Going in Style – Εκδίκηση με Στυλ

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2017 

Διάρκεια: 96 λεπτά 

Βαθμολογία: * * 1/2 

Είδος: Αστυνομική Κωμωδία   

Σκηνοθεσία: Zach Braff 

Πρωταγωνιστούν: Michael Caine, Morgan Freeman, Alan Arkin, Joey King, Ann-Margret, Peter Serafinowicz, Christopher Lloyd, Matt Dillon, Maria Dizzia, Siobhan Fallon Hogan, Kenan Thompson, John Ortiz, Josh Pais. 

Υπόθεση: Τρεις ηλικιωμένοι φίλοι, ο Γουίλι, ο Τζο και ο Άλμπερτ, βρίσκονται ξαφνικά ξεκρέμαστοι όταν η εταιρεία στην οποία εργάζονταν κλείνει και μεταφέρει τη δραστηριότητά της στο…Βιετνάμ με αποτέλεσμα το ιδιωτικό συνταξιοδοτικό τους πρόγραμμα να τιναχθεί στο αέρα από την διαχειρίστρια Τράπεζα. Όταν ο Τζο, που φιλοξενεί τη διαζευγμένη κόρη του και την εγγονή του, ειδοποιείται από την ίδια παραπάνω Τράπεζα ότι πρέπει να πληρώσει τα ληξιπρόθεσμα του στεγαστικού αλλιώς θα χάσει το σπίτι του, η κατάσταση φθάνει στο αμήν. Οργισμένοι από την αδικία και απελπισμένοι από την αδυναμία  να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, οι τρεις φίλοι θα ριψοκινδυνέψουν τα πάντα σε ένα τολμηρό εγχείρημα για να πληρώσουν με το ίδιο νόμισμα την τράπεζα που τους έφαγε τα λεφτά.  

Χαλαρό remake μιας παλιάς κομεντί του 1979, το φιλμ του σκηνοθέτη και ηθοποιού Ζακ Μπραφ, σε σενάριο του υποψήφιου για Όσκαρ σεναριογράφου των Αφανών Ηρωίδων Θίοντορ Μέλφι, έχει εμπλουτισθεί με αρκετά δηκτικά σχόλια από την τρέχουσα κοινωνικοοικονομική κατάσταση και με ένα κλοουνίστικο κακό στο πρόσωπο του τραπεζικού στελέχους. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που οι Τράπεζες παρουσιάζονται με μελανά χρώματα στο σινεμά αλλά ίσως είναι μια από τις πρώτες που, ενώ το φιλμ περιέχει μια πλειάδα περιθωριακών χαρακτήρων, πρεζέμπορων, κλεπταποδόχων και λοιπών ευγενών τύπων, επιτίθεται με σφοδρότητα αποκλειστικά στον τραπεζοϋπάλληλο, κάνοντας όσο πιο σαφή γίνεται την κοινωνικοπολιτική της άποψη. Το ζουμί όμως βρίσκεται στην ανάπτυξη των χαρακτήρων, όχι μόνο των τριών ηλικιωμένων ηρώων αλλά και του περίγυρου τους, στους εμπνευσμένους διαλόγους και στην κωμικά αποτελεσματική σκηνοθετική γραμμή που δεν αφήνει το ρυθμό να χαλαρώσει καθόλου. Θα μου πεις καλά όλα αυτά αλλά το έργο το έχουμε ξαναδεί. Και απαντώ: δεν είναι το εν πολλοίς αναμενόμενο έργο αλλά οι σολίστες και η ορχήστρα που κάνουν τη διαφορά. Α ναι! Και το ότι υπάρχει σεξ μετά τα 80!

Διανομή: Tanweer

Στις αίθουσες από 22.06.17