Kidnap – Απαγωγή

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2017 

Διάρκεια: 97 λεπτά 

Βαθμολογία: * * 

Είδος: Δραματικό Θρίλερ 

Σκηνοθεσία: Luis Prieto 

Πρωταγωνιστούν: Halle Berry, Sage Correa, Chris McGinn, Lew Temple, Jason George, Christopher Berry, Arron Shiver. 

Υπόθεση: Η Κάρλα είναι χωρισμένη, σερβιτόρα, με ένα 6χρονο αγόρι και πολλά προβλήματα. Όταν έρχεται η μέρα που παίρνει ρεπό για να πάει το παιδί της στο λούνα παρκ, δεν φαντάζεται τι θα της συμβεί. Ένα τηλεφώνημα της αποσπά για λίγο την προσοχή και το κακό γίνεται. Ο μικρός πέφτει θύμα απαγωγής σχεδόν μπροστά στα μάτια της. Απελπισμένη η Κάρλα βλέπει από μακριά κάποιους να βάζουν με τη βία το παιδί σε ένα αυτοκίνητο και να απομακρύνονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Χωρίς κινητό μέσα στον πανικό της και χωρίς να σκεφτεί τίποτα, η Κάρλα ξεχύνεται με το αυτοκίνητό της στο κατόπι των απαγωγέων…

Και περνάει του λιναριού τα πάθη κι αυτή και όλοι οι αυτοκινητόδρομοι της Λουιζιάνα που γίνονται στο διάβα της π…άνα καθώς καταδιώκει τους απαγωγείς. Κι αυτό πάνω κάτω είναι όλη η ταινία του Ισπανού Λουίς Πριέτο, μια ταινία που είχε μείνει δύο χρόνια στο ράφι λόγω χρεωκοπίας της παραγωγού εταιρείας.

 

Η πανέμορφη (ακόμη και στα 50 της) Χάλε Μπέρι, είναι ο βασικός λόγος για να δει κανείς αυτή την ταινία καταδίωξης ή μάλλον αυτήν την ιλιγγιώδη καταδίωξη γύρω από την οποία έχει χτιστεί μια αστυνομική πλοκή που μπάζει νερά από παντού. Είναι τόσο σφιχτός όμως ο αφηγηματικός ρυθμός και τόσο έντονα φορτισμένη η ατμόσφαιρα που κρατούν τον θεατή στην άκρη του καθίσματος σαν ένα είδος συναισθηματικού rollercoaster. Στο συναίσθημα και στο μητρικό φίλτρο απευθύνεται εξάλλου και το παραλήρημα μονόλογων της πρωταγωνίστριας πίσω από το τιμόνι καθώς έχει ξεχυθεί αναμαλλιασμένη στην εθνική οδό για να σώσει το παιδί της.

Αστυνομικό B movie και οικογενειακό μελόδραμα σε πακέτο που σίγουρα έχει το κοινό του, όχι όμως απαραίτητα αυτό που συχνάζει στις κινηματογραφικές αίθουσες. 

Διανομή: Spentzos Films

Στις αίθουσες από 26.10.17