The Fate of the Furious (Fast & Furious 8) – Μαχητές των Δρόμων 8

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2017 

Διάρκεια: 136 λεπτά 

Βαθμολογία: * * * 

Είδος: Περιπέτεια 

Σκηνοθεσία: F. Gary Gray 

Πρωταγωνιστούν: Vin Diesel, Jason Statham, Dwayne Johnson, Charlize Theron, Scott Eastwood, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Ludacris, Kurt Russell, Nathalie Emmanuel, Helen Mirren, Elsa Pataky, Kristofer Hivju,, Luke Evans, Destiny Lopez, Luke Hawx, Marko Caka, Don Omar, Jimmy Dempster, Gary Weeks, Zachary Vazquez, Tego Calderon, Olek Krupa. 

Υπόθεση: Μετά το γάμο του Ντομ και της Λέτι και την αποχώρηση από την ενεργό δράση του Μπράιαν και της Μία, η παρέα των γρήγορων προσπαθεί να ζήσει μια φυσιολογική ζωή. Όταν όμως εμφανίζεται η μυστηριώδης Σάϊφερ (Σαρλίζ Θερόν) όλα αλλάζουν. Η Σάιφερ, μια παγκόσμια κυβερνοτρομοκράτης με απίστευτες δυνατότητες διαφυγής, πλησιάζει τον Ντομ και όπως φαίνεται έχει τον τρόπο να τον παρασύρει και να τον κάνει υπηρέτη των σκοτεινών σχεδίων της και προδότη της οικογένειάς του. Το σοκ είναι μεγάλο για τη Λέτι και την ομάδα όταν κάνει την εμφάνισή του ο μυστηριώδης κυβερνητικός πράκτορας Κύριος Κανένας που αναθέτει στην ομάδα, με επικεφαλής τον Χομπς, να ανακόψουν τα σχέδια της Σάιφερ και να ανακαλύψουν τι κρύβεται πίσω από την προδοσία του Ντομ.

Μετά τον απροσδόκητο θάνατο του Πολ Γουόκερ, το υπόλοιπο team του θρυλικού πλέον franchise, δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Η τεράστια παγκόσμια επιτυχία του Furious 7  έβαλε ψηλά τον πήχυ και ουσιαστικά απαίτησε να υπάρξει συνέχεια εκεί που φάνηκε ότι όλα τελείωσαν. Τελικά όμως και όπως δήλωσε και σε συνεντεύξεις του ο Βιν Ντίζελ, ήδη πριν τον θάνατο του Γουόκερ είχε αποφασισθεί μια νέα τριλογία για να ολοκληρωθεί ο κύκλος της σειράς. Ξεκινώντας λοιπόν ένα νέο κύκλο, οι αγαπημένοι μας Μαχητές των Δρόμων κάθε άλλο παρά έχουν ξεμείνει από ορμή και ιδέες. Με τον δημιουργό του Straight out of Compton στο τιμόνι, τον αξιότιμο F.Gary Grey, αλλά και με τον άρχοντα των κασκαντέρ Spiro Razatos να ενορχηστρώνει το 2nd Unit  των σκηνών δράσης, δεν έχουμε παρά να βυθιστούμε στην πολυθρόνα και να απολαύσουμε την κορυφαία action ταινία της χρονιάς. Γρήγοροι ρυθμοί, έξυπνες ατάκες, ξέφρενη δράση και μια μεγαλειώδης «κακιά» στο πρόσωπο της Σαρλίζ Θέρον, απογειώνουν ένα υπερφυσικό (έως και παραφουσκωμένο)  b-movie σε άλλα επίπεδα. Και αν φαίνονται όλα υπερβολικά αυτός είναι ο κόσμος του Dom και της παρέας του, ένα franchise που ξεκίνησε χαμηλά και ταπεινά, αγαπήθηκε από τα λαϊκά στρώματα και έγινε λαϊκό προσκύνημα στις φτωχογειτονιές του πλανήτη.

Τουλάχιστον μια σκηνή ανθολογίας θα ενθουσιάσει τους φίλους της δράσης καθώς ορδές από «zombie» αυτοκίνητα προσγειώνονται (ναι, από ψηλά) στους δρόμους του Μανχάταν μετά από μια ξέφρενη καταδίωξη. Αλλά και πολλές άλλες μικρότερου βεληνεκούς και επίσης θεαματικές σκηνές δράσης σε εξωτικά locations θα κάνουν κάποιους να δουν το φιλμ πάνω από μια φορά. Και μιλώντας για εξωτικά locations θα πρέπει να πούμε ότι για πρώτη φορά από το 1963 μια δυτική ταινία κάνει γυρίσματα στην Κούβα, μια πρωτιά που όπως λέγεται οφείλεται στην τεράστια δημοφιλία της σειράς στη Λατινική Αμερική. Λογικό, αφού πρόκειται για πολυεθνικών καταβολών και κομματάκι «άτακτα» αγόρια και κορίτσια της διπλανής πόρτας που στέκονται με θράσος μπροστά στον ακατανίκητο πειρασμό που αντιπροσωπεύει η σχεδόν δαιμονική Σάιφερ, διεκδικώντας την επανένωση της οικογένειας. Ave Dominic. Η ανθρωπότητα σε χαιρετά… 

Διανομή: UIP

Στις αίθουσες από 13.04.17