Pacific Rim: Uprising – Pacific Rim: Εξέγερση

Παραγωγή: ΗΠΑ/Κίνα – 2018

Διάρκεια: 111 λεπτά

Βαθμολογία:

Είδος: Περιπέτεια Φαντασίας 

Σκηνοθεσία: Steven S. DeKnight 

Πρωταγωνιστούν: John Boyega, Scott Eastwood, Cailee Spaeny, Burn Gorman, Charlie Day, Tian Jing, Jin Zhang, Adria Arjona, Rinko Kikuchi, Karan Brar, Wesley Wong, Ivanna Sakhno, Mackenyu. 

Υπόθεση: Η διαμάχη ανάμεσα στα τεράστια τέρατα μαζικής καταστροφής, τα Καϊτζού και στα γιγαντιαία ρομπότ, τα Γιάγκερ, τα οποία ελέγχονται ταυτόχρονα από δυο πιλότους μέσα από μια γέφυρα νευρώνων, ήταν μονάχα η αρχή για την νέα απειλή που βιώνει η ανθρωπότητα.

Το επιτυχημένο αμυντικό πρόγραμμα Pacific Rim Jaeger εξελίχθηκε στην ισχυρότερη παγκόσμια αμυντική δύναμη στην ιστορία της ανθρωπότητας και τώρα, μερικά χρόνια μετά τη μεγάλη μάχη, οι ωκεανοί είναι ήρεμοι, αλλά ανήσυχοι. Η PPDC τώρα καλεί τους καλύτερους και ευφυέστερους να πάρουν την σκυτάλη και να γίνουν η νέα γενιά ηρώων που θα αντιμετωπίσει την απειλή των Καϊτζού. Αυτήν τη φορά, ο Τζέικ, ο άλλοτε πολλά υποσχόμενος πιλότος των Γιάγκερ, του οποίου ο θρυλικός πατέρας έδωσε τη ζωή του για να εξασφαλίσει τη νίκη της ανθρωπότητας ενάντια στα τερατώδη Καϊτζού, καλείται, προκειμένου να γλιτώσει τη φυλακή, να εγκαταλείψει τον υπόκοσμο, όπου έχει μπλεχτεί, και να φανεί αντάξιος της κληρονομιάς του πατέρα του, αντιμετωπίζοντας τα εξωγήινα τέρατα.  Στο πλευρό του Τζέικ βρίσκουμε τον Λάμπερτ και τη δεκαπεντάχρονη Αμάρα, οι οποίοι μαζί με τους υπόλοιπους επίλεκτους πιλότους ξεκινούν μια παγκόσμια εξέγερση ενάντια στις δυνάμεις που απειλούν με αφανισμό την ανθρωπότητα.

Τώρα πως γίνεται να βλέπουμε τα Γιέγκερ και να έρχονται στο μυαλό οι Transformers; Να το πεις σύμπτωση, να το πεις φόρο τιμής; Όπως και να έχει ο νεόκοπος σκηνοθέτης αυτού του sequel δεν έχει πρότυπο τον Γκιγέρμο Ντελ Τόρο αλλά τον Μάικλ Μπέι! Ξεχνάμε την πρωτοτυπία και τη χειροποίητη αίσθηση που έκαναν δημοφιλές το Pacific Rim. Πέντε χρόνια αργότερα, παρακολουθούμε επί δύο ώρες σχεδόν μια φλύαρη μιλιταριστική μείξη των Transformers με τον Γκοτζίλα που επαφίεται αυστηρά στα ειδικά εφέ τα οποία επέτρεψαν τις θεαματικές σκηνές μάχης τόσο στην αρχή όσο και στο τέλος της ταινίας. Τα καλά στάνταρ της παραγωγής και το επιδέξιο μοντάζ όμως δεν μπορούν να κρύψουν την κοινοτυπία και τη φτώχεια ιδεών αλλά και τις κάκιστες μέχρι καρτουνίστικης παρωδίας ερμηνείες του νεανικού καστ με προεξάρχοντα τον (αλλού χαρισματικό) πρωταγωνιστή του Star Wars Τζον Μπογιέγκα και δίπλα του τον υιό Ιστγουντ να περιφέρει την φυσιογνωμική του ομοιότητα με τον ταλαντούχο μπαμπά του.

Όπως πρόπερσι το sequel του Independence Day βυθιζόταν αύτανδρο στην θάλασσα του κακού γούστου έτσι και τώρα αυτή η Εξέγερση πνίγεται στα βαθιά νερά του Ειρηνικού. Ο σχεδιασμός περαιτέρω sequels μας μάρανε. Εκτός αν τα ακουμπήσει η Κινέζικη αγορά μια και η ταινία είναι αμερικανοκινέζικη συμπαραγωγή που γυρίστηκε εκτός των άλλων και στα τεράστια στούντιο της Κινέζικης Wanda. Δύο Pacific Rim λοιπόν, το ένα το πρώτο χειροποίητο το άλλο Made in China. Διαλέξτε!

Διανομή: UIP

Στις αίθουσες από 22.03.18