Adaptation Film Festival

Ένα πολύ πρωτότυπο μίνι κινηματογραφικό Φεστιβάλ ξεκίνησε ήδη απόψε στη φιλόξενη σινεφίλ αίθουσα του Μικρόκοσμου. Μέχρι και την επόμενη Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου θα είναι κοντά μας το Adaptation Film Festival, ένα νέο φεστιβάλ που θα προβάλει αποκλειστικά προσαρμογές λογοτεχνικών και θεατρικών έργων, με πανελλήνιες και αθηναϊκές πρεμιέρες, κλασσικές ταινίες, δωρεάν προβολές για εφήβους, εργαστήρια δημιουργικής γραφής και ομιλίες.

Η έναρξη του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε απόψε με την πανελλήνια πρεμιέρα του «Βασιλιά της Αβάνας», από το ομώνυμο best-seller του Κουβανού Pedro Juan Gutiérrez (Εκδόσεις «Μεταίχμιο»).

Ανάμεσα στις πρεμιέρες του Φεστιβάλ θα βρίσκονται:

η νέα ταινία του Fatih Akin, «Βερολίνο, Αντίο» (μεταφορά του best seller «Βερολίνο, γεια» - Εκδόσεις Κριτική)

η -προτεινόμενη για 9 βραβεία της Ακαδημίας Κινηματογράφου της Αυστραλίας- «Η Κόρη» με τον Geoffrey Rush, (βασισμένη στο θεατρικό του Ερρίκου Ίψεν, «Η Αγριόπαπια»),

η νέα γλυκιά και συγκινητική ταινία της Naomi Kawase «Γλυκό Φασόλι» και

το ανατριχιαστικό αστυνομικό θρίλερ «Η Σιωπή των Δέντρων» (μεταφορά του best seller της Mo Hayder - Εκδόσεις Διόπτρα).

Το Φεστιβάλ θα κλείσει την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, με την -βραβευμένη στο διεθνές φεστιβάλ του Karlovy Vary- ταινία «Παράδοξη Ευτυχία», με τους Martina Gedeck (Οι Ζωές των Άλλων), Ulrich Tukur (Η Λευκή Κορδέλα).

Το Φεστιβάλ θα έχει συζητήσεις, ειδικές προβολές και πάρτι. Ανάμεσα σε πολλά άλλα το Grand Magazine προτείνει τα παρακάτω:

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 17.15 θα διεξαχθεί συζήτηση με ελεύθερη Είσοδο και θέμα «30 χρόνια Πρωινή Περίπολος»:  30 χρόνια μετά την έξοδο της ταινίας «Πρωινή Περίπολος» στις αίθουσες, ο Χρήστος Χουλιάρας, μοντέρ στις τελευταίες ταινίες του Νίκου Νικολαΐδη και σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ «Directing Hell», και ο συγγραφέας και διδάκτωρ φιλοσοφίας του Α.Π.Θ., Δάνης Κουμασίδης, μιλούν για το παράξενο σύμπαν του σπουδαίου Έλληνα σκηνοθέτη.

Τη συζήτηση συντονίζει η κριτικός κινηματογράφου, Αγγελική Στελλάκη.

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 18.00 θα προβληθεί η σπανιότατη Γερμανική ταινία του Percy Adlon, Ο Κύριος Προυστ / Céleste (Γερμανία, 1982, 107′)

Η μόνη συντροφιά του συγγραφέα Μαρσέλ Προυστ στα τελευταία 9 χρόνια της ζωής του είναι η πιστή του οικονόμος Σελέστ Αλμπαρέ. Όσο χειροτερεύει η υγεία του Προυστ και καθώς εργάζεται πάνω στο κορυφαίο έργο του «Αναζητώντας τον Χαμένο Χρόνο», η ζωή και η προσωπικότητα του συγγραφέα θα ξεδιπλωθούν μέσα από τις συζητήσεις του με την Σελέστ. (Ειδικά για αυτή την προβολή, είσοδος 2 ατόμων με 1 εισιτήριο).

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 23.30 έχουμε Tschick-y Party @ Tiki Bar Athens (Φαλήρου 15, Μετρό Ακρόπολη– Ελεύθερη Είσοδος).

Η ομάδα του Cinepivates.gr ανεβάζει τους ρυθμούς σε ένα party με κινηματογραφικές μουσικές -και όχι μόνο. Στα decks το δίδυμο της βραβευμένης ταινίας «Προσευχή», o σκηνοθέτης Θανάσης Νεοφώτιστος και ο DJ και μουσικός παραγωγός, Στέλιος Καραμπίνας.

Οι κάτοχοι εισιτηρίων της προβολής της ταινίας «Tschick/Βερολίνο,Αντίο» η οποία θα προηγηθεί, απολαμβάνουν δύο μπύρες Fischer πληρώνοντας μία!

ΙΝΦΟ

Adaptation Film Festival

Κινηματογράφος Μικρόκοσμος,

Λεωφ. Συγγρού 106, Φιξ (Στάση Μετρό: Συγγρού-Φιξ).

Τιμές εισιτηρίων:

Εισιτήριο μεμονωμένης προβολής: € 6

Απογευματινές προβολές των 18:00: ελεύθερη είσοδος στους πρώτους 30 ανέργους / ΑμΕΑ με επίδειξη ισχύουσας κάρτας.

Ώρες λειτουργίας ταμείου κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, 2-8 Φεβρουαρίου, 17:00-22:30.

Περισσότερες πληροφορίες: http://adaptationfestival.gr

Παρακάτω το trailer του Φεστιβάλ

Adaptation Film Festival 2017 - Η λογοτεχνία στον κινηματογράφο - Trailer from MoovieReel on Vimeo.