The Bachelor 2

Παραγωγή: Ελλάδα – 2017

Διάρκεια: 111 λεπτά

Βαθμολογία: * * ½ 

Είδος: Κωμωδία 

Σκηνοθεσία: Γιάννης Παπαδάκος

Πρωταγωνιστούν: Μελέτης Ηλίας, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Θανάσης Βισκαδουράκης, Νίκος Βουρλιώτης, Βασιλική Τρουφάκου, Δημήτρης Τζουμάκης, Δημήτρης Πιατάς, Άννα Κουρή, Νικόλας Μπράβος, Ζαχαρούλα Βαλαβάνη, Δημήτρης Σιγανός, Λευτέρης Ζαμπετάκης, Αργυρώ Γάτου, Στέλλα Μπονάτσου, Σωκράτης Ρομανίδης και ο Αντώνης Τακτικός.

Guest Stars: Τόνι Σφήνος, Γιώργος Μαυρίδης, Ζήσης Ρούμπος, Νίνο Ξυπολιτάς και η Ελένη Φουρέιρα.

Υπόθεση: Ένας φίλος από τα παλιά (Μελέτης Ηλίας) ετοιμάζεται να παντρευτεί αλλά βρίσκεται μπλεγμένος σε σκοτεινές υποθέσεις και ζητά τη βοήθεια της παλιοπαρέας. Αυτή τη νέα ευκαιρία για bachelor party η παρέα με τη νεκροφόρα (Γιάννης Τσιμιτσέλης, Θανάσης Βισκαδουράκης και Νίκος Βουρλιώτης) δεν θα την αφήσει να πάει χαμένη. Υπάρχει όμως μία σημαντική διαφορά που θα δοκιμάσει τα όριά τους: ο γάμος πρόκειται να γίνει στην Κρήτη και οι Σφακιανοί συγγενείς της νύφης δεν αστειεύονται. Νέοι φίλοι, αποκαλύψεις, οι αιώνιες κρητικές βεντέτες και πολλοί μυστήριοι τύποι θα απειλήσουν τη συνοχή και την ακεραιότητα των αγαπημένων φίλων καθώς εξελίσσεται το πιο επικό bachelor party.

Εδώ και λίγο καιρό μια νέα γενιά σκηνοθετών και κινηματογραφιστών επιχειρεί να επαναφέρει την κινηματογραφική κωμωδία στη χώρα του weird cinema. Μια γενιά που μεγάλωσε από τη μια με την κλασική κωμωδία των 60s αλλά και την αναγέννησή της από τον Νίκο Περάκη και τη Λούφα του και από την άλλη με το σινεμά του μακαρίτη Στάθη Ψάλτη και τη βιντεοκασέτα των 80s. Το περσινό πρώτο Bachelor έγερνε επικίνδυνα προς τη δεύτερη περίπτωση με ως επί το πλείστον τραγικά αποτελέσματα παρά τα καλά στάνταρ της παραγωγής και το σε γενικές γραμμές επαρκές καστ. Γιατί η διασκευή του χολιγουντιανού Hangover στα δικά μας δεδομένα χρειαζόταν κάτι παραπάνω από μερικές καλές ατάκες, λήψεις με drone και πολλά locations.

 

Ε λοιπόν από ότι φαίνεται οι δημιουργοί του πήραν πολύ ζεστά την υπόθεση και αποφάσισαν να επιστρέψουν πατώντας περισσότερο στα κλασσικά. Όχι ότι λείπει η υπερβολή ή το καθόλου διακριτικό product placement αλλά έγινε μια προσπάθεια να ενταχθούν στο γενικότερο κλίμα παρανοϊκής ευφορίας που τυλίγει αυτή τη δεύτερη ιστορία. Κατ’ αρχήν υπάρχει ο Μελέτης Ηλίας, ένας υπολογίσιμος ερμηνευτής στον κεντρικό ρόλο που ξέρει να κρατήσει τις ερμηνευτικές ισορροπίες ανάμεσα στο κωμικό του ρόλου και το γελοίο της υπόθεσης, εκπέμποντας μια ενέργεια που παραπέμπει στο εκτόπισμα των παλιών μας ηθοποιών. Δίπλα του η παλιοπαρέα, με τις κατάλληλες σκηνοθετικές οδηγίες του πρωτοεμφανιζόμενου Γιάννη Παπαδάκου, έχει κατεβάσει ταχύτητα και θόρυβο και μοιάζει πιο δεμένη σ αυτή τη δεύτερη εκδρομή της. Ιδιαίτερα ο Νίκος Βουρλιώτης κεντάει στο ρόλο του. Οι δεύτεροι ρόλοι καλύπτονται από έμπειρους καρατερίστες που παίζουν με τα αναμενόμενα κλισέ στα όρια του αυτοτρολαρίσματος (ιδιαίτερη μνεία πάλι στη σπάνια επανεμφάνιση της ‘Αννας Κουρή) ενώ κερασάκι στην τούρτα γίνονται οι guest εμφανίσεις διάφορων celebrities, άλλες πετυχημένες άλλες όχι. Για το τέλος αφήνουμε την αξιοπρεπή και δυναμική εμφάνιση της πανέμορφης Βασιλικής Τρουφάκου, μιας από τις πιο πολλά υποσχόμενες ηθοποιούς της νεότερης γενιάς, στο ρόλο του Κρητικού αντικειμένου του πόθου.

Δεν είναι όλα καλά καμωμένα βέβαια σε μια ταινία που δεν μπορεί να κρύψει τις τηλεοπτικές καταβολές του σεναρίου και που η ιστορία πατάει και πάλι σε ένα κατά βάθος σεξιστικό χαβαλέ για να γίνει πιο friendly στο κοινό που απευθύνεται. Και αυτή είναι η διαφορά της από μια γνήσια λαϊκή κωμωδία που απευθύνεται γενικά στο κοινό χωρίς να λαμβάνει υπόψη target group και τα τοιαύτα. Ίσως το επόμενο Bachelor (γιατί μάλλον θα τριτώσει) να τα καταφέρει.

Διανομή: Village Films

Στις αίθουσες από 25.12.17