My Little Pony: The Movie – My Little Pony: Η Ταινία

Παραγωγή: Καναδάς/ΗΠΑ – 2017 

Διάρκεια: 99 λεπτά 

Βαθμολογία: * * 

Είδος: Animation 

Σκηνοθεσία: Jayson Thiessen 

Στο πρωτότυπο ακούγονται οι: Emily Blunt, Kristin Chenoweth, Taye Diggs, Uzo Aduba, Michelle Creber, Michael Peña, Zoe Saldana, Liev Schreiber και η Sia. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΗΣ

Μετάφραση - Σκηνοθεσία: Σοφία Παναηλίδου

Ακούγονται οι: Κατερίνα Γκίργκις, Χρήστος Συριώτης, Τζίνη Παπαδοπούλου, Γιάννης Στεφόπουλος, Μαρία Ζερβού, Φοίβος Ριμένας κ.α. 

Υπόθεση: Μία σκοτεινή μαγική δύναμη απειλεί την Ponyville. Η μικρή παρέα των Πόνυ αναγκάζεται να επιχειρήσει ένα ριψοκίνδυνο ταξίδι πέρα από την Equestria, προσπαθώντας να βρει ένα μαγικό τρόπο να σώσει το Βασίλειο. Κινητήρια δύναμη σ αυτό το ταξίδι είναι η ακλόνητη φιλία που δένει τα μικρά Πόνυ και οι νέοι φίλοι που συναντούν στο δρόμο τους.

Το μικρό μου Πόνυ υπήρξε (και είναι ακόμη) μια πολύ επιτυχημένη παιδική animation σειρά που βασίζεται και αυτή σε παιγνίδια της Hasbro. Παλιομοδίτικο προϊόν της δεκαετίας του 80, ξεπερασμένο με τα σημερινά δεδομένα του είδους, αποφασίστηκε να ρετουσαριστεί ξανά σε ψηφιακή κινηματογραφική έκδοση για το σύγχρονο παιδικό κοινό. Ο βασικός πυρήνας όμως παραμένει ίδιος και απαράλλαχτος: αφελείς διάλογοι, τραγουδάκια ροκ απόχρωσης και απλοϊκά μηνύματα φιλίας σε μια ιστορία γραμμένη by the numbers. Παρά την κοινοτυπία του περιεχομένου όμως, στο original cast συμμετέχουν πρωτοκλασάτα ονόματα όπως η Έμιλι Μπλαντ και η Ζόι Σαλντάνα ενώ το τραγούδι των τίτλων το οποίο βέβαια ξεχωρίζει από μακριά από τα υπόλοιπα γλυκερά άσματα του φιλμ έγραψε και τραγουδά η Sia.

 

Προφανώς, πέραν του Ατλαντικού το franchise Μικρό μου Πόνυ θεωρείται πολύ σοβαρή και προσοδοφόρα υπόθεση οπότε και οι παραγωγοί προσέχουν ιδιαίτερα το περιτύλιγμα. Κάτι που δεν ισχύει για τη μεταγλωττισμένη βερσιόν στην οποία τα «χαριτωμένα» Ελληνικά που ακούγονται διακόπτονται άχαρα από τα πρωτότυπα τραγούδια, κάτι που δεν έχει νόημα αφού οι στίχοι χρησιμεύουν σαν χορικά που προχωρούν τη δράση. Και έχουμε δει πρόσφατα πολύ καλά μεταγλωττισμένες βερσιόν animation με μεταφρασμένα και τραγουδισμένα στα Ελληνικά τα τραγούδια. Δόξα τω Θεώ τόσοι καλοί περνάνε από τα talent show που είναι άνεργοι!

Τέλος πάντων, το κοριτσίστικο κοινό της Barbie θα έχει την ευκαιρία με το Μy Little Pony να διασκεδάσει με κάτι πιο ποιοτικό (που λέει ο λόγος).

Η ταινία θα προβάλλεται μόνο μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά. Τα βιβλία της ταινίας κυκλοφορούν από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.  

Διανομή: Spentzos Films

Στις αίθουσες από 05.10.17