The Zookeeper’s Wife – Η Γυναίκα του Ζωολογικού Κήπου

Παραγωγή: Τσεχία/Βρετανία/ΗΠΑ – 2017 

Διάρκεια: 127 λεπτά 

Είδος: Δράμα 

Σκηνοθεσία: Niki Caro 

Πρωταγωνιστούν: Jessica Chastain, Johan Heldenbergh, Daniel Brühl, Timothy Radford, Efrat Dor, Iddo Goldberg, Shira Haas, Michael McElhatton, Val Maloku. 

Υπόθεση:  Πολωνία 1939. Το ζεύγος Żabiński, η Antonina και ο σύζυγός της Dr. Jan Żabiński, είναι φύλακες του Ζωολογικού κήπου της Βαρσοβίας. Απόλυτα αφοσιωμένοι ο ένας στον άλλο, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, διατηρούν άψογη τη λειτουργία του πάρκου. Κάθε πρωί, η Antonina ξυπνάει για να φροντίσει την οικογένεια της και το θηριοτροφείο, προτού ανοίξουν οι πύλες του μεγαλοπρεπούς κήπου για να υποδεχτούν τους επισκέπτες. Μέχρι που η είσοδος κλείνει βίαια και ο Ζωολογικός κήπος σφραγίζεται με την εισβολή των Γερμανών. Συγκλονισμένο το ζευγάρι αναγκάζεται να δίνει αναφορά στον ζωολόγο των Ναζί, ο οποίος οραματίζεται ένα νέο επιλεκτικό πρόγραμμα αναπαραγωγής για τον Ζωολογικό κήπο.

Η Antonina και ο Jan αποφασίζουν να μπουν  στην  Αντίσταση συνειδητοποιώντας ότι τα εγκαταλειμμένα κλουβιά και τα υπόγεια τούνελ που αρχικά σχεδιάστηκαν για να προφυλάξουν τα ζώα, τώρα μπορούσαν να χρησιμέψουν για προφυλάξουν την ανθρώπινη ζωή. Καθώς το ζευγάρι  αρχίζει να εφαρμόζει σχέδια ώστε να σωθούν  άνθρωποι  από το Γκέτο της Βαρσοβίας, η Antonina και τα παιδία της ρισκάρουν την ίδια τους την ζωή. 

Ακόμη μια αληθινή ιστορία από τις αμέτρητες του τελευταίου μεγάλου πολέμου αυτής της Ηπείρου. Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο best seller της Diane Ackerman που με τη σειρά της βασίστηκε στο αληθινό ημερολόγιο της Antonina Żabińska. 

Η παρουσία στον πρωταγωνιστικό ρόλο της, δις υποψήφιας για Oscar, πάντοτε επιβλητικής και αντισυμβατικής Jessica Chastain, είναι ικανός λόγος για να παρακολουθήσει κανείς αυτή την φροντισμένη ταινία της Νεοζηλανδής Νίκι Κάρο. 

Διανομή: Spentzos Film

Στις αίθουσες από 29.06.17