατρόμητος πολεμιστής.

Με ένα προϋπολογισμό 48 εκατ. δολαρίων η EuropaCorp του Λικ Μπεσόν εξορμά στην Κινέζικη αγορά με μια θεαματική νεανική περιπέτεια γεμάτη αφέλεια, απιθανότητες στα όρια του cult και απίστευτα κλισέ διαλόγους τους οποίους έγραψε ο ίδιος ο Μπεσόν με το μόνιμο συνεργάτη του Ρόμπερτ Κέιμεν. Το θετικό είναι ότι τα παραπάνω σερβίρονται με μια γενναία δόση αυτοπαρωδίας την οποία ενισχύει η θορυβώδης παρουσία στο ρόλο του κακού εισβολέα, του πρώην wrestler Ντέιβ Μπαουτίστα που αποφάσισε να ακολουθήσει τα κινηματογραφικά χνάρια του Ντουέιν Τζόνσον. Όσο για τον νεαρό πρωταγωνιστή τι να πούμε; ας πάει καλύτερα να παίξει με τα video games του κι ας αφήσει το all star Κινέζικο καστ να κάνει τη δουλειά.  Μια ταινία που πολύ θα ήθελε να έχει κάτι από Indiana Jones αλλά πέρασε και δεν ακούμπησε. Το εφηβικό κοινό θα διασκεδάσει, οι υπόλοιποι δεν ξέρω αν αντέξουν τόσο μεγάλη δόση cult.  

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 02.02.17