The Space Between Us – Το Διάστημα μεταξύ μας

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2017 

Διάρκεια: 120 λεπτά 

Βαθμολογία: * 

Είδος: Sci-Fi περιπέτεια 

Σκηνοθεσία: Peter Chelsom

Πρωταγωνιστούν: Asa Butterfield, Gary Oldman, Britt Robertson, Carla Gugino, B. D. Wong, Janet Montgomery, Trey Tucker, Scott Takeda, Adande Thorne, Colin Egglesfield, Gil Birmingham.

Υπόθεση: Η πρώτη αποστολή από τη NASA επανδρωμένου διαστημοπλοίου στον Άρη έχει μια επιπλοκή. Η αστροναύτης και αρχηγός της αποστολής αποκαλύπτεται ότι είναι έγκυος. 16 χρόνια αργότερα ο Γκάρντνερ, ο πρώτος άνθρωπος που γεννήθηκε στον κόκκινο πλανήτη,  ταξιδεύει για πρώτη φορά στη Γη, με την επιθυμία να βρει τον πατέρα που δεν γνώρισε. Διψά να γνωρίσει όλα τα θαύματα του πλανήτη, όμως οι γιατροί τον αποτρέπουν, καθώς ο οργανισμός του δεν μπορεί να προσαρμοστεί στη γήινη βαρύτητα χωρίς επικίνδυνες παρενέργειες. Με τη βοήθεια της μοναδικής διαδικτυακής φίλης του, ο Γκάρντνερ θα αποδράσει για να αποκαλύψει το μυστήριο της γέννησής του και να βρει τη θέση του στον κόσμο.

Ένα σενάριο που πήγαινε από συρτάρι σε συρτάρι πάνω από δέκα χρόνια, μια εταιρεία παραγωγής (Relativity Media) που τίναξε τα πέταλα και το κληροδότησε σε άλλο team και ένας Βρετανός σκηνοθέτης ρομαντικών κομεντί που η μοναδική του σχέση με το sci-fi πιθανότατα ανάγεται σε εφηβικές εξόδους με την παρέα του για να δει τον Ε.Τ. Συνδυασμός δηλητήριο!

Τα καλό νέο με αυτό το «Διάστημα» είναι ο πρωταγωνιστής! Το μικρό παιδί θαύμα του Σκορσεζικού Hugo μεγάλωσε και…ψήλωσε! Ο ανοικονόμητος πλέον και λιγνός Asa Butterfield, πέρα από το αναμφισβήτητο ταλέντο του, είναι και από άποψη φυσιολογίας ιδανικός για το ρόλο ενός γήινου Αρειανού. Ωστόσο, από τις άπειρες δυνατότητες που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί το σενάριο με έναν τέτοιο ιδανικό πρωταγωνιστή, προτιμήθηκε η εξερεύνηση της ρομαντικής πλευράς του θέματος, δυστυχώς με τον πιο γλυκανάλατο τρόπο, γεμάτο κλισαρισμένους χαρακτήρες και προβλέψιμες ανατροπές της πλοκής. Η συνταγή δεν έδεσε και η αποτυχία επικοινωνίας με το εφηβικό κοινό των multiplex στο οποίο κυρίως απευθύνεται, αποτυπώθηκε στο ισχνό box office στις ΗΠΑ.

Όποιος αγαπητός producer λοιπόν νομίζει ότι μπορεί να κοπιάρει με επιτυχία τον Σπίλμπεργκ ας κοπιάσει. Η συγκεκριμένη ταινία πέρασε και δεν ακούμπησε. 

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 09.02.17