Μαντάμ Σουσού

 

Το Παλλάς της Οδού Βουκουρεστίου, ένας ιστορικός χώρος της Αθήνας, αλλάζει χέρια! Η νεοσύστατη εταιρεία του Πάνου Κατσαρίδη «Θεατρικές Σκηνές» αναλαμβάνει πλέον τη διαχείριση του Θεάτρου, με εναρκτήρια παράσταση την αειθαλή και πάντα δημοφιλή κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά, ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ

Τον ομώνυμο πρωταγωνιστικό ρόλο θα ερμηνεύσει η Δήμητρα Παπαδοπούλου, που επιστρέφει στη σκηνή μετά από καιρό αποχής για να δώσει σάρκα και οστά στη διάσημη μεγαλομανή ηρωίδα του Ψαθά. Μαζί της ο Άλκις Κούρκουλος στο ρόλο του Μηνά Καντακουζηνού, ο Κώστας Κόκλας στο ρόλο του Παναγιωτάκη και 25 ακόμα ηθοποιοί και μουσικοί.

Το θρυλικό αυτό έργο που διασκέδασε γενιές και γενιές προσάρμοσε για τη σκηνή η ίδια η Δήμητρα Παπαδόπουλου και σκηνοθέτησε ο έμπειρος σε μεγάλα θεάματα Γιάννης Κακλέας. Οι συντελεστές υπόσχονται μια υπερπαραγωγή γεμάτη γέλιο, συγκίνηση, νοσταλγία, σάτιρα και πολλή μουσική!

Και φυσικά ποτέ δεν μπορείς να προβλέψεις μέχρι που μπορεί να το τραβήξει η ιδιοφυής και πάντα εμπνευσμένη πρωταγωνίστρια, πόσο δικό της θα κάνει το ρόλο και πόσο θα τονίσει την πολιτική διάσταση της σατιρικής πένας του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα. Εξάλλου σήμερα τα πάντα είναι πολιτική όπως λένε… 

Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Η ονειροπαρμένη Σουσού ζει στην λασπωμένη γειτονιά του Μπίθουλα, με τον σύζυγο της Παναγιωτάκη. Η ίδια όμως ονειρεύεται μεγαλεία και θέλει να ξεφύγει από την μιζέρια φτιάχνοντας ένα δικό της παράλληλο σύμπαν. Τί θα γίνει όμως όταν το όνειρο γίνει πραγματικότητα? Πόση απόσταση χωρίζει τελικά το Μπίθουλα από το Κολωνάκι? Τι ρόλο θα παίξει ο μυστηριώδης Μηνάς Καντακουζηνός? Ποιο τίμημα θα κληθεί να «πληρώσει» η ηρωίδα μας? 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Η Μαντάμ Σουσού η μεγαλομανής και ακατάδεχτη ηρωίδα του Δημήτρη Ψαθά, που εισέβαλε δυναμικά στην ελληνική γλώσσα ως ρήμα και προσδιοριστικό επίθετο (σουσού, σουσουδίζω) ξεκίνησε ως ευθυμογράφημα σε συνέχειες στο προπολεμικό εβδομαδιαίο περιοδικό «Θησαυρός» (1938-1940) έγινε βιβλίο (1940), τραγούδι (το 1940 σε μουσική Λεό Ραπίτη και το 1986 σε μουσική Διονύση Τσακνή), νούμερο κατοχικών επιθεωρήσεων (με την Μαρίκα Νέζερ 1940), πολεμική κάρτ ποστάλ (από τον Φωκίωνα Δημητριάδη το 1940), θεατρικό έργο (με τους Αιμίλιο Βεάκη και Κατερίνα Ανδρεάδη το 1942 στην Αθήνα –επίσης το 1946 στην Αλεξάνδρεια και το 1949 στην Κωνσταντινούπολη- με την Μαίρη Αρώνη το 1946, με την Άννα Παναγιωτοπούλου το 1998 και με την Φωτεινή Μπαξεβάνη το 2012 στο ΚΘΒΕ), κινηματογραφική ταινία (με την Μαρίκα Νέζερ το 1948), ραδιοφωνική εκπομπή (με την Γεωργία Βασιλειάδου το 1950) και τηλεοπτικό σήριαλ (με την Άννα Παϊταζή το 1972 και την Αννα Παναγιωτοπούλου το 1986).

Μέχρι σήμερα, 79 χρόνια μετά την πρώτη εμφάνισή της, δεν έχει χάσει την ικανότητά της να μας ψυχαγωγεί. Σαν βιβλίο και σαν θεατρικό έργο η Σουσού γνώρισε και τεράστια διεθνή επιτυχία καθώς μεταφράστηκε στα αγγλικά, γαλλικά, ρωσικά, ρουμανικά και τουρκικά. 

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Διασκευή-Απόδοση κειμένου: Δήμητρα Παπαδοπούλου

Σκηνοθεσία- Δραματολογική Επεξεργασία: Γιάννης Κακλέας

Βοηθός Σκηνοθέτη: Νουρμάλα Ήστυ

Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης

Κοστούμια: Νίκος Χαρλαύτης, Σοφία Νικολαϊδη

Μουσική: Μαρίζα Ρίζου

Τραγούδι: Χριστίνα Μαξούρη (συνοδεία ζωντανής ορχήστρας)

Kινησιολογική Επιμέλεια: Κυριάκος Κοσμίδης

Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ

Video Παράστασης: Κάρολος Πορφύρης

Ενορχήστρωση/Studio: Δημήτρης Σιάμπος

Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης 

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

Δήμητρα Παπαδοπούλου, Άλκις Κούρκουλος, Κώστας Κόκλας 

ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ

Γιούλη Αγγελή, Ηλιάννα Γαϊτάνη, Μελέτης Γεωργιάδης, Γιάννα Ζιάννη, Αναστασία Κελέση, Χρύσα Κλούβα, Φαίη Κοκκινοπούλου, Νικολέτα Κοτσαϊλίδου, Λάμπρος Κτεναβός, Ροζαμάλια Κυρίου,  Αλέξανδρος Λασκαράτος, Τζεφ Μαράουι, Σοφία Μιχαήλ, Θάνος Μπίρκος, Κωστής Μπούντας, Γρηγόρης Ποιμενίδης, Κώστας Φλωκατούλας, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Γιώργος Ψυχογιός

 

INFO

Από Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Τετάρτη: 19.00

Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο: 21.00

Κυριακή: 19.00

Διάρκεια παράστασης 140’

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

VIP ZΩΝΗ: 80 ευρώ

ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ: 50 ευρώ

Α ΖΩΝΗ: 30 ευρώ

Β ΖΩΝΗ: 20 ευρώ

Γ ΖΩΝΗ: 15 ευρώ

Δ ΖΩΝΗ: 10 ευρώ

Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις τηλ. Επικοινωνίας 210 3639343

Εισιτήρια πωλούνται μέσω του δικτύου www.viva.gr & από τα Ταμεία του Θεάτρου Παλλάς, Βουκουρεστίου 3-5 (Ωράριο λειτουργίας κοινού, καθημερινά Δευτέρα-Κυριακή 10.00-20.00)