Mom and Dad

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2017

Διάρκεια: 86 λεπτά

Βαθμολογία: * * ½  

Είδος: Μαύρη Κωμωδία Τρόμου 

Σκηνοθεσία: Brian Taylor

Πρωταγωνιστούν: Nicolas Cage, Selma Blair, Anne Winters, Zackary Arthur, Robert T. Cunningham, Olivia Crocicchia, Lance Henriksen, Marilyn Dodds Frank.

Υπόθεση: Μια ιδανική ευκατάστατη οικογένεια των προαστείων-στερεότυπο του αμερικανικού ονείρου: Μπαμπάς επιχειρηματίας, Μαμά όμορφη και δυναμική, έφηβη μαθήτρια κόρη με ορμόνες σε έξαρση, 10χρονος γιος που παίζει όλη μέρα με τα παιχνιδάκια του. Χαλαρά και άνετα! Μέχρι που μια μέρα που τα παιδιά βρίσκονται ακόμη στο σχολείο, μια άγνωστη επιδημία θα ξεσπάσει στην περιοχή, οδηγώντας όλους τους γονείς στην τρέλα με ένα και μοναδικό στόχο: να σκοτώσουν τα παιδιά τους! Τα δύο παιδιά θα βρεθούν εγκλωβισμένα στο σπίτι με τους παρανοϊκούς γονείς τους και θα πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να επιβιώσουν μέχρι το βράδυ, περιμένοντας να εμφανιστούν οι καλεσμένοι που μπορεί να τους σώσουν... ο παππούς και η γιαγιά!

Ο Brian Taylor, το έτερον ήμισυ του cult σκηνοθετικού διδύμου Neveldine & Taylor, εμφανίζεται για πρώτη φορά μόνος πίσω από την κάμερα με μια ταινία που είτε την αγαπάς ή τη σιχαίνεσαι, ανάλογα με τη σχέση που διατηρείς με το cult και το παράδοξο. Ο Nicholas Cage  βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό στην trash παρακμιακή φάση μιας άλλοτε ένδοξης καριέρας. Ο συνδυασμός των δύο είναι επί του προκειμένου ιδανικός, σε μια ταινία που κάνει καζούρα στην αστική ηθική, τραβώντας στα άκρα τις μονομανίες και τις φοβίες πίσω από το αμερικάνικο όνειρο. Φυσικά και αυτό το-χοντροκομμένο κατά διαστήματα-σφαγείο δεν απευθύνεται στο γενικότερο κοινό αλλά στους πολυάριθμους φανατικούς του ακραίου cult humor. Αυτοί θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα τη χαρωπή βαρβαρότητα με την οποία επιτίθεται η ταινία στους οικογενειακούς δεσμούς μέσα από την άγρια σάτιρα τόσο των γονιών όσο και των αχάριστων απογόνων τους. Ο Taylor, χωρίς να κομίζει και καμιά σκηνοθετική πρωτοτυπία στην για πολλούς ανόητη ίντριγκα, διατηρεί ένα φρενήρη ρυθμό και τονίζει τα splatter στοιχεία της, εις βάρος όμως όποιας αίσθησης τρόμου θα μπορούσε να μεταδώσει η ταινία.

Cult και Splatter και Nicholas Cage σε μεγάλα κέφια.

Διανομή: Neo Films

Στις αίθουσες από 08.03.18