Η αλήθεια μου κάνει κακό

 

«Η Αλήθεια μου κάνει Κακό» είναι μια μουσική παράσταση-συναυλία με 14 μικρής διάρκειας μονόπρακτα (σκετς). Τα σκετς αφορούν μία παρέλαση διάσημων ζευγαριών από τη σφαίρα της μυθολογίας, τις σελίδες της λογοτεχνίας και την αρένα της ιστορίας φωτογραφημένα τη στιγμή της υπέρτατης κρίσης, στον σπαραξικάρδιο απολογισμό της ζωής τους και μία ανάσα πριν το εντυπωσιακό τους salto im-mortale στα βάραθρα της αιωνιότητας…

Έτσι, η Μήδεια καταφεύγει σε ριάλιτι για να κάνει γνωστή την τραγωδία της, ο Θησέας γνωρίζει την Αριάδνη ως τουρίστας που κάνει διακοπές στην Κρήτη, ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα καταφεύγουν σε σύμβουλο γάμου – μετά θάνατον – για να συζητήσουν το αδιέξοδο του γάμου τους. Οι «μύθοι» και τα χαρακτηριστικά των προσώπων, ωστόσο διατηρούνται όπως έχουν καταγραφεί και χωρίς να έχει αλλοιωθεί ο βασικός πυρήνας της ιστορίας τους.

Το concept αναπτύσσεται σε δύο αυτόνομες μουσικές παραστάσεις: τα 7 από τα 14 σκετς παρουσιάζονται κάθε φορά ενσωματωμένα σε μια συναυλία με τραγούδια αγάπης, πίστης και απιστίας από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

Τους ρόλους υποδύονται 12 ηθοποιοί (6 ανά παράσταση) ενώ τα τραγούδια ερμηνεύουν οι 12 ηθοποιοί (6 ανά παράσταση) και τέσσερις τραγουδιστές (δύο ανά παράσταση) συνοδεία ζωντανής 3μελούς ορχήστρας. Εννοείται ότι δεν είναι δεσμευτική για τον θεατή η παρακολούθηση και των δύο παραστάσεων για την κατανόηση και απόλαυση του έργου.

 

 

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία-μουσική διδασκαλία : Νίκος Αμουντζάς

Κείμενα : Αλέξανδρος Βαλκανάς

Ενορχήστρωση : Αχιλλέας Στέλιος

Κουστούμια : Μαρία Παπαδοπούλου

Συμμετέχουν:

Α' Μέρος οι ηθοποιοί: Αργυροπούλου Ντέννυ, Διαγούπη Μάνια, Ιωάννου Γιώργος,  Μιχαηλίδου Εβίτα,  Μυτιληναίος Νίκος, Στέλιος Αχιλλέας και οι τραγουδιστές: Βαλκανάς Αλέξανδρος, Κορρέ Γεωργία

Β' Μέρος: οι ηθοποιοί: Καλλέργη Φωφώ, Μάνη Φρόσω, Περιφάνη Αλεξάνδρα,  Χαντέλης Γιάννης, Στέλιος Αχιλλέας  οι τραγουδιστές  Αθανασόπουλος Ανδρέας,  Ζωρζου Ματίνα.    

Guest Star ο Γιώργος Βούλγαρης.

Στην ορχήστρα είναι οι: Δεδούσης Γιώργος,  Κοντονίκας Θαλής, Στέλιος Αχιλλέας 

 

ΙΝΦΟ

«Η Αλήθεια μου κάνει Κακό»

1 μουσικο-θεατρική παράσταση παιγμένη σε 2 μέρη ή αλλιώς 2 παραστάσεις που παίζονται εναλλάξ, κάτω από τον ίδιο τίτλο

Στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο UpStage.

Κάθε Κυριακή στις 20.00 από 4 Φεβρουαρίου για έξι (6) παραστάσεις.

Κρατήσεις στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο τηλ: 2109315600 και στο viva.gr

Είσοδος: από 10 ευρώ με ποτό.

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα facebook : η αλήθεια μου κάνει κακό

 

ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ - UpStage

Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη

τηλ.210 9315600

www.gialino.gr

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Άγγελος Σφακιανάκης