Διαχρονικά κομμάτια που δεν πρέπει να λείπουν από τη ντουλάπα σας

Έχετε μια ντουλάπα γεμάτη ρούχα και όμως εξακολουθείτε να παραπονιέστε ότι δεν έχετε τι να φορέσετε...Όσο περίεργο και αν ακούγεται κάτι τέτοιο, σε πολλές περιπτώσεις ισχύει και δεν είναι μια ακόμη πρόφαση για να βγείτε στα μαγαζιά. Η μόδα κάθε χρόνο αλλά και κάθε εποχή αλλάζει, και σίγουρα είναι πολύ δελεαστικό κάθε φορά που η μόδα προστάζει ένα καινούριο στιλ να θέλετε να το εφαρμόσετε. Κάπως έτσι όμως καταλήγετε να έχετε μια ντουλάπα στην οποία στριμώχνονται ρούχα με ένα ιδιαίτερο στιλ, σε περίεργες γραμμές και σχέδια, που δε θα τολμούσατε να φορέσετε τώρα που η μόδα έχει αλλάξει για άλλη μια φορά.

Μπορείτε λοιπόν να ακολουθείτε τις επιταγές της μόδας, αλλά να φροντίζετε πάντα ώστε να υπάρχουν στη ντουλάπα σας κάποια διαχρονικά κομμάτια που θα σας ''ξελασπώνουν'' σε κάθε περίσταση. Ρούχα σε απλές γραμμές και ουδέτερα χρώματα, που συνδυάζονται εύκολα και φυσικά σας κολακεύουν ανάλογα με το σωματότυπό σας και είναι κομψά, αποτελούν μία επένδυση που σίγουρα δε θα μετανιώσετε.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε 10 all time classics κομμάτια :

1. Λευκό πουκάμισο

Ένα λευκό πουκάμισο, βαμβακερό ή μεταξωτό, είναι απαραίτητο για κάθε γυναίκα, μια εύκολη και κομψή λύση για το ντύσιμο στη δουλειά αλλά και εκτός δουλειάς. Με μανίκια μακριά ή τριών τετάρτων, με ανοιχτό γιακά ή μεσάτο που να δένει μπροστά, ένα λευκό πουκάμισο είναι ένα απλό αλλά τόσο κομψό ρούχο, που κολακεύει κάθε γυναίκα.


2. T-shirts

Μπλουζάκια σε απλές γραμμές και χρώματα, όπως μαύρο, λευκό, μπεζ, γκρι και κόκκινο, από βαμβάκι ή βισκόζ, μπορούν να συνδυαστούν εύκολα με οποιοδήποτε παντελόνι ή φούστα. Προτιμήστε αυτά που εφαρμόζουν επάνω σας και σας κολακεύουν και αποφύγετε τις διάφορες στάμπες ή λογότυπα.

 


3. Πουλόβερ

Πλεκτά πουλόβερ με μακριά μανίκια και σε V λαιμόκοψη, μπορούν να σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση όταν δεν έχετε πολύ χρόνο στη διάθεσή σας, ή έχετε ανάγκη από κάτι ζεστό αλλά ταυτόχρονα κομψό. Εφοδιαστείτε με πουλόβερ σε τρεις αποχρώσεις : ένα σε μαύρο, ένα σε παστέλ απόχρωση και ένα σε πιο έντονο χρώμα.


4. Τζιν παντελόνι

Το αγαπημένο σας τζιν ποτέ δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει, εφόσον μπορείτε να το φοράτε από το πρωί μέχρι το βράδυ με το ανάλογο top και παπούτσι και να ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ένα σκουρόχρωμο bootcut τζιν και ένα τζιν σε πιο αντρική και ίσια γραμμή, με τη σωστή εφαρμογή επάνω σας και χωρίς διακοσμητικές λεπτομέρειες, δεν πρέπει να λείπουν από τη ντουλάπα σας.


5. Μαύρο υφασμάτινο παντελόνι

Ανεξάρτητα από την εποχή, ένα μαύρο παντελόνι, μάλλινο για το χειμώνα και λινό ή βαμβακερό για το καλοκαίρι, είναι πάντα μέσα στη μόδα. Επιλέξτε ένα μαύρο παντελόνι σε γραμμή που σας ταιριάζει, στενό ή φαρδύ, μακρύ ή cigarette. Επίσης αν θέλετε να μη χαλάει ποτέ η εφαρμογή του, προτιμήστε ένα με lycra στη σύνθεσή του έτσι ώστε να είναι πιο ελαστικό.

 

6. Μαύρη pencil φούστα

Η μαύρη φούστα σε γραμμή pencil που αγκαλιάζει τη μέση και έχει μήκος μέχρι το γόνατο, με σκίσιμο ή χωρίς, αποπνέει θηλυκότητα αλλά και δυναμισμό, και παρόλο που την έχουμε συνδυάσει με το dress code του γραφείου, μπορεί να φορεθεί άνετα και την υπόλοιπη μέρα. Τονίζει τη μέση και μακραίνει τα πόδια, οπότε κολακεύει τις περισσότερες γυναίκες.

 

7. Δερμάτινο jacket

Το δερμάτινο jacket αποτελεί ένα διαχρονικό πανωφόρι, το οποίο μάλιστα έχει την ιδιαιτερότητα με το πέρασμα του χρόνου να γίνεται όλο και καλύτερο. Κυρίως σε μαύρο χρώμα αλλά και σε μπεζ ή καφέ και biker λεπτομέρειες, μπορείτε να το συνδυάσετε με το αγαπημένο σας τζιν ή ακόμη και με ένα κοντό φορεματάκι. Συστήνεται για ροκ εμφανίσεις και όχι μόνο.

 

8. Καμπαρντίνα

Μια καμπαρντίνα μπορεί να χαρίσει στιλ και κομψότητα σε οποιαδήποτε εμφάνιση και να φορεθεί σε τρεις από τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Με ζώνη στη μέση, μακριά ή με μήκος κάτω από το γόνατο, συνδυάζεται σχεδόν με όλα τα ρούχα και αποτελεί ίσως το πιο διαχρονικό κομμάτι της γκαρνταρόμπας σας.

 

 

9. Ζακέτα cardigan

Για τις φθινοπωρινές ή ανοιξιάτικες βόλτες σας, μια πλεκτή ζακέτα σε στιλ cardigan, με φερμουάρ ή κουμπιά, αποτελεί την ιδανική λύση για ένα περισσότερο casual ντύσιμο. Μία ανοιχτόχρωμη και μία σε σκούρο χρώμα είναι αρκετές.

 

 

10. Μικρό μαύρο φόρεμα

Last but not least, το μικρό μαύρο φόρεμα είναι το πιο χρήσιμο κομμάτι της γυναικείας γκαρνταρόμπας. Αποτελεί την πιο ασφαλή επιλογή για μια απογευματινή ή βραδινή έξοδο και με εγγυημένα αποτελέσματα. Επίσης είναι ίσως το πιο πολυμορφικό ρούχο, καθώς έχει την τάση να μεταμορφώνεται ανάλογα με το παπούτσι ή τα αξεσουάρ και έτσι πάντα να δείχνει σαν καινούριο!

 

Από τη Χριστίνα Καλατζή