Τα κατάλληλα ρούχα για κάθε σωματότυπο

Όταν θέλετε να έχετε στιλ στο ντύσιμό σας, δεν αρκεί μόνο να ακολουθείτε τη μόδα. Η κάθε γυναίκα είναι ξεχωριστή και οι τάσεις της μόδας δεν μπορούν να καλύψουν την ανάγκη όλων των γυναικών να αναδεικνύουν τον καλύτερο εαυτό τους μέσα από το ντύσιμό τους. Γι' αυτό λοιπόν ο καλύτερος σύμμαχος στην αναζήτηση του στιλ που σας ταιριάζει δεν είναι τα περιοδικά μόδας, αλλά ο καθρέφτης σας. 

Ο κάθε σωματότυπος έχει τα αρνητικά αλλά και τα θετικά του σημεία, τα οποία πρέπει ανάλογα να κρύψετε ή να τονίσετε. Πριν βγείτε στα μαγαζιά και τρέξετε να αγοράσετε αυτά που η μόδα προστάζει, αφιερώστε λίγο χρόνο μπροστά στον καθρέφτη σας. Μελετήστε το σώμα σας με ειλικρίνεια, αποδεχθείτε τις ατέλειες και αναγνωρίστε τα δυνατά σας σημεία. Αγαπήστε το σώμα σας όπως ακριβώς είναι και έπειτα βρείτε τα ρούχα που θα σας κάνουν να νιώθετε άνετα και θα κολακεύουν το σώμα σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δημιουργώντας ισορροπία στην εικόνα σας. Εξάλλου μια γυναίκα που έχει αποδεχθεί το σώμα της και ξέρει πώς να το αναδεικνύει, είναι μια γυναίκα με στιλ και αυτοπεποίθηση, μια γυναίκα ακαταμάχητη!


Ας δούμε κάποιους βασικούς γυναικείους σωματότυπους και τα ρούχα που τους ταιριάζουν:

Ο σωματότυπος ''αχλάδι''

Οι περισσότερες Ελληνίδες ανήκουν σ' αυτή την κατηγορία, καθώς αποτελεί τον κατεξοχήν μεσογειακό σωματότυπο. Κύρια χαρακτηριστικά είναι οι στενοί ώμοι και μέση, με τα περιττά κιλά να επικεντρώνονται στους μηρούς, στους γοφούς και στα πόδια. Εάν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, προτιμήστε παντελόνια που πέφτουν χυτά και έτσι δεν κολλάνε πάνω σας, τονίζοντας την περιφέρειά σας. Τα τζιν σε γραμμή καμπάνα, οι φούστες και τα φορέματα σε γραμμή άλφα είναι ιδανικά για εσάς. Φορέστε μπλούζες που τονίζουν τους ώμους και στενεύουν τη μέση σας για να πετύχετε ισορροπία στη σιλουέτα σας.

Ο
σωματότυπος ''μήλο''

Εάν έχετε μερικά παραπανίσια κιλά στην περιοχή της κοιλιάς και της μέσης, ενώ παράλληλα έχετε στενούς γοφούς και λεπτοκαμωμένα πόδια, τότε ανήκετε στην κατηγορία ''μήλο''. Προτιμήστε μπλούζες με λαιμόκοψη σε σχήμα V και αυτές που έχουν σούρα κάτω από το στήθος. Αποφύγετε τα κολλητά μπλουζάκια που διαγράφουν την κοιλιά σας. Τα παντελόνια σε ίσια γραμμή και οι στενές φούστες θα αναδείξουν τα καλλίγραμμα πόδια σας, ενώ τα φορέματα που έχουν ένα ζωνάκι ή μια ραφή κάτω ακριβώς από το στήθος δημιουργούν αρμονία στο σώμα σας. 

Το ''αγορίστικό'' σώμα

Είστε αδύνατη χωρίς καμπύλες και συνεπώς θέλετε να δώσετε στο σώμα σας έναν αέρα θηλυκότητας. Ακόμη και αν δεν υπάρχουν καμπύλες μπορείτε με τα κατάλληλα ρούχα να δημιουργήσετε. Τονίστε τη μέση σας και προτιμήστε τοπ με ανοικτό ντεκολτέ ώστε να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση μεγαλύτερου μπούστου και γοφών. Φορέστε ζώνες πάνω από τα πουκάμισα ή τα σακάκια σας. Τα ρούχα με όγκο, δηλαδή με πιέτες, βολάν ή φουσκωτά μανίκια τονίζουν τη θηλυκότητά σας και τα εμπριμέ ή τα ρούχα με ρίγες μπορούν να δώσουν περισσότερη ένταση στην εμφάνισή σας. 


Ο σωματότυπος ''κλεψύδρα''

Οι έντονες και άκρως θηλυκές σας καμπύλες και το πλούσιο μπούστο σας, δεν έχουν παρά να αναδειχθούν. Τα εφαρμοστά φορέματα που αγκαλιάζουν τη μέση και τους γοφούς και πέφτουν χαλαρά στους μηρούς και τις γάμπες σας, τονίζουν τα δυνατά σας σημεία. Τα στενά μπλουζάκια σε συνδυασμό με φούστες σε γραμμή άλφα χαρίζουν ισορροπία. Οι ζώνες που τονίζουν τη λεπτή μέση σας είναι απαραίτητο αξεσουάρ, ενώ σε γενικές γραμμές προτιμήστε τις πιο σκούρες αποχρώσεις και αποφύγετε τα έντονα χρώματα και σχέδια. 

Η ''μικροσκοπική'' φιγούρα

Στόχος σας είναι να δώσετε περισσότερο ύψος στη φιγούρα σας και να επιμηκύνετε τη σιλουέτα σας. Τα skinny παντελόνια και οι
ψηλόμεσες pencil φούστες προσθέτουν ύψος στα πόδια σας. Προτιμήστε τα κοντά, strap-less φορέματα και όταν θέλετε να φορέσετε ένα μακρύ φόρεμα μην παραλείπετε ποτέ να τονίζετε ψηλά τη μέση σας. Τα μεσάτα ρούχα μακραίνουν τον κορμό, το ίδιο και οι κάθετες ρίγες. Προτιμήστε τα μονόχρωμα ρούχα και αποφύγετε τα φαρδιά που σας κάνουν να ''χάνεστε'' μέσα σε αυτά. Φυσικά τα ψηλοτάκουνα παπούτσια αποτελούν το βασικό σας όπλο!

Από τη Χριστίνα Καλατζή