Stronger – Stronger: Με τη δύναμη της ζωής

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2017 

Διάρκεια: 119 λεπτά 

Βαθμολογία: * * 1/2 

Είδος: Δράμα 

Σκηνοθεσία: David Gordon Green 

Πρωταγωνιστούν: Jake Gyllenhaal, Tatiana Maslany, Miranda Richardson, Richard Lane Jr., Nate Richman, Lenny Clarke, Patty O'Neil, Clancy Brown, Kate Fitzgerald, Danny McCarthy, Frankie Shaw, Carlos Sanz. 

Υπόθεση:  Βοστώνη 2013 λίγο πριν τον μοιραίο Μαραθώνιο της διπλής βομβιστικής επίθεσης. Ο 27χρονος Τζεφ Μπάουμαν είναι ένα απλό λαϊκό παιδί που ζει με την αλκοολική μητέρα του, δουλεύει στο τοπικό ντελικατέσεν και είναι στα χωρίσματα με την αγαπημένη του. Όταν εκείνη αποφασίζει να λάβει μέρος στο Μαραθώνιο, ο Τζεφ αποφασίζει επίσης ότι θα βρίσκεται εκεί στη γραμμή του τερματισμού,  απλά και μόνο για να προσπαθήσει να ξανακερδίσει την καρδιά της. Η πρώτη βόμβα σκάει δίπλα του με αποτέλεσμα να χάσει και τα δύο του πόδια. Όταν συνέρχεται στο κρεβάτι του νοσοκομείου βοηθά την αντιτρομοκρατική υπηρεσία αναγνωρίζοντας έναν από τους βομβιστές αλλά η δική του προσωπική μάχη έχει μόλις ξεκινήσει. Μπορεί να γίνεται διάσημος και το όνομά του συνώνυμο του συνθήματος Boston Strong (Δυνατή Βοστώνη) όμως εκείνος είναι αναγκασμένος να παλέψει για μεγάλο χρονικό διάστημα με τον πόνο και την αναπηρία του για να πετύχει κάποια σωματική και συναισθηματική αποκατάσταση. Δίπλα του ολόκληρη η οικογένειά του αλλά και η φίλη του. Πιο πέρα μια ολόκληρη πόλη που τον παρακολουθεί με αγωνία και τον ανυψώνει σε σύμβολο δύναμης και ελπίδας. 

Μετά το περσινό Patriots Day με τον Μαρκ Γουόλμπεργκ που επικεντρώθηκε στα γεγονότα και την εξόντωση των τρομοκρατών, έρχεται ακόμη μια ταινία που αντιμετωπίζει την ιστορία από την πλευρά ενός θύματος και επικεντρώνεται στην ψυχική του δύναμη απέναντι στη συμφορά που τον χτύπησε. Μπορεί κατά διαστήματα να γίνεται μελοδραματική, μπορεί οι αμερικάνικες σημαίες να μη λείπουν σχεδόν από κανένα πλάνο ωστόσο η ταινία του τέως indie σκηνοθέτη Ντέιβντ Γκόρντον Γκρην είναι πλούσια σε χαμηλότονο γνήσιο συναίσθημα, ανθρωπισμό, χιούμορ και αγάπη για τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας με το αίμα του οποίου ενίοτε γράφεται η Ιστορία. Και το κυριότερο βρίσκει ένα εκρηκτικό ερμηνευτικό δίδυμο στον Τζέικ Τζίλενχαλ ως Τζεφ και τη Μιράντα Ρίτσαρντσον ως μητέρα του, ένα δίδυμο Οσκαρικών προδιαγραφών. Συνολικά, παρά το δύσκολο θέμα της και χωρίς να πρωτοτυπεί ιδιαίτερα όσον αφορά την εξέλιξη και τις κορυφώσεις της πλοκής, η ταινία είναι ευπρόσωπη και παρακολουθείται ευχάριστα. 

Διανομή: Spentzos Film

Στις αίθουσες από 16.11.17