Brad’s Status – Χειρότερα δεν γίνεται

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2017 

Διάρκεια: 101 λεπτά 

Βαθμολογία: * * ½ 

Είδος: Δραματική Κομεντί 

Σκηνοθεσία: Mike White 

Πρωταγωνιστούν: Ben Stiller, Austin Abrams, Jenna Fischer, Michael Sheen, Jemaine Clement, Luke Wilson, Shazi Raja, Luisa Lee, Mike White, Xavier Grobet, Adam Capriolo. 

Υπόθεση: Σακραμέντο πρωτεύουσα της Καλιφόρνια: ο Μπραντ έχει μια ικανοποιητική καριέρα και ζει μια άνετη ζωή στα προάστια με την γλυκιά σύζυγο του Μέλανι, και τον ταλαντούχο γιο του Τρόι. Αυτή η τακτοποιημένη ήσυχη αστική καθημερινότητα δεν έχει καμία σχέση με τα φιλόδοξα φοιτητικά του χρόνια. Όταν έρχεται η στιγμή να ταξιδέψει με τον Τρόι στη Βοστώνη προς αναζήτηση Πανεπιστήμιου, οι μνήμες του Μπραντ επανέρχονται και μοιραία και οι συγκρίσεις με τις επιτυχημένες καριέρες των καλύτερων φίλων του: ενός αστέρα του Hollywood,  ενός ιδρυτή κεφαλαιουχικού οργανισμού, ενός μεγαλοεπιχειρηματία και ενός πολιτικού αναλυτή και συγγραφέα. Ο φθόνος για τις λαμπερές ζωές τους δηλητηριάζει συνεχώς τη φαντασια του μέχρι που η πραγματικότητα θα τον προσγειώσει απότομα όταν αναγκάζεται από τις καταστάσεις να έρθει ξανά σε επαφή με τους παλιούς του φίλους.

Η μανία για τη δόξα και το χρήμα, η ψυχαναγκαστική σχεδόν ανάγκη να βρίσκεται πάντα στην κορυφή, το περιβόητο στάτους που πρέπει να επιτύχει και να διατηρεί δια βίου ο ανώτερης μόρφωσης δυτικός άνθρωπος, σύμφωνα πάντα με τα τρέχοντα καπιταλιστικά ιδεώδη, βρίσκονται στο στόχαστρο μιας γλυκόπικρης κομεντί που δίνει την ευκαιρία στον Μπεν Στίλερ να κατεβάσει τους κωμικούς τόνους και να προσπαθήσει να πετύχει τις σκοτεινές αποχρώσεις της ψυχοσύνθεσης ενός κοινωνικά πάσχοντος ήρωα. Τα καταφέρνει αρκετά καλά όμως οι τόνοι έχουν κατέβει υπερβολικά και η ταινία θα χρειαζόταν ίσως ένα γρηγορότερο ρυθμό, περισσότερο σατιρικό στοιχείο και λιγότερο voice over για να λειτουργήσει απόλυτα. Αντίπαλο δέος στον Στίλερ η βρετανική ερμηνευτική κλάση του Μάικλ Σιν στο σύντομο ρόλο του παλιού και διάσημου φίλου που κλέβει την παράσταση στις δικές του σκηνές. Αλλά και ο νεαρός και ανερχόμενος Όστιν Άμπραμς δεν είναι καθόλου αδιάφορος στο ρόλο του επίδοξου φοιτητή που δέχεται αγόγγυστα την προβολή των πατρικών απωθημένων πάνω του. Η μικροαστική υλιστική φιλοδοξία έρχεται αντιμέτωπη με τον νεανικό ιδεαλισμό και νικητής είναι η…χαρούμενη σύζυγος του Μπραντ που έχει καταφέρει να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα για τον απλούστατο λόγο ότι η δουλειά της εμπεριέχει αγάπη και ανιδιοτελή προσφορά. Και η ευτυχία είναι αυτό…

Τώρα για το πως το Στάτους του Μπραντ μετατράπηκε στα ελληνικά σε Χειρότερα δεν γίνεται, περί αυτού ερευνούν οι ειδικοί!

Συνολικά πολύς ντόρος και πολύ πάθος για να επαληθευθεί το παγκόσμιο αξίωμα ότι κανείς δεν γίνεται πλούσιος ή διάσημος (ή και τα δύο μαζί) με το σταυρό στο χέρι… 

Διανομή: Spentzos Films

Στις αίθουσες από 19.10.17