ΤΡ3ΙΣ και ΚΑΙΓΕΣΑΙ στο ΘΕΑΤΡΟ ΛΥΧΝΟΣ

 

«Τι θα έκανες αν μπορούσες ... να επαναλάβεις την ζωή σου;». Την απάντηση δίνουν κάθε Πέμπτη ο Γιώργος Βούλγαρης και ο Γιάννης Μακρυνόρης που διασκευάζουν και σκηνοθετούν με μαεστρία ένα βαθυστόχαστο αλλά και σουρεαλιστικά αστείο θεατρικό έργο του συγγραφέα Αλέξανδρου Βαλκανά. 

Ένας περίπου θάνατος, μια γάτα κασκαντέρ, ένας λογιστής σε πανικό, μια κυνική μηχανόβια, μια άπιστη σύζυγος και πρόσωπα του παρελθόντος σε μια σουρεαλιστική-υπαρξιακή κωμωδία για τις πιο κρίσιμες αποφάσεις που καλούνται να διορθώσουν τα λάθη μιας ζωής κυριολεκτικά στο παρά πέντε. Ο Λευτέρης, καλείται κυριολεκτικά να σώσει τη ζωή του, επιχειρώντας μία αναδρομή στις σκηνές-σταθμούς του παρελθόντος. Με συντροφιά-επόπτη στο ταξίδι αυτό μία σκιά από τα παιδικά του χρόνια, τη Τζένη, ο Λευτέρης έρχεται αντιμέτωπος με τους γονείς του, τη γυναίκα του, Μαρίνα, τους φίλους του αλλά και τη θέλησή του, προσπαθώντας να ξαναβρεί τον πραγματικό του εαυτό, εκείνον που θα του χαρίσει μία δεύτερη ευκαιρία να συνεχίσει τη ζωή του.  

 

Μια κατάμαυρη υπαρξιακή κωμωδία, το «Τρεις... και καίγεσαι» ευτύχησε στη σκηνή του Θεάτρου Λύχνος τόσο από άποψη άψογης σκηνοθετικής γραμμής ανάμεσα στα κωμικά και τα δραματικά στοιχεία του έργου όσο και από την εξίσου ισορροπημένη ερμηνευτική αντίληψη σύσσωμου του καστ που κλήθηκε να περπατήσει πάνω σε μια λεπτή γραμμή και να ισορροπήσει τις κωμικοτραγικές διαστάσεις κάθε χαρακτήρα. Κάτι που όλος ο θίασος κατάφερε, πότε με λιγότερη και πότε με περισσότερη επιτυχία, μένοντας πάντα μέσα στο σουρεαλιστικό σχεδόν κλίμα του έργου.

Απόλυτα πιστευτός σε όλες τις ηλικιακές διακυμάνσεις του ρόλου του ο Βασίλης Σαμπράκος ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένος στις σκηνές από τη νεανική ηλικία του ήρωα ενώ η Γωγώ Βογάσαρη υπήρξε αξιόλογη σε όλες τις χρονικές περιόδους που εκτείνεται ο χαρακτήρας της και ιδιαίτερα επιτυχημένη στις δραματικές της εξάρσεις τις οποίες κράτησε σε απόλυτη ισορροπία, αποφεύγοντας το μελόδραμα. Εξαιρετική και καταλυτική από κάθε άποψη η παρουσία της Φωφώς Καλλέργη στο ρόλο του πνευματικού οδηγού του ήρωα με απόλυτη αίσθηση του κωμικού timing αλλά και με μια εσάνς από τους αλλόκοτους ήρωες του Τιμ Μπάρτον (βοηθούσε και το εξαιρετικό Hair Styling του Γιώργου Καρδάτου). Αλλά και το υπόλοιπο καστ είχε τις σπουδαίες στιγμές του, αναδεικνύοντας ανάγλυφα χαρακτήρες της διπλανής πόρτας με όλες τους τις αδυναμίες και τα τερτίπια.

Δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα να μιλάς για το κόστος που έχουν οι επιλογές της ζωής μας και για τους παράγοντες που τη διαμορφώνουν, έχοντας ως αφετηρία έναν πρόωρο θάνατο και κάνοντας όλο αυτό να λειτουργήσει αποτελεσματικά ως κωμωδία. Οι σκηνοθέτες, το καστ και οι συντελεστές αυτής της παράστασης τα κατάφεραν και με το παραπάνω, με τα περιορισμένα μέσα μιας off Broadway παραγωγής. Και όπως και ο ήρωας της ιστορίας, το κοινό έχει ακόμη τρεις ευκαιρίες να τους απολαύσει. Μετά…καίγεται!   

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Γιώργος Βούλγαρης & Γιάννης Μακρυνόρης

Κείμενο: Αλέξανδρος Βαλκανάς

Βοηθός Σκηνοθέτη: Εβίτα Μιχαηλίδου

Σκηνικά: Άρτεμις Κούκα

Κοστούμια: Κανέλλα Βόλλαρη

Hair Stylist - Make-up: Γιώργος Καρδάτος

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Φραγκούλης

Φωτισμοί: Παναγιώτης Γιατρός

Δημιουργία Αφίσας-Προγράμματος-Trailer: Γιάννης Μακρυνόρης

Πρωτότυπη Μουσική & Μουσική Επιμέλεια: Antigone D

Δημόσιες Σχέσεις-Οργάνωση Παραγωγής: Γιώργος Βούλγαρης – Γιάννης Μακρυνόρης 

Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Σαμπράκος, Γωγώ Βογάσαρη, Φωφώ Καλλέργη, Γιάννης Χαντέλης, Εβίτα Μιχαηλίδου, Μάνια Διαγούπη, Νίκος Μυτιληναίος. 

Παρακάτω μια γεύση από το trailer

 

 

ΙΝΦΟ

Για τρεις ακόμη Πέμπτες του Ιανουαρίου στις 21:00.

Τιμές εισιτηρίων

Κανονικό: €12

Προπώληση: €8 (Με απλή ονομαστική τηλεφωνική κράτηση στο τηλέφωνο του θεάτρου 2110121686)

Ανέργων/Μαθητικό/Φοιτητικό/ΑΜΕΑ/άνω των 65/Ατέλεια Θεατρικής Σχολής: €5

 

Θέατρο Λύχνος Τέχνης και Πολιτισμού

Χαλκιδικής 83 & Ιερά Οδός – Γκάζι, Τηλ.2110121686