Peter Rabbit – Πίτερ Ράμπιτ

Παραγωγή: ΗΠΑ/Αυστραλία – 2018

Διάρκεια: 95 λεπτά

Βαθμολογία: * * * ½ 

Είδος: Animation

Σκηνοθεσία: Will Gluck

Εμφανίζονται οι: Domhnall Gleeson, Rose Byrne, Sam Neill, Marianne Jean-Baptiste, Gareth Davies.

Aκούγονται οι: James Corden, Fayssal Bazzi, Sia, Margot Robbie, Elizabeth Debicki, Daisy Ridley.

Υπόθεση: Ο σκανταλιάρης λαγός Πίτερ Ράμπιτ ζει με τις τρεις αδελφές του και τον παχουλό ξάδελφο του στην εξοχή του Γουίντερμιρ. Αποκλειστικός σκοπός της λαγοοικογένειας είναι να μπουκάρει λαθραία στον υπέροχο λαχανόκηπο του γεροπαράξενου Μακ Γκρέγκορ, του μεγάλου τους εχθρού. Όταν στο κάδρο μπει ο μακρινός ανηψιός του Μακ Γκρέγκορ, ο σχολαστικός Τόμας που έρχεται από το Λονδίνο, τα πράγματα θα γίνουν σκούρα για τον Πίτερ και το σόι του. Πόσο μάλλον που ο Τόμας γλυκοκοιτάζει την νεαρή και όμορφη γειτόνισσα Μπι η οποία παρεμπιπτόντως λατρεύει το ζωικό βασίλειο της περιοχής και κυρίως τα γλυκά λαγουδάκια. Η κόντρα τους θα είναι επική και το έπαθλο η εύνοια της γλυκομίλητης Μπι. Ο καθένας θα έχει τα δικά του τεχνάσματα και ο αγώνας θα είναι αμφίρροπος.

Η ζωή της Μπέατριξ Πότερ έχει μεταφερθεί παλιότερα στην οθόνη (με τη Ρενέ Ζελβέγκερ στον ομώνυμο ρόλο) όχι όμως και το σπουδαιότερο έργο της που γράφτηκε το 1902 και από τότε οι ιστορίες του έχουν μαγέψει εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο. Οι εικονογραφημένες παιδικές ιστορίες της Μις Πότερ έχουν πουλήσει πάνω από 45 εκατομμύρια αντίτυπα,  έχουν μεταφραστεί σε άπειρες γλώσσες και έχουν μεταφερθεί στη μικρή οθόνη μέχρι τώρα που ήρθε η στιγμή για τη μεταφορά της ζωής του Πέτρου του Λαγού στον κινηματογράφο. Συνδυάζοντας ευφάνταστα animation και ζωντανούς χαρακτήρες η ταινία του Αμερικανού παραγωγού σκηνοθέτη και σεναριογράφου Γουίλ Γκλακ ξεκινάει με μια εκπληκτική σεκάνς λαγουδοεισβολής μετά μουσικής και συνεχίζει με γρήγορους ρυθμούς και σχεδιαστική έμπνευση να εικονογραφεί με σεβασμό αλλά και με κάποια διάθεση «εκσυγχρονισμού» το οικολογικό και φυσιολατρικό παραμύθι της Πότερ, περνώντας κατά διαστήματα από τους διαδρόμους του Λονδρέζικου Harrods (άραγε ποιος διαφημίζει ποιον!) εκεί που προσπαθεί να ανελιχθεί ο σκληρά εργαζόμενος νεαρός Μακ Γκρέγκορ πριν την αναμέτρησή του με τον λαγουδόκοσμο.

 

Τα παιδιά θα λατρέψουν αυτά τα λαγουδάκια αλλά και το μεγαλύτερο κοινό θα διασκεδάσει με την εξυπνάδα των διαλόγων και τις σινεφιλικές αναφορές. Ο νεαρός Ντόμναλ Γκλίσον (της γνωστής Ιρλανδικής οικογενείας) εξελίσσεται πάντως σε σύγχρονη ταλαντούχα βερσιόν του Χιου Γκραντ (και αυτό είναι κομπλιμέντο…). Το μεγαλύτερο κοινό μπορεί να προτιμήσει τα φωνητικά ταλέντα του πρωτότυπου καστ αλλά και η ελληνική βερσιόν είναι πολύ προσεγμένη και η δουλειά του Φάνη Μουρατίδη ως Πίτερ Ράμπιτ ξεχωρίζει άνετα ανάμεσα σε ένα έμπειρο φωνητικό καστ.  

Διανομή: Feelgood Entertainment

Στις αίθουσες από 29.03.18 

 

Η ταινία θα προβληθεί και μεταγλωττισμένη στα ελληνικά (και σε 3D)

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΗΣ

Μετάφραση: Ελένη Κουβοπούλου

Σκηνοθεσία: Πέτρος Δαμουλής

Στούντιο Ηχογράφησης: Sierra Post

Ακούγονται οι: Φάνης Μουρατίδης στο ρόλο του Πίτερ Ράμπιτ, καθώς και οι Τζίνη Παπαδοπούλου, Αντώνης Ζαχαράτος, Χρήστος Πλαΐνης, Μελίνα Κατσακούλη, Χρήστος Συριώτης, Πέτρος Δαμουλής, Μαριάνθη Σοντάκη, Άντρια Ράπτη, Τάνια Παλαιολόγου, Φοίβος Ριμένας, Ιφιγένεια Στάικου, Χρύσα Διαμαντοπούλου, Μελίνα Χατζηγεωργίου. 

Παρακάτω το making of της μεταγλώττισης