Every Day – Κάθε Μέρα Μία Άλλη Μέρα

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2018

Διάρκεια: 95 λεπτά

Βαθμολογία: * * 

Είδος: Ρομαντικό Δράμα 

Σκηνοθεσία: Michael Sucsy

Πρωταγωνιστούν: Angourie Rice, Owen Teague, Debby Ryan, Lucas Jade Zumann, Justice Smith, Jeni Ross, Rory McDonald, Katie Douglas, Jacob Batalon, Ian Alexander, Sean Jones, Colin Ford, Jake Sim, Nicole Law, Karena Evans, Hannah Alissa Richardson, Michael Cram και η Maria Bello.

Υπόθεση: Μια μυστηριώδης ακαθόριστη οντότητα που αυτοαποκαλείται Α «πετάει» από νεανικό σώμα σε νεανικό σώμα τα οποία χρησιμοποιεί σαν ένα είδος avatar αλλά μόνο για ένα 24ωρο. Αγόρια, κορίτσια, λευκοί, μαύροι, κίτρινοι του είναι αδιάφορο αρκεί να είναι νέοι (και συνήθως εμφανίσιμοι). Μέχρι που ξημερώνει η μέρα που καταλαμβάνει τον ωραίο 16χρονο Τζάστιν που τα έχει με την συνομήλικη και συμμαθήτριά του Ριάνον. Η αλλόκοτα τρυφερή για τα δεδομένα του Τζάστιν συμπεριφορά δεν περνά απαρατήρητη από την Ριάνον αλλά και ο Α φαίνεται να την ερωτεύεται και δεν αργεί να της αποκαλυφθεί προς μεγάλη της ταραχή και έκπληξη. Αισθανόμενοι μια ακατανίκητη έλξη ο ένας για τον άλλο, ο Α και η Ριάνον συνεργάζονται κάθε μέρα για να βρουν ο ένας τον άλλον, χωρίς να γνωρίζουν ποιόν ή τί θα τους φέρει η επόμενη μέρα. Όσο περισσότερο ερωτεύονται, τόσο περισσότερα προβλήματα συσσωρεύονται και τους κάνουν να συνειδητοποιήσουν τις δυσκολίες της κατάστασής τους και να έλθουν τελικά αντιμέτωποι με την πιο σκληρή απόφαση που έχουν πάρει ποτέ τους.

Η «Μέρα της Μαρμότας» μπαίνει «Στο Μυαλό του Τζον Μάλκοβιτς» και το αποτέλεσμα είναι μια γλυκιά αλλά άνιση και αδέξια ιστορία αγάπης που θέτει και πάλι τα αιώνια ρομαντικά ερωτήματα περί ερωτικής έλξης, εξωτερικής εμφάνισης και ψυχής. Μετατρέποντας την πρωτοποριακή ευφυία των παραπάνω ταινιών σε εφηβικό ρομαντικό προβληματισμό, η ταινία του μέτριου Μάικλ Σούκσι υποτιμά τελείως τις δυνατότητες κινηματογραφικής εκμετάλλευσης του υλικού της, το οποίο βέβαια δεν είναι παρά ένα young adult best seller γραμμένο από τον Ντέιβιντ Λέβιθαν (στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Πατάκη με τίτλο «Κάθε μέρα άλλος»).

Για καθαρά κινηματογραφικούς λόγους το υποκείμενο της δράσης μετατοπίζεται από τον ασώματο Α στην κουκλίτσα Ριάνον, για να έχει από κάπου να πιαστεί το νεανικό (κυρίως κοριτσίστικο) κοινό της ταινίας καθώς η μικρή Ριάνον πετάει από φλερτ σε φλερτ επί καθημερινής βάσεως. Ωστόσο αν και κοινότυπη και ολίγον αφελής και επιδερμική, η ταινία είναι τόσο όμορφα σχεδιασμένη και υπηρετείται τόσο καλά από τη γλυκύτατη μικρούλα Ανγκούρι Ράις και το πολυπληθές νεανικό καστ που λες δεν μπορεί κάπου παραφυλάει το φάντασμα του αείμνηστου Τζον Χιουζ, θρυλικού δημιουργού όλων των 80s νεανικών κομεντί. Ίσως κάποτε επιστρέφουμε σ αυτό ως ταινία αναφοράς για μελλοντικά μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ… 

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 22.02.18