Frankenstein Rec. λίγο πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα

Ο Κώστας Ζάπας είναι έτοιμος να πάρει θέση πίσω από την κάμερα, εκπληρώνοντας το πιο φιλόδοξο σχέδιό του μέχρι σήμερα: να μεταφέρει στην οθόνη το δικό του μυθιστόρημα Frankenstein Rec, μια μοντέρνα παραλλαγή του κλασσικού horror μύθου, με έμφαση στο ρομαντικό στοιχείο και με πολλές πρωτότυπες ιδέες να εμπλουτίζουν τη γνωστή ιστορία. 

Η ταινία θα είναι μια συμπαραγωγή της ελληνικής Minus Pictures (του μόνιμου παραγωγού του Κώστα Ζάπα, Γρηγόρη Αθανασίου) με τις εταιρείες Dreamfilms Gmbh (Γερμανία), Oticons (Βουλγαρία), Rappas Films και Sems A.E. (Ελλάδα) και θα έχει την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Το σενάριο που έχει επιλεγεί ανάμεσα από πολλά άλλα σε εργαστήρια πολλών φεστιβάλ (Τορόντο, Κορέα, Σαγκάη, Θεσσαλονίκη) βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Κώστα Ζάπα που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Καστανιώτη και στα αγγλικά από την Column Books.

Τη διεθνή διανομή της ταινίας ανέλαβε η γερμανική Asgard International γνωστή από τις ταινίες Keoma Rises, Arachne, The Jester from Transylvania, Anomalous: The Birth, Bunker of the Dead, The Legendary Adventures of Karl May. 

Και βέβαια την μουσική της ταινίας υπογράφει ο συνθέτης Shigeru Umebayashi, παγκόσμια γνωστός από τις ταινίες: «Ιπτάμενα στιλέτα», «Η κατάρα του χρυσού λουλουδιού» του Ζανγκ Γιμού, «2046» και «Ερωτική επιθυμία» του Γουόνγκ Καρ Γουάι , «Hannibal rising» του Πίτερ Βέμπερ και «A Single Man» του Τομ Φορντ. 

Τα special effects και animation της ταινίας ανέλαβε ο Παναγιώτης Ράππας γνωστός από την συνεργασία του με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ στο Λονδίνο και στο AMBLIN-Universal Studio (μετέπειτα DreamWorks) καθώς και με τις εταιρίες Disney, Paramount, Columbia, Fox, MGM, Warner Bros, DreamWorks, Universal, Filmax. Ο Παναγιώτης Ράππας είναι ισόβιο μέλος της Αμερικανικής Academy of Motion Pictures Arts and Science, των γνωστών Όσκαρ. 

Οι τρεις νεαροί πρωταγωνιστές της ταινίας, ο Άγγελος Βαλέρας (γνωστός από την ταινία «Αγάπη, Αγάπη, Αγάπη»), η πρωτοεμφανιζόμενη Έλλη Τσιτσιπά και ο Φώτης Χριστόπουλος (του hip hop συγκροτήματος Over Dose).

Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά παγκοσμίως στην ιστορία των (πολλών) κινηματογραφικών διασκευών του Φρανκενστάιν, οι ερμηνευτές έχουν την πραγματική ηλικία του μυθιστορηματικού κόσμου της Μαίρη Σέλλεϋ, που έγραψε για τον νεαρό έφηβο φοιτητή της ιατρικής Βίκτορ Φρανκενστάιν, την αρραβωνιαστικιά του Ελίζαμπεθ Λαβέντσα και τον επιστήθιο φίλο τους Χένρι Κλερβάλ. 

FRANKENSTEIN Rec. - ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία-σενάριο: Κώστας Ζάπας

Μουσική: Shigeru Umebayashi

Special Effects-Animation: Παναγιώτης Ράππας

Διεύθυνση φωτογραφίας: Μιχάλης Μπούρης.

Σκηνικά- κοστούμια: Μαρία Καραθάνου.

Μοντάζ και compositing: Αντώνης Δελαπόρτας

Sound design-ήχος: Ηλίας Φλάμμος

Μακιγιάζ: Αγγελική Ράπτη-Μυρτώ Παρετζόγλου.

Post production: Genesis M. Productions

Πλατό και Green screen: S-Lab Studio.

Παραγωγή: Γρηγόρης Αθανασίου για τη Minus Pictures

Executive producers: Willi Kamarad, Thamara Barth. Marc Steinhauer.

 

Πρωταγωνιστούν: Άγγελος Βαλέρας, Έλλη Τσιτσιπά, Φώτης Χριστόπουλος.

 

Η ταινία θα γυριστεί εξολοκλήρου στην Ελλάδα. Πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν ονόματα ξένων Guest Stars αλλά και άλλων Ελλήνων ηθοποιών και των υπόλοιπων συνεργατών.