Evita…στην τελική ευθεία

Τελευταία εβδομάδα στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά για την Εβίτα, πριν κατακτήσει και το κοινό της Θεσσαλονίκης από τις 31 Μαϊου.

Το έργο

Ήταν 1972 όταν ο στιχουργός Tim Rice άκουσε στο ραδιόφωνο για την ιστορία της Eva Duarte de Peron, δεύτερης συζύγου του προέδρου της Αργεντινής, Juan Perón. Η ιστορία της τον μαγνήτισε και ζήτησε από τον φίλο του και συνθέτη Andrew Lloyd Webber, με τον οποίον είχε συνεργαστεί στο Jesus Christ Superstar, να φτιάξουν ένα μιούζικαλ γύρω από την πολυτάραχη ζωή αυτής της γυναίκας. Από το 1978 μέχρι σήμερα, το έργο που δημιούργησαν γνώρισε μόνο τον θρίαμβο σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το έργο σκιαγραφεί την Εvita Peron, μιας γυναίκα με δυναμική και έντονη προσωπικότητα, μια γυναίκα-σύμβολο, η οποία λατρεύτηκε ως «Αγία» ενός ολόκληρου λαού. Σύζυγος του Αργεντίνου δικτάτορα Juan Peron, η Εvita, ακολούθησε μια μεγαλειώδη πορεία. Αυτή την πορεία από την ταπεινή καταγωγή μέχρι τον πλούτο και τη δύναμη αφηγείται η Evita.

Η Evita είναι ένα μιούζικαλ που γνώρισε θριαμβευτική υποδοχή όπου και να ανέβηκε στο πέρασμα των χρόνων, με περισσότερα από 20 μεγάλα βραβεία και ένα βραβείο Oscar στην κινηματογραφική μεταφορά του. Περιλαμβάνει μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια musical που έχουν γραφτεί ποτέ όπως τα «Don’t cry for me Argentina», «You must love me» (Oscar καλύτερου τραγουδιού), «On This Night of a Thousand Stars» κ.α.

Την Eva Peron, έχουν ερμηνεύσει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικοθεατρικής σκηνής όπως η Elaine Paige, η Patti LuPone, η Elena Roger,  η αξέχαστη Αλίκη Βουγιουκλάκη και φυσικά η Madonna!

Συντελεστές παράστασης:

Η EVITA παρουσιάζεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με 54 συντελεστές επί σκηνής, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μαλισσόβα, απόδοση κειμένου του Γέρασιμου Ευαγγελάτου, μουσική διδασκαλία και διεύθυνση ορχήστρας του Αλέξιου Πρίφτη.

Στην παράσταση συμμετέχει 10μελής παιδική χορωδία, ενώ την εμβληματική μουσική του Andrew Lloyd Webber ερμηνεύει ζωντανά η Majestic Symphonic Orchestra!

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:

Νάντια Μπουλέ, Αιμιλιανός Σταματάκης, Μιχάλης Ψύρρας, Άλεξ Οικονόμου, Μαρία Δελετζέ, Ίαν Στρατής, Άρης Πλασκασοβίτης.

Μαζί τους οι: Έλενα Βακάλη, Ανδρέας Βούλγαρης, Γιώργος Βούντας, Ίρις Γουργιώτου, Πέτρος Ιωάννου, Ντένια Λεβέντη, Στέφανι Μακαρίτη, Πάνος Μαλακός, Πάνος Μαλικούρτης, Γιάννης Μανιατόπουλος, Σταύρος Μαρκάλας, Νία Μπαλάφα, Σταύρος Μπέκας, Αγγέλα Σιδηροπούλου, Κατερίνα Σούσουλα, Aγγελική Τρομπούκη, Εύα Τσάχρα.

Χορογραφίες: Νίκος Μαριάνος

Σκηνογράφος: Ζήσης Παπαμίχος

Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος

Ενδυματολόγος: Ηλένια Δουλαδίρη

Δραματολογική συνεργασία : Μαριλένα Παναγιωτοπούλου

Φωτογραφίες: Δημήτρης Σκουλός

Μακιγιάζ: Γιάννης Μαρκετάκης

Κομμώσεις: Τρύφωνας Σαμαράς

Artwork: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς

Video: Νίκολας Οικονομίδης

Βοηθός σκηνοθέτη: Νουρμάλα Ήστυ

Βοηθοί Ενδυματολόγου: Μαίρη Μαρμαρινού, Αντιγόνη Βαφειάδη, Ιωάννα Παπαδόγιαννη.

Βοηθός χορογράφου: Στεφανία Σωτηροπούλου

Τα υποδήματα της Evita Peron είναι δημιουργίες του οίκου Vlassis Holevas.

 

INFO

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Τετάρτη, Πέμπτη, Κυριακή στις 20:30

Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00

Τελευταία παράσταση: Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Τιμές εισιτηρίων:

Διακεκριμένη ζώνη: 30€

Α’ ζώνη: 25€

Β’ ζώνη: 20€

Γ’ ζώνη: 10€, 15€

Ηλεκτρονική προπώληση μέσω www.viva.gr