The Carer – Κάποια να με προσέχει

Παραγωγή: Βρετανία – 2016 

Διάρκεια: 89 λεπτά 

Βαθμολογία: * * 1/2 

Είδος: Δραματική Κομεντί 

Σκηνοθεσία:  János Edelényi 

Πρωταγωνιστούν: Brian Cox, Coco König,  Anna Chancellor, Emilia Fox, Karl Johnson, Selina Cadell, Andrew Havill και ο Roger Moore. 

Υπόθεση: Η Dorottya είναι μια γλυκιά αλλά φιλόδοξη νεαρή ηθοποιός που έχει έρθει στη Βρετανία για σπουδές από την Ουγγαρία. Η Dorottya εργάζεται για τα προς το ζην σε έναν οίκο ευγηρίας όταν προς έκπληξη όλων επιλέγεται για να φροντίζει τον διάσημο σαιξπηρικό ηθοποιό Sir Michael Gifford που έχει αποσυρθεί στην εξοχική του βίλα λόγω Parkinson. Ο δύστροπος και αλαζόνας καλλιτέχνης αρχικά της κάνει το βίο αβίωτο αλλά εκείνη είναι αποφασισμένη να τον φέρει στα νερά της ώστε να της μάθει όλα όσα γνωρίζει για την υποκριτική. Η αγάπη και των δύο για τον Σαίξπηρ και τη θεατρική τέχνη γίνεται το μέσον που θα τους βοηθήσει να βρουν έναν κοινό κώδικα επικοινωνίας.

Μια ταινία με όλα τα υψηλά στάνταρ μιας Βρετανικής παραγωγής από έναν Ουγγρικής καταγωγής δημιουργό τηλεοπτικών κυρίως παραγωγών. Τηλεοπτική είναι και η λογική αυτής της μικρή γλυκιάς και ευαίσθητης ταινίας που προσεγγίσει τις ανθρώπινες σχέσεις με οξυδέρκεια και χιούμορ. Η ερμηνεία του μεγάλου Μπράιαν Κοξ θα μαγέψει κυρίως τη θεατρόφιλη μερίδα των θεατών της ταινίας, όλοι όμως θα εκτιμήσουν τις πικρές της αλήθειες και τον ύμνο στις μικρές και μεγάλες χαρές της ζωής τον οποίο πλέκει το σενάριο που βασίζεται σε μια ιστορία του μακαρίτη πλέον Γκίλμπερτ Ανταίρ.

Μικρού βεληνεκούς και μεγάλων συναισθημάτων ταινία, πλούσια σε λεπτομερείς παρατηρήσεις της καθημερινότητας ενός ξεπεσμένου θρύλου που δεν έχει πει ακόμη την τελευταία του λέξη. Μια ταινία που ιδανικά συνοδεύεται με τσάι Earl Grey και γλυκά cookies…

Διανομή: Spentzos Film

Στις αίθουσες από 23.03.17