Τα Πέρα Πλάσματα…έρχονται «με καλό σκοπό»

Ένα μουσικό δρώμενο αφιερωμένο στο Ίδρυμα Περιθάλψεως Ατόμων με Νοητική Υστέρηση ή με Σύνδρομο Down «Μαρία Κόκκορη» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

«Όλοι όσοι περιπλανούνται δεν έχουν απαραίτητα χαθεί…» (J.R.R. TOLKIEN)… 

«Η ποίηση δεν είναι παρά ένας μεγεθυντικός φακός της πραγματικότητας…η μεγέθυνση των αληθινών διαστάσεων του ανθρώπου και του κόσμου που μας περιβάλλει μπορεί να μας μεταδώσει την αίσθηση του μεγαλείου της ζωής την οποία είμαστε έτοιμοι να καταστρέψουμε»(Νικηφόρος Βρεττάκος).

Υποστηρίζοντας την παραπάνω άποψη, ο καλλιτέχνης Γιάννης Τσαμαντάκης, με αφορμή τη δεύτερη έκδοση της ποιητικής του συλλογής «Τα Πέρα Πλάσματα», αφιερώνει στο Ίδρυμα «Μαρία Κόκκορη» ένα δρώμενο με μουσική, τραγούδια και οπτικοποιημένα ποιήματα. 

Για να ακουστεί πιο δυνατά το μήνυμα της ζωής με νόημα και να μεγαλώσει ο κύκλος των ανθρώπων που παλεύουν για τις ίδιες αξίες. 

Με την αφιλοκερδή συμμετοχή του ηθοποιού κ.κ. Φώτη Μακρή και των μουσικών: Χάρη Ανδρέου, Μιχάλη Βρέττα, Μικαέλας Δαρμάνη, Λυδίας Θεοχάρη, Πέτρου Κουτρουμπή, Στάθη Λόντου, Γιώργου Νικητόπουλου, Δημήτρη Παπατσαρούχα, Bradley White-Dale, Just Steve, Ε1ΕΝ. 

 «Κουράγιο...μοναχική λέξη»

Παράξενο μυαλό, νομίζω ότι πάντα ήξερα

Αγνή ψυχή, να δω αν είναι αλήθεια προσπαθώ

Θεόσταλτος, ακόμα δεν είμαι σίγουρος γι’ αυτό

Κολάζ ευχών, θα με καταλάβω ποτέ;

Κουράγιο...είναι μια τόσο μοναχική λέξη. 

Η ποιητική συλλογή «ΤΑ ΠΕΡΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΚΑΤΗ.

Το Ίδρυμα «Μαρία Κόκκορη»

Ιδρύθηκε το 2007 ως ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, με τη μέριμνα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Χριστοδούλου και τη δωρεά της Μαρίας Κόκκορη, η κόρη της οποίας γεννήθηκε με σύνδρομο Down, και αποτελεί ένα σύγχρονο πλαίσιο ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης στο οποίο φιλοξενούνται όλο το 24ωρο 30 περίπου άτομα με σύνδρομο Down και νοητική υστέρηση από 16 έως 50 ετών           

Λίγα λόγια για τον Γιάννη Τσαμαντάκη

Ο Γιάννης Τσαμαντάκης γεννήθηκε το 1976 και γράφει ποίηση και στίχους εδώ και είκοσι χρόνια. Το βιβλίο «Τα Πέρα Πλάσματα» είναι η πρώτη του ποιητική συλλογή. Είναι λάτρης του σκληρού ήχου, ραδιοφωνικός παραγωγός και αθλητής χειροσφαίρισης (χάντμπολ).

 

ΙΝΦΟ

Πέμπτη 11 Μαίου 2017 στις 21.30. 

Τριανόν, Πατησίων και Κοδριγκτώνος 21, Μετρό Βικτώρια. 

Είσοδος: ΕΛΕΥΘΕΡΗ 

Με την ευγενική υποστήριξη της UNESCO.