Kiki, El Amor se hace – Σ’αγαπώ Ισπανικά

Παραγωγή: Ισπανία – 2016 

Διάρκεια: 102 λεπτά 

Βαθμολογία: * * 

Είδος: Ερωτική Κομεντί   

Σκηνοθεσία: Paco León 

Πρωταγωνιστούν: Paco León, Ana Katz, Natalia de Molina, Álex García, Candela Peña, Belén Cuesta, Luis Callejo, Blanca Apilánez, Mari Paz Sayago, Luis Bermejo. 

Υπόθεση: Πέντε ιστορίες αγάπης και σεξ εκτυλίσσονται κατά την διάρκεια ενός καυτού καλοκαιριού στην Μαδρίτη.

Ο Πάκο και η Άνα είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι που έχει χάσει εδώ και καιρό το πάθος στην σχέση του με αποτέλεσμα να μένουν και οι δύο ανικανοποίητοι. 

Ο Χοσέ Λουίς προσπαθεί να ξυπνήσει τη ερωτική επιθυμία στην γυναίκα του Παλόμα, που ύστερα από ένα ατύχημα βρίσκεται καθηλωμένη σε αναπηρική καρέκλα.

H Μα Καντελάρια και ο Αντόνιο προσπαθούν να κάνουν παιδί.

Ο Άλεξ προσπαθεί να ικανοποιήσει τις φαντασιώσεις της Ναταλίας ενώ η ίδια αναρωτιέται αν τελικά θα της κάνει πρόταση γάμου.

Τέλος η Σάντρα μια μοναχική γυναίκα αναζητά απελπισμένα τον έρωτα.

Remake του Αυστραλιανού hit «Μαζί σου κι ας πεθάνω» (The little death) του 2014, το φιλμ του Πάκο Λεόν είναι μία κωμωδία που εξερευνά (ή καλύτερα προσπαθεί να εξερευνήσει) χωρίς αναστολές-λέει-τα όρια της ερωτικής επιθυμίας. Χωρίς να γίνεται πραγματικά τολμηρό, φέρνει μια μεσογειακή αύρα που «δροσίζει» το αρκετά σκοτεινό αγγλοσαξωνικό χιούμορ του πρωτότυπου και μετατρέπει αυτό το καλειδοσκόπιο μπλεγμένων επιθυμιών σε ορθόξοδη και εύπεπτη κομεντί που δεν παίρνει και πολύ στα σοβαρά τον εαυτό της. Παρόλα αυτά κατάφερε να τσιμπήσει φέτος 4 υποψηφιότητες Goya (διασκευασμένο σενάριο, τραγούδι, β΄ γυναικείος ρόλος για την Candela Peña και πρωτοεμφανιζόμενη ηθοποιός για την Belén Cuesta).

Ο Ελληνικός τίτλος δίνει επιτυχημένα και το καλλιτεχνικό μέγεθος της ταινίας…

Διανομή: Spentzos Film

Στις αίθουσες από 18.05.17