Le Petit Locataire – Μαμά Ξανά!

Παραγωγή: Γαλλία – 2016 

Διάρκεια: 100 λεπτά 

Βαθμολογία: * * 1/2 

Είδος: Κομεντί 

Σκηνοθεσία: Nadège Loiseau 

Πρωταγωνιστούν: Karin Viard, Philippe Rebbot, Hélène Vincent, Manon Kneusé, Antoine Bertrand, Stella Fenouillet, Raphaël Ferret, Côme Levin, Grégoire Bonnet. 

Υπόθεση: Η 49χρονη Νικόλ, με ηλικιωμένη μητέρα σε αναπηρικό καροτσάκι, κόρη φευγάτη, γιο που υπηρετεί στα υποβρύχια, άνεργο σύζυγο και μικρή εγγονή, βρίσκεται στο επίκεντρο ενός ιδιόρρυθμου οικογενειακού κύκλου και τρέχει όλη μέρα για να τους προλάβει όλους. Όμως κάποια στιγμή συμβαίνει το εντελώς απίθανο: μένει ξανά έγκυος! Τα πάντα ανατρέπονται και το χάος που επικρατεί στο σπίτι παύει να είναι «χαριτωμένο» όταν η οικογένεια της δεν δείχνει την παραμικρή κατανόηση για την νέα κατάσταση, καθώς ο καθένας είναι στην κοσμάρα του και τις δικές του προτεραιότητες…

Η Karin Viard, η δημοφιλής «μαμά» της Οικογένειας Μπελιέ σε ένα ρόλο κομμένο και ραμμένο για το πολύπλευρο ταλέντο της, είναι ο βασικός λόγος για να δει κανείς αυτό το ευχάριστο, ολίγον αιχμηρό και γυναικείας ευαισθησίας κωμικό φιλμ που θα μπορούσε άνετα να γίνει πιλότος για ένα πιθανό τηλεοπτικό sitcom. Καλογραμμένοι χαρακτήρες, έξυπνες ανατροπές, χιουμοριστική αντιμετώπιση της σύγχρονης οικογενειακής καθημερινότητας και εύστοχες δόσεις χιούμορ που δεν αφήνουν το ρυθμό να χαλαρώσει, κάνουν το κινηματογραφικό ντεμπούτο της Ναντέζ Λουαζό προσιτό και ενδιαφέρον και για το πλατύ κοινό και άλλων χωρών, πέραν της Γαλλίας.

Θα δούμε που θα δούμε φέτος (για διάφορους λόγους) τα άπαντα της τρέχουσας Γαλλικής παραγωγής, ας είναι τουλάχιστον έστω και λίγο ενδιαφέροντα και κατάλληλα για τις νύχτες στα θερινά, όπως αυτή η δροσερή κομεντί. 

Διανομή: Σπέντζος Φιλμς

Στις αίθουσες από 11.05.17