Belles Familles – Η Δικιά μας Οικογένεια

Παραγωγή: Γαλλία – 2015 

Διάρκεια: 113 λεπτά 

Βαθμολογία: * * ½ 

Είδος: Δραματική Κομεντί 

Σκηνοθεσία: Jean-Paul Rappeneau 

Πρωταγωνιστούν: Mathieu Amalric, Marine Vacth, Gilles Lellouche, Nicole Garcia, Karin Viard, Guillaume de Tonquedec, André Dussollier, Gemma Chan, Claude Perron, Jean-Marie Winling, Yves Jacques, Noël Hamann. 

Υπόθεση: Ο Ζερόμ Βαρέν επιστρέφει στην Ευρώπη από τη Σαγκάη όπου ζει και εργάζεται, προκειμένου να συναντήσει κάποιους επενδυτές στο Λονδίνο, με την συνέταιρό του στη ζωή και στο γραφείο Τσεν Λι. Κάνοντας μια στάση στο Παρίσι για να επισκεφθεί την οικογένειά του, ανακαλύπτει ότι υπάρχει κάποια εμπλοκή στην πώληση της έπαυλης της οικογένειας στην ιδιαίτερη πατρίδα τους. Όταν αποφασίζει να πεταχτεί μέχρι εκεί για να ερευνήσει γρήγορα την υπόθεση, δεν φαντάζεται σε τι κυκεώνα θα μπλεχτεί με απρόβλεπτες ανακαλύψεις που θα αλλάξουν τη ζωή του.

Ο δημιουργός του «Σιρανό Ντε Μπερζεράκ» επιστρέφει στα 85 του με μια νέα και αρκετά δηκτική κομεντί εμπλουτίζοντας ελαφρά την εκλεκτική και πολύ αραιή φιλμογραφία του. Με ένα all star cast  α λα Γαλλικά επιχειρεί να διακωμωδήσει τις νευρώσεις της Γαλλικής αστικής τάξης και την εμμονή της με την ακίνητη περιουσία που την δένει σαν κατάλοιπο με το φεουδαρχικό παρελθόν. Σ αυτό το μικρόκοσμο απάτης, χρηματικής και ερωτικής, βάζει τον ήρωά του να κάνει μια απόπειρα επιστροφής και συμφιλίωσης με το παρελθόν και δίπλα του βάζει μια ξένη να παρατηρεί απορημένη όλο αυτό τον συρφετό δικηγόρων, δημάρχων και λοιπών εμπλεκόμενων που τρέχει πάνω κάτω σε βαθμό σχεδόν υστερίας. Τα μαλλιά κουβάρια όμως είναι για να λύνονται αφού στον έρωτα α λα Γαλλικά (αλλά και σε κάθε κομεντί που σέβεται τον εαυτό της) δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Ενδιαφέρον, ιδιαίτερο αν και άνισο και κατά διαστήματα κουραστικό, το φιλμ υπηρετείται σε γενικές γραμμές ικανοποιητικά από το διάσημο καστ με την υπέροχη Καρίν Βιάρ να ξεχωρίζει και πάλι σε ένα δεύτερο χαρακτηριστικό ρόλο.   

Διανομή: Neo Films

Στις αίθουσες από 27.07.17