Les Ex – Οι Πρώην

Παραγωγή: Γαλλία – 2017                                                                       

Διάρκεια: 84 λεπτά

Βαθμολογία: * *  

Είδος: Κομεντί

Σκηνοθεσία: Maurice Barthélémy

Πρωταγωνιστούν: Jean-Paul Rouve, Patrick Chesnais, Arnaud Ducret, Baptiste Lecaplain, Stéfi Celma, Judith El Zein, Natacha Lindinger, Alice David, Zoe Duchesne, Claudia Tagbo, Amaury de Crayencour, Pierre Hiessler και ο Maurice Barthélémy.

Υπόθεση: Παρίσι, η πόλη του έρωτα…και του χωρισμού. Έξι χωρισμένα ζευγάρια κάνουν έναν απολογισμό των διαλυμένων τους σχέσεων. Ο Greg, ένας νεαρός οδηγός ταξί, έχει μαζί του σε όλες τις διαδρομές του τον ηλικιωμένο και σαλιάρη σκύλο της πρώην κοπέλας του. Η Julie ετοιμάζεται για τον γάμο της αλλά παθαίνει σοκ όταν βλέπει ποιος θα είναι ο παπάς που θα την παντρέψει. Ο ψυχίατρος Antoine από τη μια προσπαθεί να βρει πεδίο συνεννόησης με την πρώην σύζυγό του και μαμά των δίδυμων κοριτσιών του και από την άλλη να ξεκινήσει κάτι καινούριο με μια απογοητευμένη ερωτικά ραδιοφωνική παραγωγό. Ο γαμπρός του Antoine, δικαστής διαζυγίων, έχει βαρεθεί τη ζωή του και τη γυναίκα του που επίσης τον σιχαίνεται. Είτε έτσι είτε αλλιώς, οι πρώην δεν φεύγουν εύκολα από τη ζωή μας.

Ένα πολυπρόσωπο ερωτικό γαϊτανάκι στήνεται από τον Μορίς Μπαρτελεμί με βασικούς χαρακτήρες τον ψυχίατρο Antoine και τον οδηγό Greg, γύρω από τους οποίους στροβιλίζεται ένα διαπλεκόμενο σμήνος που ο καθένας κουβαλάει την τρέλα του και την κορδέλα του. Ανάμεσά τους και ο ίδιος ο Μπαρτελεμί στον κωμικό ρόλο ενός νεαρού χειρουργού που τρομοκρατείται από την πρώην ερωμένη της ιδιόρρυθμης φίλης του.

Δυο παλιές καραβάνες του ελαφρού Γαλλικού σινεμά ο Ζαν Πολ Ρουβ και ο Πατρίκ Σενέ οδηγούν ένα κατά τα λοιπά νεανικό καστ σε μια ταινία με φόντο ένα ζεστά φωτογραφημένο Παρίσι του ρομαντισμού. Η ταινία είναι remake του Ex, μιας μεγάλης επιτυχίας του Ιταλικού σινεμά (2009) άπαιχτης στη χώρα μας. Αυτό το γαλλικό remake καταφέρνει να επιβιώσει διαθέτοντας καλογραμμένους χαρακτήρες, γρήγορο ρυθμό και πολλές αστείες ατάκες. Ωστόσο υποφέρει από μια αρκετά φορτωμένη ίντριγκα που κάνει το (ολέθριο για κομεντί) λάθος να σοβαρεύει απότομα κατά διαστήματα, διαλύοντας έτσι την κωμική αύρα, εξ ου ίσως και η σχετική εμπορική αποτυχία της ταινίας στη Γαλλία. Πόσες όμως κομεντί χωρισμού να χωρέσει μια κινηματογραφική χρονιά; Και μάλιστα Γαλλικές.

Για όλα φταίνε οι πρώην ή μήπως και οι επόμενες/επόμενοι; Οι χωρισμένοι θα το απολαύσουν, οι υπόλοιποι μάλλον θα προσπεράσουν.

Διανομή: Feelgood Entertainment

Στις αίθουσες από 07.09.17