Amerika Square : Νέο και πολλά υποσχόμενο trailer !

«Refuse to Sink» μας λέει ο Γιάννης Σακαρίδης που έρχεται να ταράξει τα νερά μιας πόλης και μιας χώρας που αρνούνται να παραδεχτούν ότι δεν είναι πια πολιτισμικά ομοιογενείς.

Με φόντο την πολυεθνική πλέον, πρώην αριστοκρατική Πλατεία Αμερικής, οι ζωές τεσσάρων διαφορετικών ανθρώπων διασταυρώνονται με καταλυτικά αποτελέσματα.

Ο Μπίλι (Γιάννης Στάνκογλου), είναι ένας ροκάς σαραντάρης με δικό του μπαρ και με παράνομο tattoo studio.

Ο παιδικός του φίλος Νάκος (Μάκης Παπαδημητρίου) ζει ακόμα με τους γονείς του (Θέμις Μπαζάκα, Ερρίκος Λίτσης), και μισεί τους ξένους που έχουν κατακλύσει τη γειτονιά του.

Η Τερέζα (Ξένια Ντάνια), είναι μια μπλεγμένη στον υπόκοσμο τραγουδίστρια Αφρικάνικης καταγωγής, που η μοίρα τη φέρνει στο tattoo studio αλλά και στην καρδιά του Μπίλι.

Ο Τάρεκ (Βασίλης Κουκαλάνι), είναι ένας απελπισμένος πρόσφυγας από τη Συρία με ένα μικρό κοριτσάκι ο οποίος απευθύνεται όπου μπορεί για να φύγει από τη χώρα.

Ο Νάκος, εμφανώς διαταραγμένος ψυχικά, θα βάλει μπροστά ένα σχέδιο για να ξεπαστρέψει τους μετανάστες της γειτονιάς αλλά το αποτέλεσμα θα είναι αναπάντεχο και ανατρεπτικό για τις ζωές όλων.

 

Το «Amerika Square» (με αρχικό τίτλο «Πλατεία Αμερικής») που συμμετείχε στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (όπου κέρδισε το Βραβείο της Fipresci και το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής Νεότητας αλλά και ειδική μνεία για τον Βασίλη Κουκαλάνι) βγαίνει στις αίθουσες στις 23 Μαρτίου σε διανομή της Feelgood Entertainment.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Σακαρίδης

Σενάριο: Γιάννης Τσίρμπας, Βαγγέλης Μουρίκης, Γιάννης Σακαρίδης (βασισμένο στο βιβλίο Η ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ του Γιαννη Τσίρμπα-εκδόσεις Νεφέλη).

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Στάνκογλου, Μάκης Παπαδημητρίου, Βασίλης Κουκαλάνι, Ξένια Ντάνια, Θέμις Μπαζάκα, Ερρίκος Λίτσης.

Ας πάρουμε μια ιδέα εν αναμονή…