Τι ζούμε; η απάντηση στο Θέατρο Βέμπο

Ένας αγαπημένος stand up comedian, ο Λάμπρος Φισφής, αποφασίζει να χτυπήσει την πόρτα της παλιάς καλής επιθεώρησης. Όχι αυτού του ανέμπνευστου, γεμάτου σεξιστικά αστεία και βωμολοχίες, συνονθυλεύματος των τελευταίων ετών πριν την εξαφάνιση του είδους, αλλά εκείνης της παλιάς λαϊκής αγαπημένης της σκηνής που διασκέδαζε κόσμια το πλατύ κοινό, με σκετσάκια, μουσικές και καίριες σατιρικές βολές κατά των πολιτικών της εποχής. Αφήνοντας όμως κατά μέρος την πολιτική σάτιρα, αφού οι σημερινοί πολιτικοί πλέον είναι και κωμικοί που αυτοτρολάρονται καθημερινά στα media, ο Λάμπρος Φισφής και ο υπέροχος νεανικός θίασος που τον περιβάλλει, επικεντρώνονται στις σύγχρονες κοινωνικές εμμονές και βγάζουν αβίαστα το πολυπόθητο γέλιο, σε βαθμό που ο θεατής δεν μπορεί να κρατηθεί στο κάθισμά του από την συνεχή ευφορία. Η λέξη που χαρακτηρίζει αυτή την ευφρόσυνη παράσταση επιθεώρησης «πειραγμένης» από το stand up χιούμορ υπέροχων κωμικών είναι: Τρελοκομείο!!! Σπεύσατε λοιπόν για τη γελωτοθεραπεία σας! 

 

 

ΤΟ ΕΡΓΟ

Ελλάδα σήμερα. Ένας μάγκας ταβερνιάρης με ψυχή, μια γριά σε απόγνωση, ένα φιλοσοφημένο πρεζάκι, ένα κοριτσάκι ερωτευμένο με τον Ντάνο, ένας Γκέι- Χωριάτης-Αλβανός, μια πληγωμένη Ελλάδα και το αθάνατο Κέφι αυτοπροσώπως σχολιάζουν τα κακώς κείμενα της ζωής μας, σατιρίζουν αυτούς που μας έφτασαν ως εδώ, χαρίζουν γέλιο μέχρι δακρύων και μας θυμίζουν από τι είμαστε φτιαγμένοι! Μέχρι που κάτι γίνεται και άπαντες βρίσκουν έναν άδοξο θάνατο. Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν στα πρώτα… 7 λεπτά της παράστασης.

Τα υπόλοιπα 113 λεπτά θα:

• απολαύσουμε τις περιπέτειες κανονικών ανθρώπων μέσα από σκηνικά της καθημερινής μας ζωής.

• δούμε τι συμβαίνει όταν το κινητό μας χαλάει.

• ταξιδέψουμε με low cost αεροπορικές.

• ζήσουμε το δράμα ενός ευαίσθητου σερβιτόρου.

• μαγευτούμε από την ερμηνεία ενός Κύπριου ηθοποιού.

• χωρίσουμε μέσα σε ένα ΙΚΕΑ.

• δούμε μια εκδοχή της μετά θάνατον ζωής.

• μάθουμε πόσο επηρεάζουν τα ζώδια τις πράξεις μας

• γνωρίσουμε έναν επαναστατικό τρόπο γυμναστικής και θα βιώσουμε την πιο αληθινή ταινία πορνό. 

Ο Λάμπρος Φισφής καταφέρνει να δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο σε εκείνες τις μικρές λεπτομέρειες της καθημερινής ζωής που όλοι αγαπάμε να μισούμε (ή και αντίστροφα), Το «Τι Ζούμε;», η πρώτη επιθεώρηση που υπογράφει και συν-σκηνοθετεί με τον πολυτάλαντο Γιάννη Σαρακατσάνη αποτελεί μια ωδή στην καθημερινότητα, μέσα από ήρωες της διπλανής πόρτας… ή κάπως έτσι. Μια διαδραστική παράσταση υψηλής ενέργειας με γρήγορο ρυθμό, με σκετς, stand up comedy, τραγούδια και μπόλικο σουρεαλισμό. Στόχος όλων να ξανασυστήσουν στο κοινό την επιθεώρηση, αυτό το παρεξηγημένο θεατρικό είδος.

 

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ 

Κείμενα: Λάμπρος Φισφής

Σκηνοθεσία: Γιάννης Σαρακατσάνης, Λάμπρος Φισφής

Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη

Κουστούμια: Καραπούλιου Μαρία

Συμβολή στα κείμενα: Μιχάλης Μαθιουδάκης, Γιάννης Σαρακατσάνης

Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη 

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

Γιώργος Αγγελόπουλος, Μιχάλης Μαθιουδάκης, Δημήτρης Μακαλιάς, Αλεξάνδρας Ούστα, Ζήσης Ρούμπος, Γιάννης Σαρακατσάνης, Λάμπρος Φισφής, Ειρήνη Ψυχράμη. 

 Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ

Την περασμένη Τρίτη πραγματοποιήθηκε και η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης.

Το θέατρο Βέμπο, ένα θέατρο με μεγάλη ιστορία,  έζησε μια όμορφη βραδιά, με το γέλιο των παρευρισκόμενων ν’ αντηχεί δυνατά και να διακόπτεται από μερικές στιγμές συγκίνησης και προβληματισμού. Γιατί, άλλωστε, στη ζωή χρειάζονται όλα. Καθένα στη σωστή του δόση… 

Μετά το τέλος της παράστασης, τους συντελεστές έσπευσαν να συγχαρούν πολλοί καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες και αγαπημένοι φίλοι. Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων: οι ηθοποιοί Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Έφη Μουρίκη, Μάρκος Σεφερλής, Χρήστος Φερεντίνος, Σοφία Παυλίδου, Πολύνα Γκιωνάκη, Λευτέρης Ελευθερίου, Θεοδώρα Σιάρκου, Αργύρης Αποστόλου, Γιάννης Δρίτσας, Κίμων Φιορέτος, Ελευθερία Μπενοβία, Μένη Κωνσταντινίδου, Θοδωρής Ρωμανίδης, Αλέξδρος Ζουριδάκης, ο χορογράφος Δημήτρης Παπάζογλου, ο τραγουδοποιός Φοίβος Δεληβοριάς, οι stand up comedians Βύρωνας Θεοδωρόπουλος και Χρύσα Κατσαρίνη, οι παραγωγοί Φρόσω Ράλλη, Σοφία Παπαδοπούλουο και Νίνο Ελματζόγλου, η παγκόσμια πρωταθλήτρια ακοντισμού Άννα Βερούλη, ο αθλητής-συγγραφέας Νίκος Μιχαλόπουλος και η Σύμβουλος Επικοινωνίας Λόλα Νταϊφά. 

INFO

Τι ζούμε;

Από την Τρίτη 31 Οκτωβρίου

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Κυριακή στις 21.30

Δευτέρα, Τρίτη στις 21.00 

Τιμές εισιτηρίων: Από 13 ευρώ 

Διάρκεια παράστασης 2 ώρες 

Θέατρο Βέμπο, Καρόλου 18 Αθήνα, μετρό Μεταξουργείο

Τηλ.Επικοινωνίας: 2105229519

Προπώληση: Ταμεία θεάτρου και www.viva.gr

Στην πινακοθήκη παρακάτω θα δείτε σκηνές από το έργο και φωτό από τους καλεσμένους της πρεμιέρας