The Devil’s Candy – Το Δέλεαρ του Διαβόλου

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2015 

Διάρκεια: 79 λεπτά 

Βαθμολογία: * * 1/2 

Είδος: Τρόμου 

Σκηνοθεσία: Sean Byrne 

Πρωταγωνιστούν: Ethan Embry, Shiri Appleby, Kiara Glasco, Pruitt Taylor Vince, Craig Nigh, Marco Perella. 

Υπόθεση: Ο Τζέσι (Ίθαν Έμπρι), ένας εικαστικός καλλιτέχνης μετακομίζει με την νεαρή σύζυγό του, Άστριντ (Σίρι Άπλμπαϊ), και την κόρη τους Ζόι (Κιάρα Γκλάσκο), σε ένα ονειρεμένο εξοχικό σπίτι του Τέξας, που αγοράζουν σε τιμή ευκαιρίας εξαιτίας κάποιου σκοτεινού γεγονότος που συνέβη εκεί παλιότερα. Οι ζωές όλων αρχίζουν να περιπλέκονται, όταν ο Τζέσι σταδιακά μετατρέπεται σε φερέφωνο της φωνής του Σατανά και όταν εμφανίζεται ξαφνικά ο Ρέι (Προύιτ Τέιλορ Βινς), ο κάπως καθυστερημένος γιος της οικογένειας που έμενε στο σπίτι πριν, απαιτώντας να επιστρέψει εκεί και παθαίνοντας εμμονή με την Ζόι. Σύντομα, γίνεται ξεκάθαρο πως ο Ρέι και ο Τζέσι επηρεάζονται από τις ίδιες σκοτεινές δυνάμεις, οι οποίες αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο για την οικογένεια.

Έξη χρόνια μετά την πρώτη του ταινία, ο νεαρός Τασμανός σκηνοθέτης Σον Μπερν μετακομίζει στις ΗΠΑ για να διηγηθεί την αρχέτυπη ιστορία σατανικού τρόμου, σε ένα κεφάτο b movie με σινεφίλ καταβολές και αισθητική metal. Η ηχητική επένδυση από το experimental metal συγκρότημα Sunn O))) δίνει τον απαραίτητο σκοτεινό τόνο σε μια ταινία που ανακατεύει τον Φάουστ, την Προφητεία και το Εξοχικό σπίτι του μυστηρίου, σε μια ιστορία σατανικής κατάληψης που μάλλον δεν παίρνει και πολύ σοβαρά τον εαυτό της. Χαρακτήρες που χρησιμεύουν για να μακελευτούν όπως αρμόζει σε ένα γνήσιο b movie, στοιχειώδης πλοκή,  απόλαυση για το gore που εκπροσωπείται από την cult persona του Προύιτ Τέιλορ Βινς και μια διάθεση παιγνιδιού με τη σατανιστική φήμη του Metal που μένει ανολοκλήρωτη.

Μετά από μια μεγάλη φεστιβαλική καριέρα, η ταινία βρήκε καθυστερημένα το δρόμο της προς τις Ελληνικές αίθουσες (από τις ελάχιστες στον κόσμο, αφού στις ΗΠΑ κυκλοφόρησε αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή). Οι φίλοι του cult horror θα την λατρέψουν!

Και λίγα Devil’s Candy trivia

  • Ο σκηνοθέτης Σον Μπερν, όταν δεν γυρίζει ταινίες, ασχολείται με την σκηνοθεσία διαφημιστικών σποτ για την εταιρεία Renegate Films της Μελβούρνης.
  • Οι ενδυματολογικές ανησυχίες πατέρα και κόρης στην ταινία, όπως άλλωστε και του ίδιου του σκηνοθέτη, κινούνται αυστηρά στη γκάμα των t-shirt με συγκροτήματα όπως Motorhead, Slayer, Metallica και Guns’n’Roses.
  • Ο πρωταγωνιστής Ίθαν Έμπρι έχει τη δική του punk, hardcore speed metal μπάντα. Ονομάζονται Southern Comfort Colonic.

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 30.03.17