Annabelle: Creation

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2017 

Διάρκεια: 109 λεπτά 

Βαθμολογία: * * ½ 

Είδος: Τρόμου 

Σκηνοθεσία: David F. Sandberg 

Πρωταγωνιστούν: Anthony LaPaglia, Miranda Otto, Stephanie Sigman, Talitha Bateman, Lulu Wilson, Samara Lee, Brad Greenquist, Mark Bramhall, Grace Fulton, Philippa Coulthard, Tayler Buck, Lou Lou Safran. 

Υπόθεση: Κάπου στην αγροτική Αμερική ένας κουκλοποιός και η κατάκοιτη σύζυγος του έχουν μετατρέψει το σπίτι τους σε μικρό ορφανοτροφείο, αρκετά χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο της μονάκριβης μικρής τους κόρης σε τροχαίο. Όταν καλωσορίζουν στο σπίτι τους  μια καλόγρια και μια μικρή ομάδα κοριτσιών από ένα κατεστραμμένο ορφανοτροφείο της περιοχής, αρχίζουν να συμβαίνουν παράξενα φαινόμενα. Σύντομα τα ανυπεράσπιστα κοριτσάκια θα γίνουν στόχος για την δαιμονισμένη δημιουργία του κουκλοποιού, την Άναμπελ.

Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα και μάλιστα ξένα και ορφανά σ αυτό το πολύ ατμοσφαιρικό prequel της ιστορίας της σατανικής κούκλας που εντάσσεται στο σύμπαν μεταφυσικού τρόμου που δημιούργησαν ο «δαιμόνιος» Τζέιμς Γουάν και ο παραγωγός Πίτερ Σάφραν, με βάση τις ιστορίες των δαιμονολόγων ερευνητών Εντ και Λορέιν Γουόρεν. Η Marvel έχει τους Avengers της, η DC Comics την Justice League της και ο James Wan τους δαίμονές του Conjuring, της Annabelle και προσεχώς του The Nun. Ο καθείς στο είδος του λοιπόν και το αποτέλεσμα θα κριθεί στο ταμείο αλλά και στο πέρασμα του χρόνου.

Η συγκεκριμένη-και ήδη εμπορικά υπερεπιτυχημένη-προσθήκη στο franchise, σκηνοθετήθηκε από τον Σουηδό David Sanberg, ήδη γερό όνομα στο χώρο του horror με την προηγούμενη επίσης ατμοσφαιρική ταινία του Lights Out. Ένας εκκολαπτόμενος master of horror που ξέρει να ανεβάζει την ένταση αριστοτεχνικά και να διευθύνει το νεαρό cast του σε πειστικές ερμηνείες. Και όλα αυτά τα καταφέρνει, έχοντας στα χέρια του τις πιο κοινότυπες παραλλαγές μιας κλασσικής ιστορίας δαιμονισμού, χωρίς καμία πρωτοτυπία ή νεωτερικότητα. Το πολυπληθές κοινό του τρόμου όμως θα προσέλθει και δεν θα περάσει άσχημα. Να μην ξεχνάμε ότι η πρώτη Annabelle του 2014 ξεπέρασε τους 130 χιλιάδες θεατές στο εγχώριο b.o. όπως βέβαια και το Κάλεσμα 2. Εν αναμονή λοιπόν της δαιμονικής Καλόγριας το καλοκαίρι του 2018, ας ευχηθούμε καλές ανατριχίλες to whom it may concern.

Παρακάτω εκτός από το trailer υπάρχει και ένα μικρό φιλμάκι από τα γυρίσματα. 

Διανομή: Tanweer

Στις αίθουσες από 14.09.17