Nerve – Θάρρος ή Αλήθεια

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2016 

Διάρκεια: 86 λεπτά 

Βαθμολογία: * * 

Είδος: Περιπέτεια 

Σκηνοθεσία: Henry Joost, Ariel Schulman 

Πρωταγωνιστούν: Emma Roberts, Dave Franco, Emily Meade, Miles Heizer, Juliette Lewis, Kimiko Glenn, Marc John Jefferies. 

Υπόθεση: Η Venus είναι μια χαμηλών τόνων καλή μαθήτρια του Λυκείου. Στον περίγυρό της έχει αρχίσει να διαδίδεται ένα διαδικτυακό reality παιχνίδι το Nerve. Στο παιχνίδι αυτό οι συμμετέχοντες χωρίζονται με επιλογή τους σε παίκτες και θεατές. Όταν η εφαρμογή την ρωτάει τι προτιμά η Venus αποφασίζει να γίνει παίκτης. Αρχικά όλα φαίνονται διασκεδαστικά αλλά όσο προχωράει το παιγνίδι, τόσο τα πράγματα σοβαρεύουν μέχρι που παίρνουν μια θανάσιμη τροπή. Η Venus και ο συμπαίκτης της Ian δεν έχουν και πολλά περιθώρια. Παλιζουν για να κερδίσουν και έτσι να καταφέρουν να ξεφύγουν.

Το νεαρό σκηνοθετικό δίδυμο του Paranormal Activity 3 & 4 επανέρχεται με μια σπιντάτη περιπέτεια που μας εισάγει σε ένα δυνητικό ηλεκτρονικό μέλλον που μοιάζει με εφιάλτη στο δρόμο με τα social media. Οι κίνδυνοι της τεχνολογίας μπλέκονται με την αδρεναλίνη που χτυπά κόκκινο στα «άμυαλα νιάτα» σε μια, σοβαρών προθέσεων και θεαματικών αν και άνισων αποτελεσμάτων, νεανική περιπέτεια.

Κοφτό μοντάζ, ξέφρενοι ρυθμοί, σκληρό χιούμορ και διφορούμενη ιδεολογία σε μια ταινία που θέλει και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο και της οποίας η προβολή καθυστέρησε αδικαιολόγητα στη χώρα μας. Τώρα που το Survivor έχει καθηλώσει σε μόνιμη βάση στους καναπέδες των σπιτιών το target group της ταινίας, τώρα ποιος να ασχοληθεί με ένα απλό nerve ; Bad Timing…

Διανομή: Spentzos Film

Στις αίθουσες από 23.03.17