Sweeney Todd : τελευταία παράσταση στις 2 Νοεμβρίου

 

Το θρυλικό μουσικό θρίλερ Sweeney Todd ολοκληρώνει τον κύκλο του με μια τελευταία παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου. Μετά τη θριαμβευτική παρουσίασή του το καλοκαίρι στο Φεστιβάλ Αθηνών, το αριστούργημα του ζωντανού θρύλου του αμερικανικού μουσικού θεάτρου, Στήβεν Σόντχαϊμ, μεταφέρθηκε για 3 μόνο παραστάσεις  στο Μέγαρο.

Το Sweeney Todd παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Broadway το 1979 σαρώνοντας τα βραβεία Tony και ανεβάζοντας την τέχνη του μιούζικαλ σε δυσθεώρητα ύψη. Ο Γιώργος Πέτρου, σε ρόλο σκηνοθέτη, και η Καμεράτα –γνωστοί διεθνώς για την προσφορά τους και την τόλμη των επιλογών τους στο πεδίο του μουσικού θεάτρου (όπερα, οπερέτα, μιούζικαλ)– προσαρμόζουν την εντυπωσιακή παραγωγή στη σκηνή της Αίθουσας Τριάντη, στήνοντας εκ νέου ένα μαγικό βικτοριανό Λονδίνο όπου διαδραματίζεται η τραγική ιστορία του φονικού κουρέα, με ισχυρές δόσεις μαύρου χιούμορ. Mια παραβολή γύρω από τις σκοτεινές πτυχές της ανθρώπινης ύπαρξης και της κοινωνίας με τραγούδια που έχουν γράψει ιστορία στο μουσικό θέατρο. 

Το έργο βρήκε στην τεράστια και λειτουργικότατη σκηνή της Αίθουσα Τριάντη τον ιδανικό χώρο για να αναδειχθεί σε όλη του τη μακάβρια μεγαλοπρέπεια καθώς οι σκοτεινοί υποβλητικοί φωτισμοί αναδεικνύουν το έρεβος της ψυχής των ηρώων και τις μακάβριες κορυφώσεις της πλοκής του. Η μετάφραση στην ελληνική γλώσσα δεν υπολείπεται καθόλου του πρωτότυπου κειμένου και δίνει την ευκαιρία σε ένα εκπληκτικό καστ να αναδείξει τις ικανότητές του σε ένα τόσο απαιτητικό είδος. Παρά την μεγάλη (πάνω από 2μιση ώρες) διάρκεια του έργου, ο εξαιρετικός σκηνοθέτης και μεταφραστής Γιώργος Πέτρου δεν αφήνει στιγμή το ρυθμό να χαλαρώσει και ισορροπεί επιτυχημένα τόσο το μακάβριο χιούμορ με την τραγωδία όσο και τις ποικίλες καλλιτεχνικές καταβολές του καστ. Περιττό να αναφερθούμε στον πλούτο των κοστουμιών και την εμπνευσμένη λειτουργικότητα των σκηνικών. Συνολικά μια εντυπωσιακή παραγωγή που φέρνει το Broadway στη Βασιλίσσης Σοφίας και που κανείς μουσικόφιλος δεν πρέπει να χάσει. Αν μη τι άλλο για να απολαύσει την ανεπανάληπτη κυρία Λάβετ της Νάντιας Κοντογεώργη! 

Μουσική-Στίχοι: Stephen Sondheim

Κείμενο: Hugh Wheeler

σε ελληνική μετάφραση

 

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση - Σκηνοθεσία: Γιώργος Πέτρου

Σκηνικά: Πάρις Μέξης

Κοστούμια: Γιωργίνα Γερμανού

Φωτισμοί: Γιώργος Τέλλος, Στέλλα Κάλτσου

Κινησιολογία, χορογραφία: Ζωή Χατζηαντωνίου, Κώστας Τσιούκας

Μουσική προετοιμασία, διδασκαλία ensemble: Δημήτρης Γιάκας

Μουσικοί της Καμεράτας

Μουσική διεύθυνση: Στάθης Σούλης

ΤΟ ΚΑΣΤ

Σουήνη Τόντ: Χάρης Ανδριανός

Κυρία Λάβετ: Νάντια Κοντογεώργη

Τομπίας: Άρης Πλασκασοβίτης

Τζοάννα: Μυρσίνη Μαργαρίτη

Δικαστής Τέρπιν: Χριστόφορος Σταμπόγλης

Άντονυ: Γιάννης Καλύβας

Αντόλφο Πιρέλλι: Δημήτρης Δημόπουλος

Ζητιάνα: Άννα Κουτσαφτίκη

Επίτροπος Μπάμφορντ: Χρήστος Κεχρής

Νεαρή Λούσι: Δήμητρα Κώνστα

Συμμετέχουν οι: Λητώ Μεσσήνη, Χριστίνα Μιχαλάκη, Μαριλένα Χρυσοχοΐδη, Μαρία Μουρκούση, Αναστασία Κότσαλη, Μιράντα Μακρυνιώτη, Αθηνά Καστρινάκη,  Βαγγέλης Αγγελάκης, Σταύρος Ζουλιάτης, Χρήστος Χριστοδούλου,  Αποστόλης Ψυχράμης, Νικόλας Μπογιατζής,  Σωτήρης Τριάντης, Αντώνης Δήμου, Άγγελος Χονδρογιάννης

Συμπαραγωγή:

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 

ΙΝΦΟ

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη

Τελευταία παράσταση στις 2 Νοεμβρίου 2017/20:00

Τιμές εισιτηρίων:

Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι: € 9

Ζώνη Ε: € 12

Ζώνη Δ: € 18

Ζώνη Γ: € 26

Ζώνη Β: € 32

Ζώνη Α: € 38

Διακεκριμένη Ζώνη: € 45