The Only Living Boy in New York – Το μόνο αγόρι στη Νέα Υόρκη

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2017 

Διάρκεια: 90 λεπτά 

Βαθμολογία: * * * 

Είδος: Δραματική Κομεντί 

Σκηνοθεσία: Marc Webb 

Πρωταγωνιστούν: Callum Turner, Kate Beckinsale, Jeff Bridges, Pierce Brosnan, Cynthia Nixon, Kiersey Clemons, Debi Mazar, Andy Mackenzie, James Saito. 

Υπόθεση: Ο Τόμας Γουέμπ, παιδί ευκατάστατης οικογένειας Νεοϋορκέζων που μόλις έχει τελειώσει το κολέγιο, ζει μόνος σε μια λαϊκή γειτονιά, ένας νεαρός μποέμ που ψάχνει τη θέση του στον κόσμο. Ο νέος του γείτονας, ένας ηλικιωμένος και μάλλον αλκοολικός τύπος που του συστήνεται ως συγγραφέας, θα γίνει ο καταλύτης αυτής της αναζήτησης. Μαζί του θα κατεβάσει άπειρες σοφίες για τη ζωή αλλά και αμέτρητες ποσότητες ουίσκι. Ο κόσμος του Τόμας όμως θα κλονιστεί συθέμελα όταν ανακαλύπτει ότι ο μεγαλοεκδότης πατέρας του απατά τη (νευρωτική) μητέρα του με μια πανέμορφη και νεότερη βοηθό του. Και αυτή η ανακάλυψη θα είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου των καταιγιστικών ανατροπών της ζωής του νεαρού ήρωα αφού όλα όσα γνώριζε για τη ζωή και την οικογένεια, πρόκειται να αλλάξουν.

Ο άνισος σεναριογράφος της Κρυφής Ομορφιάς και του Space between us Άλαν Λεμπ, επανακάμπτει με την καλύτερη μάλλον δουλειά του εδώ και άπειρο καιρό. Η πολύπλοκη ζωή του Τόμας Γουέμπ πέφτει στα έμπειρα indie χέρια του Μαρκ Γουέμπ, που μετά από 2 υπερπαραγωγές Spiderman, επανακάμπτει στις μικρές αλλά θαυματουργές ιστορίες που ξέρει να κάνει καλά, όπως απέδειξε με το ντεμπούτο του (500) μέρες με τη Σάμερ το 2009.

Μια φαινομενικά κοινότυπη ιστορία αναζήτησης (αντρικής) ταυτότητας εξελίσσεται σταδιακά σε αναζήτηση ενός πολύ ευρύτερου σχήματος ζωής καθώς οι χαρακτήρες που διαβαίνουν τη ζωή του Τόμας μοιάζουν με ζωντανά κομμάτια παζλ που κάποιο αόρατο χέρι κινεί με τρόπο ανεξήγητο μέχρι να βρουν τη θέση που τους αναλογεί, όχι χωρίς πόνο και ψυχικές απώλειες.

Το μόνο ζωντανό αγόρι της Νέας Υόρκης έρχεται από το ομότιτλο κλασικό τραγούδι των Simon & Garfunkel, να εξερευνήσει τη μοναξιά της μεγαλούπολης, προορισμένο τελικά να λάμψει…Ιδανικός διαβάτης του Μανχάταν, ένας πανύψηλος νεαρός «θεός» που διεκδικεί με υπέρμετρο εγώ ό,τι θεωρεί ότι βρίσκεται στα πόδια του για να το κατακτήσει, ο Τόμας βρίσκει τον ιδανικό ερμηνευτή στο πρόσωπο και την ψηλόλιγνη κορμοστασιά του Βρετανού Κάλουμ Τέρνερ που  δίνει τον καλύτερο εαυτό του απέναντι στο ιερό τέρας που λέγεται Τζεφ Μπρίτζες ως αλκοολικό διανοούμενο μέντορά του. Δίπλα τους η Κέιτ Μπέκινσειλ ερμηνεύει την μοιραία ερωμένη με δύναμη και ευαισθησία ταυτόχρονα αλλά και με μυστήριο και επιτηδευμένα ψυχρή αλλοφερμένη προφορά.

Ένα σενάριο που σερνόταν χρόνια στα συρτάρια ως ένα από «τα καλύτερα σενάρια που δεν έχουν γυριστεί ποτέ» βρήκε στέγη στα στούντιο της Amazon και μετατράπηκε σε μια αξιόλογη ανεξάρτητη παραγωγή που περιέργως κάνει εδώ την παγκόσμια πρεμιέρα της, δύο ολόκληρες εβδομάδες πριν τις ΗΠΑ. Ας την τιμήσουμε και δεν θα χάσουμε, αφού το Oscar Buzz γύρω της είναι ήδη έντονο. 

Διανομή: Seven Films

Στις αίθουσες από 27.07.17