Λαμπρό φινάλε για τα «Λαμπρά Παράσιτα»

 

Οι παραστάσεις της σουρεαλιστικής μαύρης κωμωδίας «Λαμπρά Παράσιτα» έφθασαν στο τέλος τους. Η αυλαία πέφτει αύριο βράδι, έχοντας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στο θεατρόφιλο κοινό. 

Η Τζιλ και ο Όλλυ είναι ένα νεαρό ζευγάρι που ζει ευτυχισμένο με το μωρό τους σε ένα υπέροχο σπίτι. Δεν ήταν όμως τα πράγματα πάντα έτσι.. άνετα και λαμπερά. Ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας δεν είχαν κανένα μέλλον. Κάποια στιγμή όμως τους δόθηκε η ευκαιρία να ξεφύγουν από την οικονομική εξαθλίωση και να αποκτήσουν το σπίτι των ονείρων τους. Και το παρόν τους τώρα είναι γοητευτικό και ανεξέλεγκτα σκληρό, γεμάτο προοπτικές που μόνο πατώντας «επί πτωμάτων» θα τους ανταμείψουν. 

Τα «Λαμπρά Παράσιτα» είναι από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα του «In-Yer-Face Theatre», του θεάτρου που σε αρπάζει κυριολεκτικά «από τα μούτρα», με σκοπό να παρουσιάσει τα πράγματα όπως ακριβώς είναι. Παίχτηκαν με μεγάλη επιτυχία για δύο χρόνια σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη πριν παρουσιαστούν σε πανελλήνια πρώτη στην Αθήνα δίνοντας την ευκαιρία στον εξαιρετικό ηθοποιό Χάρη Αττώνη (I am my own wife, Ο Πίθηκος του Κάφκα) να κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο. 

Μια παράσταση, γεμάτη από την πρωτότυπη μουσική και τα τραγούδια του Tareq, που καλεί τους ηθοποιούς να περάσουν από όλα τα θεατρικά είδη για να «διασκεδάσουν» το κοινό, μέσα από τις πιο παράλογες και βάρβαρες πράξεις των ηρώων. 

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Philip Ridley

Μετάφραση - Σκηνοθεσία: Χάρης Αττώνης

Σκηνικά - Κοστούμια: Γιωργίνα Γερμανού

Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Μουσική: Tareq

Φωτογραφίες: Νικόλας Μάστορας

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ευγενία Δελιαλή

Βοηθός σκηνογράφου: Μαρίζα Σουλιώτη

Μακιγιάζ: Γραμματική Συρίγου

Artwork: JohnJohn Papadopoulos 

Ερμηνεύουν: Χάρης Αττώνης, Κατερίνα Λάττα, Φάνης Παυλόπουλος 

Παραγωγή: Ευάγγελος Κώνστας / Constantly Productions 

ΙΝΦΟ

ΛΑΜΠΡΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ

Ημέρες παραστάσεων: Σάββατο 13/1 και Κυριακή 14/1 στις 21.00

Διάρκεια: 120 ‘ (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές Εισιτηρίων: 12 € (γενική είσοδος)  8 € (μειωμένο )

 

Προπώληση Εισιτηρίων: www.viva.gr

 

Tempus Verum-Εν Αθήναις,

Ιάκχου 19, 118 54 Αθήνα (πλησίον Μετρό Σταθμός Κεραμικός), Τηλ:2103425170