Fa Bei Sogni – Όνειρα Γλυκά

Παραγωγή: Ιταλία/Γαλλία - 2016 

Διάρκεια: 134 λεπτά 

Βαθμολογία: * * * 

Είδος: Δράμα

Σκηνοθεσία: Marco Bellocchio

Πρωταγωνιστούν: Valerio Mastandrea, Bérénice Bejo, Fabrizio Gifuni, Guido Caprino, Barbara Ronchi, Dario Dal Pero, Nicolò Cabras, Pier Giorgio Bellocchio, Piera Degli Esposti, Roberto Herlitzka, Roberto De Francesco και η Emmanuelle Devos.

Υπόθεση: Τορίνο, 1969: την ειδυλλιακή παιδική ηλικία του Μάσιμο διαλύει ο αναπάντεχος  χαμός της μητέρας του. 1999: ο Μάσιμο, διάσημος δημοσιογράφος πλέον, ετοιμάζεται να πουλήσει το πατρικό του διαμέρισμα, όμως οι μνήμες που ξυπνά αυτό το σπίτι τον στοιχειώνουν ακόμη. Η Ελίζα, μια συμπονετική γιατρός την οποία συναντά τυχαία όταν ζητά βοήθεια σε μια κρίση πανικού, προσπαθεί να τον βοηθήσει να ανοιχτεί στο παρελθόν και να αντιμετωπίσει το παιδικό του τραύμα...

Από μια σύμπτωση της διανομής παρακολουθούμε τη μια μετά την άλλη και τις δύο πρόσφατες ταινίες του μεγάλου Ιταλού σκηνοθέτη. Μετά το «οικογενειακής» προέλευσης «Αίμα από το αίμα μου», ο Μάρκο Μπελόκιο στρέφεται στο best seller του Μάσιμο Γκραμελλίνι, μία από τις μεγαλύτερες εκδοτικές επιτυχίες των τελευταίων ετών στην Ιταλία και το προσαρμόζει στην ιδιόρρυθμη οπτική του. Μια ζωή κλειστή σε τρεις χρόνους με φόντο 30 χρόνια ιστορικών αλλαγών για την Ιταλία δίνει την ευκαιρία στον Μπελόκιο να μιλήσει για τη βαρύτητα των παιδικών τραυμάτων, τους δεσμούς με τη μητέρα που αγγίζουν σχεδόν το οιδιπόδειο και τη δύναμη του έρωτα που απελευθερώνει τις κλειστές ψυχές. Θα μπορούσε να είναι ένα μελόδραμα αλλά όχι, στα ιδιαίτερα χέρια του Μπελόκιο η ιστορία του Μάσιμο γίνεται ένα ταξίδι προς το φως των ματιών της Ελίζα, μια εισαγωγή για θεραπεία ψυχής στο απομονωμένο εξοχικό της οικογένειας της Ελίζα, εκεί που το σώμα του Μάσιμο βρίσκει ξανά τη χαρά μέσα από τον ξέφρενο χορό και κλείνει τον κύκλο της αποστασιοποίησης από την Ιστορία.

Στο ρόλο του ώριμου Μάσιμο ο Ρωμαίος σούπερσταρ του «Τέλειοι Ξένοι» και του «Ζήτω η Ελευθερία», Βαλέριο Μασταντρέα είναι απλά τέλειος. Όπως και η γλυκιά σταρ του The Artist Μπερενίς Μπεζό στο ρόλο της Ελίζα. Finalmente  ένας Μπελόκιο για το πλατύ κοινό!

Διανομή: Seven Films

Στις αίθουσες από 27.04.17