Μια κινηματογραφική αίθουσα τσέπης στην Αθήνα

Η Γκαλερί Θεμιστοκλής Παπαϊωάννου βρίσκεται στο Μετς και μέχρι τώρα ήταν γνωστή για εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, γλυπτικές εγκαταστάσεις και παρουσιάσεις έργων που συνδυάζουν την τέχνη και την τεχνολογία.

Εδώ και λίγο καιρό οι άνθρωποι της γκαλερί, κινούμενοι από την αγάπη τους για το κινηματογραφικό είδος του ντοκιμαντέρ, δημιούργησαν μια λιλιπούτεια κινηματογραφική αίθουσα σε χώρο της γκαλερί. Αυτό το πλήρως εξοπλισμένο τεχνικά 10θέσιο σινεμά - το πιο μικρό σινεμά της πόλης – προβάλλει καθημερινά-πλην Δευτέρας-ταινίες ντοκιμαντέρ και ταινίες που σχετίζονται με τις τέχνες, με Ελληνικούς υπότιτλους από αρχεία υψηλής ανάλυσης.

Αυτή την περίοδο προβάλλεται η ταινία:

ΤΑ ΔΑΣΗ ΟΠΟΥ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ (Le bois dont les rêves sont faits)

Γαλλία – 2015, 144’

Σκηνοθεσία: Claire Simon.

Το δάσος της Βανσέν – το μεγαλύτερο σήμερα πάρκο της πόλης του Παρισιού – αποτελεί καταφύγιο στη φύση σαν μια άλλη χαμένη Εδέμ, προσβάσιμη όμως σε όλες τις κοινωνικές τάξεις: Πλούσιοι, φτωχοί, Γάλλοι, ξένοι, γκέι, στρέιτ, μόνοι, συνοδευόμενοι, παλιομοδίτες ή χίπστερς. Το δάσος είναι ένα νησί περικυκλωμένο από τις πόλεις που το περιβάλλουν, ένας τόπος όπου οι άνθρωποι επουλώνουν τις πληγές τους, παίζουν, διασκεδάζουν και ονειρεύονται. Στο δάσος της Βανσέν, οι αλλαγές των εποχών περιγράφουν την ουτοπία που όλοι θέλουν να βιώσουν.

Σήμερα το Δάσος είναι ένας ελεύθερα προσβάσιμος, ανοιχτός, φυσικός χώρος που αποτελεί σύμβολο ενός φανταστικού παρελθόντος που προϋπήρχε των πόλεων και του ίδιου του πολιτισμού. Τα εδάφη στα οποία κατασκευάστηκε το πάρκο χρησιμοποιήθηκαν αρχικά σαν περιοχή κυνηγιού για τους Γάλλους Βασιλείς και σαν πεδίο βολής του στρατού. H έκτασή του είναι 9.950 στρέμματα (σχεδόν 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα) τα οποία περιλαμβάνουν λίμνες, δασώδεις περιοχές, ποτάμια, ποδηλατικές περιοχές, μονοπάτια και αθλητικές εγκαταστάσεις για την συντήρηση των οποίων απασχολούνται ομάδες δασονόμων, δασοφυλάκων, ξυλοκόπων και εργατών. 

Η ταινία διακρίθηκε το 2016 στο Καναδικό Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ DOXA, στην κατηγορία Ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους. Επίσης ήταν υποψήφια για το βραβείο Louis Delluc αλλά και για καλύτερο ντοκιμαντέρ στα Γαλλικά Βραβεία Lumiere.

ΤΑ ΔΑΣΗ ΟΠΟΥ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ - LE BOIS DONT LES REVES SONT FAITS, της Κλαίρ ΣιμόÎ from Themistoklis Papaioannou Gallery on Vimeo.

 

ΙΝΦΟ

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

Από την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου κάθε μέρα (εκτός Δευτέρας) στις 17:30, 20:00 και 22:30.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική είσοδος 5,00 Ευρώ,

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Στο ταμείο της ΓΚΑΛΕΡΙ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ, τηλεφωνικά στο 2109200250 και στο [email protected].

Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Η ταινία προβάλλεται με Ελληνικούς υπότιτλους.

Ειδικές προβολές σε άλλες ώρες για παρέες 5+ ατόμων είναι εφικτές μετά από συνεννόηση.

ΓΚΑΛΕΡΙ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Χαρβούρη 4, 116 36, Μετς, Αθήνα

Μετρό Ακρόπολη

(Στον χώρο λειτουργεί και στούντιο φωτογραφίας)

Κι όπως λένε οι αρμόδιοι, μπορείτε να ενοικιάσετε το σινεμά της Γκαλερί για τη δική σας μοναδική ιδιωτική προβολή.!

Ειδικότερα: Κάθε Δευτέρα που η Γκαλερί Θεμιστοκλής Παπαϊωάννου - μαζί με το σινεμά - είναι κλειστή, διατίθεται για μοναδικές, ιδιωτικές εκδηλώσεις. Νοικιάστε το σινεμά για μια κλειστή προβολή, ντυθείτε Jedi και Stormtroopers, φέρτε την αγαπημένη σας ταινία Star Wars μαζί, κι ελάτε να τη δείτε μαζί με την παρέα σας με ήχο surround 7.1, όσο δυνατά αντέχουν τα αφτιά σας!

[email protected]

https://m.facebook.com/themistoklispapaioannoucinemagallery/

http://www.themistoklispapaioannou.gr/