Amador - Η Ζωή που θα Έρθει

Παραγωγή: Ισπανία – 2010

Είδος: Δράμα

Σκηνοθεσία: Fernando Leon De Aranoa

Πρωταγωνιστούν: Magaly Solier, Celso Bugallo, Pietro Sibille, Sonia Almarcha, Manolo Solo.

Υπόθεση: Η Μαρθέλα, μια νεαρή Λατινοαμερικάνα μετανάστρια στην Ισπανία, μένει έγκυος από τον μικροκομπιναδόρο φίλο της Νέλσον ενώ είναι έτοιμη να τον εγκαταλείψει έχοντας βαρεθεί τη μίζερη καθημερινότητά τους. Αναγκασμένη εκ των πραγμάτων να μείνει μαζί του καταφέρνει να βρει μια δουλειά για το καλοκαίρι: αναλαμβάνει να φροντίσει τον Αμαδόρ, έναν κατάκοιτο ηλικιωμένο άνδρα, του οποίου η οικογένεια έχει απομακρυνθεί από το πλάι του. Σταδιακά αναπτύσσουν μια ζεστή σχέση και η Μαρθέλα κάνει σχέδια ότι θα λυθούν τα προβλήματά της με τον μισθό που θα παίρνει, ωστόσο ο Αμαδόρ πεθαίνει πρόωρα και την αφήνει σύξυλη. Τότε αποφασίζει να αποκρύψει το θάνατό του μέχρι να καλύψει το ποσό που έχει ανάγκη. Ένα «σατανικό» σχέδιο γεννιέται…

Μια ανθρώπινη, συγκινητική ταινία, από τον βραβευμένο Ισπανό σκηνοθέτη Φερνάντο Λεόν Ντε Αρανόα ("Δευτέρες με Λιακάδα"), με πρωταγωνίστρια τη Μαγκαλί Σολιέ τη χαρισματική Περουβιανή πρωταγωνίστρια από τη «Madeinusa» και το «Γάλα της Θλίψης».

Η ταινία συμμετείχε στο Πανόραμα του 61ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου αλλά και στις δικές μας Νύχτες Πρεμιέρας τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Διάρκεια:  112 λεπτά.