Chuck (The Bleeder) – Chuck: Η Ιστορία του πραγματικού Rocky Balboa

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2016 

Διάρκεια: 90 λεπτά 

Βαθμολογία: * * 

Είδος: Βιογραφικό Δράμα   

Σκηνοθεσία: Philippe Falardeau 

Πρωταγωνιστούν: Liev Schreiber, Elisabeth Moss, Naomi Watts, Ron Perlman, Michael Rapaport, Jim Gaffigan, Pooch Hall, Jason Jones, Morgan Spector. 

Υπόθεση: Ο Τσακ Ουέπνερ, πλασιέ αλκοολούχων ποτών από το Νιου Τζέρσεϊ και ημιεπαγγελματίας πυγμάχος, είχε τα 15 λεπτά διασημότητας που του αναλογούσαν όταν κατάφερε να αντέξει 15 γύρους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών του 1975 σε ένα θρυλικό αγώνα εναντίον του διασημότερου μποξέρ όλων των εποχών, Μοχάμεντ Άλι. Η ιστορία αυτού του γεννημένου loser ενέπνευσε τελικά τον χαρακτήρα του Ρόκι Μπαλμπόα και η συνέχεια γράφτηκε με τα πολλά δισεκατομμύρια δολάρια που εισέπραξε το franchise του Rocky. 

Στα δέκα χρόνια του ως μπόξερ, ο Ουέπνερ υπέστη οκτώ σπασμένες μύτες, δύο knockouts και συνολικά 313 ράμματα. Αλλά οι σκληρότερες μάχες που έδωσε ήταν έξω από το ρινγκ, ζώντας μια επική ζωή στα όρια γεμάτη ποτά, ναρκωτικά και γυναίκες. Μια ζωή με πολλά σκαμπανεβάσματα, ένα θυελλώδες διαζύγιο και έναν ακόμη θυελλώδη δεσμό που κατέληξε σε ένα ευτυχισμένο δεύτερο γάμο.

Η ταινία του Φιλίπ Φαλαρντό δεν εστιάζει στην πυγμαχική καριέρα του Ουέπνερ αλλά στην καριέρα του στις καταχρήσεις και τον αυτοκαταστροφικό, ναρκισσιστικό χαρακτήρα του που «κάηκε» γρήγορα λόγω της δημοσιότητας που δεν κατάφερε να διαχειριστεί.

Αν και το σύνολο του καστ είναι άριστο (ιδιαίτερα οι Ναόμι Γουότς και Ελίζαμπεθ Μος) ο φακός του Φαλαρντό δεν μπορεί να «ξεκολλήσει» από την έντονα σωματική ερμηνεία του Λιβ Σράιμπερ που εδώ κάνει την έκπληξη, αποδεικνύοντας τις ικανότητές του και ως μποξέρ, γεγονός που δίνει έναν αέρα ντοκιμαντερίστικης αυθεντικότητας στο έργο.

Πέρα από τα παραπάνω, έχει γίνει και αξιόλογη δουλειά στην ανασύσταση της εποχής και τη σύνδεση του στόρι με την  άνοδο του Σταλόνε και του Ρόκι, αλλά ποιο κοινό εκτός Αμερικής να ενδιαφερθεί πραγματικά για έναν κατεξοχήν αμερικάνικο μύθο; Μπορεί να υπάρχει ενδιαφέρον στο πως η ιστορία ενός Loser ενέπνευσε έναν winner αλλά μέχρι εκεί.

Οι φαν των πυγμαχικών ταινιών πάντως δεν θα πλήξουν…

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 25.05.17